Assetmanager leidingnet

Ben jij onze nieuwe assetmanager leidingnet (32-40 uur)?

Wil jij als assetmanager leidingnet bijdragen aan een duurzame drinkwatervoorziening in Groningen? Met jouw technisch inzicht maak jij het beleid voor ons leidingnet van circa 5200 km lang.  

Kom je bij ons werken?

Bij Waterbedrijf Groningen werken we letterlijk aan de bron. Dag en nacht zijn wij in de weer om te zorgen dat er 24/7 bij alle Groningers schoon en lekker water uit de kranen komt. Nu én in de toekomst. Betrouwbaar drinkwater lijkt dan misschien wel de normaalste zaak van de wereld; eigenlijk is het heel bijzonder. Werken bij Waterbedrijf Groningen is voor ons dan ook een bron van inspiratie, energie en geeft voldoening.

Je komt te werken op de stafafdeling Strategie & Onderzoek, in een team van enthousiaste professionals met een diverse en sterke kennisbasis. Wij ontwikkelen visie, beleid en plannen om ervoor te zorgen dat wij ook op lange termijn aan onze drinkwatertaak kunnen voldoen. We werken aan de beleidsterreinen waterkwantiteit, waterkwaliteit, assetmanagement, omgevingsmanagement, grondzaken, duurzaamheid en waternetwerkontwikkeling. Een hele uitdaging nu de zoetwaterbeschikbaarheid onder druk staat door klimaatverandering. Ons team heeft een sterke motivatie om de drinkwatervoorziening nog beter, betrouwbaarder en duurzamer te maken.

En daarbij zijn onze assets cruciaal. Je zult binnen dit team nauw samenwerken met twee andere assetmanagers.

Wat ga je doen?

 • Jij zorgt voor het opstellen en ontwikkelen van het beleid voor aanleg en onderhoud van het leidingnet en watermeters. Je adviseert het management en de collega’s die leidingen aanleggen en onderhouden.
 • Jij analyseert en evalueert de prestaties van ons leidingnet vanaf de bron tot en met de watermeters bij de klanten. Op basis hiervan zorg jij voor vertaling naar het meerjaren investeringsplan, zodat we tijdig investeren in ons leidingnet.
 • Je hebt oog voor ontwikkelingen die impact hebben op het leidingnet en kunt deze vertalen naar concrete activiteiten op korte en middellange termijn. 
 • Jij denkt mee in het verbeteren van de assetmanagementprocessen samen met de andere assetmanagers. In dit kader volg je ontwikkeling op het vakgebied van assetmanagement en leidingen.
 • Jij zorgt voor afstemming met onze regionale partners. Denk hierbij aan gemeentes en netbeheerders.
 • Je neemt ook deel aan diverse overlegstructuren in de branche op je vakgebied. Hier vergaar je kennis, maar behartig je ook onze bedrijfsbelangen.
 • Je adviseert over de inzet van inspectietechnieken, slimme technologie, data gestuurd assetmanagement en innovaties voor ons leidingnet. Je draagt actief ideeën aan om te innoveren.

Wat breng je mee?

 • Een HBO- of WO-diploma in een technische richting.
 • Een aantal jaren relevante werkervaring. Je beschikt over aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van assetmanagement. Kennis en ervaring op het terrein van leidingnet is een pre, maar geen must.
 • Je bent analytisch sterk. Je bent in staat mee te denken over strategische vraagstukken, maar weet tegelijkertijd ook te schakelen naar de mensen die het werk in het veld uitvoeren.  
 • Je bent samenwerkingsgericht. Zowel met directe collega’s als afdeling overstijgend.
 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden.

Je bent minimaal 32 uren per week beschikbaar.

Wat bieden we?

We vragen veel, maar bieden ook veel. Bij Waterbedrijf Groningen werk je in een omgeving met veel ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden om tijd- en plaats onafhankelijk te werken, uiteraard in overleg met het team en je leidinggevende. De functie is ingedeeld in schaal K van de WWB-loonlijn. Het maximumsalaris is € 5.144,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Naast het salaris is er nog het flexibel arbeidsvoorwaardenbudget (FAB) dat naar eigen inzicht te gebruiken is. Dit is maandelijks meer dan 22% van je bruto maandsalaris.  Ook is er een inzetbaarheidsbudget en een employabilitybudget. Dit kun je gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen door middel van opleidingen en cursussen.

Waterbedrijf Groningen is partner van VEI. VEI staat ervoor dat er overal ter wereld betere drinkwatervoorzieningen komen en organiseert daartoe VEI missies. Je hebt dan de mogelijkheid om voor kortere of langere periode op missie te gaan naar een land waar onze kennis, kunde en vaardigheden nodig zijn bij de ondersteuning van lokale waterbedrijven.

Interesse?

Voel je je aangesproken en ben je enthousiast geraakt? Mail dan je CV en motivatiebrief vóór 29 november naar vacatures@waterbedrijfgroningen.nl onder vermelding van assetmanager leidingnet. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Tjitske Brand, manager S&O, telefoon 06-29397843.

De eerste ronde gesprekken staat gepland op 9 december.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Een VOG, screening, diploma’s en een geheimhoudingsverklaring zijn voorwaarde voor indiensttreding.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.