Communicatie & PR specialist (0,8 fte)

Communicatie & PR specialist (0,8 fte)

 

Je bent een kei in je vak. Met een flinke dosis kennis, ervaring, lef en creativiteit ontwikkel jij doelgericht effectieve communicatiecampagnes. Het regionale medialandschap ken je daarnaast op je duimpje en je ziet in elke activiteit een PR kans.

Je wilt maatschappelijk een grote steen bijdragen. Regionaal, nationaal en zelfs internationaal. Woorden als duurzaamheid, energie- en watertransitie doen jouw hart sneller kloppen. Je wilt werken met een product dat iedereen iedere dag gebruikt en waar niemand zonder kan.

Je houdt ervan het voortouw te nemen en in de schijnwerpers te staan, maar ook anderen een podium te bieden. Je bent nieuwsgierig en leergierig en altijd op zoek naar kansen om je kennis en ervaring te verbreden en verdiepen. Bovendien ben je een sympathieke collega waar mensen graag mee samenwerken en op kunnen vertrouwen.

Je vindt het fijn om naast dit alles ook nog een extra dag in de week te hebben voor jezelf.

Kom je bij ons werken?

Bij Waterbedrijf Groningen werken we letterlijk aan de bron. Dag en nacht zijn wij in de weer om te zorgen dat er 24/7 bij alle Groningers schoon en lekker water uit de kranen komt. Nu én in de toekomst. Betrouwbaar drinkwater lijkt dan misschien wel de normaalste zaak van de wereld; eigenlijk is het heel bijzonder. Werken bij Waterbedrijf Groningen is voor ons dan ook een bron van inspiratie, energie en voldoening.

We verwelkomen je graag op de afdeling Klant & Communicatie. De afdeling bestaat uit vier ambitieuze communicatieprofessionals. Samen met de collega’s van de afdelingen Klantenservice en Markt & Innovatie vormen we het Team Klant. Als afdeling zijn we verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het marketingcommunicatiebeleid van Waterbedrijf Groningen én onze industriewaterdochter North Water. Ook werken we samen met collega’s continu aan een organisatie waarin onze klanten centraal staan. Zo zorgen we ervoor dat we als organisatie op een consistente en eenduidige manier in contact staan met onze drinkwaterklant en andere stakeholders.

Wat ga je doen?

Op de afdeling en over de afdelingsgrenzen heen, werken we intensief samen vanuit een eigen rol en verantwoordelijkheid. We zijn generalisten – maar ieder met een eigen specialistisch aandachtsgebied – en vullen elkaar aan daar waar nodig. Vakgebieden waarop we actief zijn, zijn onder andere corporate communicatie, klantcommunicatie, issue- en crisiscommunicatie, PR, bewustwording & educatie.

Jij:

  • ontwikkelt en implementeert communicatiecampagnes die aantoonbaar leiden tot de gewenste bekendheid, bewustwording en/of gedragsverandering;
  • bent medeverantwoordelijk voor een consistente uitvoer en doorontwikkeling van onze Klantcommunicatie;
  • adviseert over en draagt bij aan onze (online) contentstrategie; 
  • doet PR & woordvoering bij campagnes, events, storingen, werkzaamheden etc.;
  • coördineert en organiseert de aanwezigheid van tijdelijke tappunten bij grote regionale evenementen. En denkt continu na over hoe dit anders of beter kan;
  • schrijft voor interne en externe uitingen en media;
  • draait mee in de bereikbaarheidsdienst buiten kantooruren (piket communicatie).

Wat breng je mee?

Je hebt een opleiding op minimaal HBO niveau, bijvoorbeeld Communicatie of Journalistiek. Je hebt relevante werkervaring in een soortgelijke functie en ervaring met crisiscommunicatie en woordvoering. Je werkt doelgericht, zowel zelfstandig als samen. Ook ben je goed in schrijven.

Je bent thuis in de regio, weet hoe de dingen hier in het Noorden gaan en hebt affiniteit met duurzaamheid. Je bent proactief, denkt vanuit kansen en mogelijkheden en bent extern- en samenwerkingsgericht. Daarbij beschik je over een flinke dosis lef en creativiteit.

 

Wat bieden we?

We vragen veel, maar bieden ook veel. Bij Waterbedrijf Groningen werk je in een omgeving met veel ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden om tijd- en plaats onafhankelijk te werken, uiteraard in overleg met het team en je leidinggevende.

De functie is ingedeeld in schaal J van de WWB-loonlijn. Het maximumsalaris is € 4.551,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband.

Naast het salaris is er nog het flexibel arbeidsvoorwaardenbudget (FAB) dat naar eigen inzicht te gebruiken is. Dit is maandelijks meer dan 22% van je bruto maandsalaris.  Ook is er een inzetbaarheidsbudget en een employabilitybudget. Dit kun je gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen door middel van opleidingen en cursussen.

Waterbedrijf Groningen is bovendien partner van VEI. VEI staat ervoor dat er overal ter wereld betere drinkwatervoorzieningen komen en organiseert daartoe onder andere VEI missies. Je hebt dan de mogelijkheid om voor kortere of langere periode op missie te gaan naar een land waar onze kennis, kunde en vaardigheden nodig zijn bij de ondersteuning van lokale waterbedrijven.

 

Meer weten of solliciteren?

Als juiste persoon voel jij je aangesproken en ben je enthousiast geraakt. Mail daarom je CV en motivatiebrief vóór 26 oktober a.s. naar vacatures@waterbedrijfgroningen.nl onder vermelding van communicatieadviseur. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Eveline Corbeel, afdelingsmanager Klant & Communicatie, telefoon 06 553 483 31

De eerste gesprekken staan gepland op dinsdagmiddag 9 november.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Een VOG, screening, diploma’s en een geheimhoudingsverklaring zijn voorwaarde voor indiensttreding.