Bevlogen en ondernemende directeur

Ben jij een strategische, ondernemende vrouw en wil jij je inzetten om de kansen van vrouwen in de Groningse samenleving te verbeteren? Heb jij een heldere visie op emancipatie, participatie en diversiteit? Kun jij collega’s, samenwerkingspartners en subsidieverstrekkers inspireren om de schouders eronder te zetten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie zijn wij?

Wij zijn Stichting Multicultureel Vrouwencentrum Jasmijn, een stedelijk vrouwencentrum in de gemeente Groningen waar vrouwen met verschillende achtergronden en culturen elkaar ontmoeten. Wij vinden het belangrijk dat vrouwen kunnen en durven kiezen voor de inrichting van hun eigen leven met de mogelijkheden die ze hebben en die ze, met onze ondersteuning, kunnen verwerven. Wij werken aan het ontwikkelen van talenten van onze deelnemers en het meedoen in de samenleving.
Bij Jasmijn werken 9 betaalde krachten en zijn in totaal zo’n 85 vrijwilligers actief. We bereiken gemiddeld 400 vrouwen per week. Naast een jaarlijks aanbod van 50 cursussen en workshops, hebben we veel projecten en activiteiten in de keten van ‘taal – participatie – arbeid’. De afdeling Jasmijn Gezond biedt daarnaast activiteiten en voorlichtingen op het gebied van een gezonde leefstijl aan. Jasmijn heeft een eigen vestiging aan de Floresstraat en werkt in de wijken op verschillende buurtlocaties.

Voor meer informatie over onze activiteiten en projecten, kijk op onze website: www.jasmijn.info

Wie zoeken wij?

De directeur, die wij per 1 november 2023 zoeken, heeft het volgende profiel:

  • Warme, open en stevige persoonlijkheid met gelijkwaardigheid als uitgangspunt;
  • Heeft affiniteit met de ontwikkeling van vrouwen (met- en zonder een migratieachtergrond).
  • Signaleert kansen en wensen van de doelgroep en kan deze vertalen naar activiteiten;
  • Beschikt naast kennis op het gebied van emancipatie, participatie en diversiteit, over kennis van het sociaal domein;
  • Heeft aandacht voor maatschappelijke ontwikkelingen, blijkend uit visie, netwerk en ervaring;
  • Beschikt over een afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau en academisch werk- en denkniveau;
  • Heeft minimaal 5 jaar ervaring in een managementfunctie in een vergelijkbare welzijnsorganisatie;
  • Heeft aantoonbare ervaring met het schrijven van projectplannen en het verwerven van subsidies;
  • Heeft affiniteit met, en ervaring in, een politieke bestuurlijke omgeving;
  • Heeft kennis van financiële bedrijfsvoering.

Als directeur ben je verantwoordelijk voor de aansturing van de medewerkers van MVC Jasmijn, voor het aangaan en onderhouden van een goede relatie met relevante instellingen en personen waaronder de gemeente Groningen, voor (langere termijn) visie en werkwijze en speel je in op maatschappelijke veranderingen en tendensen. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van projectplannen, subsidieverzoeken, de begroting en rapportages, bewaken van het budget en het zoeken naar (nieuwe) financieringsmogelijkheden. Je verantwoordt en rapporteert aan het bestuur van MVC Jasmijn.

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende baan (32 – 36 uur per week) in een dynamische en flexibele organisatie en collega’s met een passie voor het werken aan een betere positie voor vrouwen.
Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Sociaal Werk. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Interesse?

Herken je je in dit profiel en wil je graag bij ons aan de slag als directeur? Stuur dan voor 1 mei 2023 een CV plus motivatie naar onder vermelding van: sollicitatie directeur.
De selectiegesprekken vinden plaats op 15 en op 23 mei 2023. Voor meer informatie kun je mailen met Natalie Gumbs, bestuursvoorzitter: . Als je je vraag en telefoonnummer doorgeeft, word je gebeld.