Wijkmakers Traineeship

Wijkmakers houden van nadenken én van aanpakken. Ze werken samen met bewoners en organisaties aan maatschappelijke en complexe uitdagingen. Zo verbeteren ze samen de wijk. Wijkmakers lossen het op. Word jij wijkmaker van morgen?

Tijdens het Wijkmakers Traineeship van Vonk en Wijkmakers leer je in twee jaar tijd allerlei aspecten van de wijkvernieuwing en wijkontwikkeling kennen, werk je aan je persoonlijke en professionele groei en geven we samen vorm aan de wijk- en dorpsontwikkeling in Groningen.

Impact maken en groeien tijdens het Wijkmakers Traineeship
Tijdens het Wijkmakers Traineeship werk jij vier dagen per week bij meerdere van de deelnemende organisaties (gemeente, woningcorporatie, zorg, duurzaamheid, ontwikkelaar). Daarnaast ga je met jouw medetrainees op de vijfde dag aan de slag met je persoonlijke en professionele groei en wordt er veel aandacht geschonken aan persoonlijk leiderschap en coaching.

Het Wijkmakers Traineeprogramma

Het traineeprogramma bestaat uit twee hoofdonderdelen. Bij Wijkmakers volg je een uitgebreid programma om te blijven groeien in het vak van wijkvernieuwing en wijkontwikkeling. Daarnaast ga je aan de slag met persoonlijk leiderschap tijdens het programma van Vonk, zodat jij je ontwikkelt tot een complete en zelfstandige wijkprofessional.

Vier thema’s in het Wijkmakers Traineeship

Het Wijkmakers Traineeship richt zich op vier thema’s binnen de wijk- en dorpsontwikkeling:

 • Fysieke leefomgeving en klimaatadaptatie
 • Zorg en veiligheid
 • Participatie en bewonersbetrokkenheid
 • Stedelijke vernieuwing en beleid

Als Wijkmakers Trainee ga jij in twee jaar tijd werken aan één thema, verdeeld in drie opdrachten van acht maanden bij telkens een andere opdrachtgever. Zo bekijk je de vraagstukken vanuit verschillende kanten en leer jij om effectief met verschillende organisaties te werken aan wijk- en dorpsontwikkeling.

Wie zoeken wij?

We zoeken 9 tot 12 Wijkmakers Trainees en vinden diversiteit in de groep erg belangrijk. Er zijn een paar basisvoorwaarden, maar studieachtergrond en ervaring is niet altijd leidend. Schroom dus niet om te solliciteren als je zeer gemotiveerd bent, maar een specifieke achtergrond of ervaring mist. We zijn nieuwsgierig naar je!

Jij bent klaar om te vlammen in het Wijkmakers Traineeship, want jij bent:

 • erop gebrand om te werken aan wijk- en dorpsontwikkeling
  Jij wil bijdragen aan wijk- en dorpsontwikkeling en stroopt daarvoor de mouwen op. Je hebt affiniteit met werken aan de wijk en wil tijdens het Wijkmakers Traineeship graag in een positie zitten waarin je verschil kunt maken.

 • iemand met lef
  Jij durft door te pakken als de situatie daar om vraagt. Je kunt handelen vanuit je eigen overtuiging, waarbij je sensitief blijft voor verschillende gevoelens en belangen die spelen in de wijk.

 • klaar om jezelf te ontwikkelen binnen het Wijkmakers Traineeship
  Het intensieve traineeprogramma tot wijkmaker is aan jou goed besteed. Je hebt aandacht voor nieuwe informatie, neemt deze snel in je op en kunt dit effectief toepassen.

 • snel op je plek
  Je vindt het leuk en uitdagend om iedere acht maanden op een nieuwe plek een opdracht aan te pakken. Je vindt snel je plek en houdt van nieuwe uitdagingen en mensen.

 • breed geïnteresseerd
  Jij bent iemand die breed geïnteresseerd is in het vak van wijkmaken. Van klimaatadaptatie tot armoede en van stenen tot mensen, jij wil er meer van weten! Tijdens het traineeship word je opgeleid tot brede wijkvernieuwer, zodat je wijkvraagstukken van verschillende kanten kunt bekijken.

Wat bieden wij jou?

Hoogwaardig traineeprogramma
Tijdens het Wijkmakers Traineeship volg je een uitgebreid en hoogwaardig traineeprogramma, waarmee je als persoon en professional in hoog tempo groeit. Samen met onze partners en opdrachtgevers investeren we met heel veel plezier in jouw ontwikkeling!

Hechte traineegroep
Jij gaat met je medetrainees een tijd tegemoet die je nooit zult vergeten. Je vormt een hechte groep, waarmee je gezelligheid, herkenning en ontwikkeling deelt.

Arbeidsvoorwaarden met groei
Als Wijkmakers Trainee werk je fulltime (vier dagen in opdracht, de vijfde dag staat in het teken van het traineeprogramma). Jouw startsalaris is €2.500 bruto per maand, vanaf het tweede jaar €2.700 bruto per maand. Daarnaast bieden wij jou een laptop of laptopvergoeding; telefoonvergoeding; en 20 wettelijke en 5 bovenwettelijke vakantiedagen.

Durf jij het aan?

Stuur ons dan vóór maandag 12 juni jouw motivatiebrief en CV! Je kunt solliciteren via https://vonktraineeship.nl/traineeships/wijkmakers-traineeship/.

Laat ons in je motivatiebrief weten:

 • waarom jij een match bent met het Wijkmakers Traineeship;
 • waarom jij graag trainee wilt worden;
 • met welke van de vier thema’s jij graag aan de slag wil.

Vragen en meer weten?

Stel je vragen over het Wijkmakers Traineeship of de selectieprocedure tijdens de Meet & Greet op 30 mei a.s. van 16:00 – 17:30 uur bij Bie de Buuf. Meld je hiervoor aan vóór 30 mei 12:00 uur via . Kun je hier niet bij zijn? Neem dan gerust contact op met Rients Verschoor via e-mail () of telefoon (06 81 43 00 95).

Selectieprocedure

 • Brief en CV: vóór 12 juni
 • Sollicitatiegesprek: 26 of 28 juni