Manager Strategie & Onderzoek

Ben jij onze nieuwe manager Strategie & Onderzoek?

Bij Waterbedrijf Groningen werk je letterlijk aan de bron. Het is een dynamische organisatie actief in een sector waarin technologie zich razendsnel ontwikkeld en waar hoge eisen worden gesteld aan kwaliteit. Als maatschappelijke onderneming houdt Waterbedrijf Groningen zich bezig met het veiligstellen van waterbelangen in brede zin. Met activiteiten op het gebied van drink- en industriewater, energie & water en internationale samenwerking, dragen we samen met onze partners bij aan een duurzame ontwikkeling van onze regio.

Wil jij je stempel drukken op 'water voor later?' Door een veranderde leefomgeving met meer druk op onze bronnen is het een uitdaging om 24/7 schoon en betrouwbaar drinkwater aan alle Groningers te leveren. Zie jij jezelf aan het roer staan van een afdeling die de visie, het strategisch beleid en innovatieve plannen ontwikkelt voor de toekomst van de drinkwatervoorziening van de provincie Groningen? En wil jij de uitdaging aangaan om een team van acht professionele collega's met diverse kennis en achtergronden in te zetten om de complexe watervraagstukken het hoofd te bieden? Dan zijn we op zoek naar jou!

 

Wat ga je doen?

Je geeft leiding aan acht professionals die werkzaam zijn op de beleidsterreinen waterkwaliteit, waterkwantiteit, technologie, watersysteem ontwikkeling en asset management. Jouw team wordt ingezet als de denktank van de organisatie, en werken in interdisciplinaire projecten vanuit een combinatie van helikopterview en eigen kennis en kunde. Jouw team legt verbindingen tussen de (toekomstige) omgeving, assets en bedrijfsprocessen.

Als manager Strategie en Onderzoek maak je deel uit van het managementteam en je rapporteert aan de directie. Je voornaamste taken en verantwoordelijkheden zijn:

-       Je geeft coachend en faciliterend leiding aan het team: je bent klankbord voor de professionals;

-       Je bent betrokken bij de, vanuit het team ontwikkelde en opgestelde, plannen zoals het watervoorzieningsplan, leveringzekerheidsanalyse, normen & doelstellingen en verstoringsrisico analyse, en evalueert deze;

-       Je maakt de vertaalslag en verbinding van strategie naar de tactische en operationele afdelingen, en de organisatorische impact hiervan;

-       Je participeert in de regionale en/of landelijke bestuurlijke samenwerkingsverbanden.

Wat breng je mee?

Het team vraagt om een verbindend leider die vertrouwd is met complexe besluitvormingsprocessen. Je beschikt over ruime ervaring in de strategische beleidsontwikkeling binnen het domein van nutsvoorzieningen. Je bent een energiek persoon die zich gemakkelijk beweegt in de organisatie en je weet collega’s te enthousiasmeren. Als betrokken manager haal jij het beste uit je mensen en bereikt daardoor het beste voor ons bedrijf!

Je persoonlijke competenties en eigenschappen worden gekenmerkt door de volgende kernwoorden: inspirerend, strategisch, resultaatgericht, verantwoordelijkheid nemen, verbindend, communicatief en zelfreflectief.

En verder: 

–      Je hebt een afgeronde relevante WO opleiding met minimaal 7 jaar relevante werkervaring. Je hebt je bewezen in het werkveld;

–      Je bent een verbinder die de diversiteit binnen het team omarmt en hen verder brengt in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling;

–      Je bent een kritische gesprekspartner die de verantwoordelijkheid bij de medewerker laat;

–      Je kunt goed de lijnen uitzetten en richting geven in een coachende leiderschapsstijl;

–      Je bent in staat om verbanden te leggen, relaties met de omgeving te zien, urgente issues en benodigde besluitvorming bij het managementteam op de agenda te brengen en te vertegenwoordigen;

–      Je bent voor 32 - 40 uur per week beschikbaar;

–      Je beschikt over een VCA-Vol of bent bereid deze te halen.

 

Wat bieden we?

We vragen veel en we bieden ook veel. Bij Waterbedrijf Groningen werk je in een omgeving met veel ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling. De functie is ingeschaald in schaal M van de WWB loonlijn met een salarisrange van € 4.799,- tot € 6.854,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband.

Naast het salaris is er nog het flexibel arbeidsvoorwaardenbudget (FAB; maandelijks meer dan 20% van je bruto maandsalaris) dat naar eigen inzicht in te vullen is. Daarnaast is er ook een inzetbaarheidsbudget en een employabilitybudget.

Meer weten of solliciteren?

Wil je meer weten over deze functie? Dan kun je contact opnemen met Riksta Zwart, directeur en hoofd a.i. S&O, via 050- 3688645.

Voel jij je aangesproken en ben je enthousiast geraakt? Mail dan je CV en motivatiebrief vóór 3 februari 2020 naar: vacatures@waterbedrijfgroningen.nl, o.v.v. manager S&O.

De eerste ronde sollicitatiegesprekken staat ingepland op 10 en 11 februari in de ochtend. De eventuele tweede ronde sollicitatiegesprekken staat ingepland op dinsdag 25 februari in de ochtend.

Een assessment is onderdeel van de selectieprocedure.

 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.