Het Industrie Traineeship (HIT)

HIT is er voor starters en young professionals die hun toekomst willen vormgeven in de industrie. Voor organisaties in de industrie die met enthousiast toptalent willen werken en geloven in de kracht van persoonlijke ontwikkeling. Samen bouwen we aan de toekomst van de industriële sector in Noord-Nederland.

Tijdens Het Industrie Traineeship werk jij vier dagen per week bij één van onze partners in de Noordelijke industrie. Daarnaast ga je met jouw medetrainees een dag per week aan de slag met je persoonlijke groei en inhoudelijke kennis van de industrie.

Het HIT-traineeprogramma

HIT is een traineeship waarmee jij een bliksemstart maakt in de industrie. Je legt een basis onder je carrière die een leven lang voordeel gaat opleveren. Het Industrie Traineeprogramma is een opleiding op drie niveaus:

 • Persoonlijke ontwikkeling: van starter tot zelfbewust professional
  Aan het begin van jouw traineeship kies je 15 Vonk-trainingen die bijdragen aan jouw ontwikkeling van starter tot zelfbewust professional. Daarnaast ga je samen met je mede-trainees op teambuildingsactiviteiten en ontmoet je elkaar maandelijks voor intervisie onder leiding van de talentcoach van Vonk. Jij checkt regelmatig in met jouw coach om je voortgang en persoonlijke ontwikkeling te bespreken. Samen ga je het avontuur aan ontwikkel je je razendsnel van starter tot zelfbewust professional.

 • Professionele ontwikkeling: functies in de industrie
  Ook ga jij tijdens 7 trainingsdagen kennismaken met jouw functie en de functies om je heen. Je ontdekt wat de doelen en obstakels zijn van jouw functie, maar ook van de functies waarmee jij samenwerkt. Door begrip te creëren voor jouw directe omgeving ga je beter samenwerken en leer jij jouw plek in de organisatie te vinden.

 • Industriële ontwikkeling: de omgeving en toekomst van de industrie
  Je maakt in 5 dagen kennis met de belangrijkste actuele thema’s in de industrie. Je leert hoe jij ze in jouw functie kan toepassen. En je leert hoe deze thema’s invloed hebben op jouw functie en de functies om je heen. Hierdoor kan jij de aanjager zijn van verbetering en kan je de keuzes van de overheid of de directie vertalen naar je organisatie en functie.

Wie zoeken wij?

We zoeken 8 tot 12 HIT-trainees en vinden diversiteit in de groep erg belangrijk. Sterker nog, we zoeken naar trainees met verschillende achtergronden, die elkaar aanvullen en versterken. Het helpt als je een relevante studieachtergrond hebt, zoals in Technische Bedrijfskunde (HBO/WO), Chemische Technologie (HBO/WO), Werktuigbouwkunde of een soortgelijke achtergrond. Echter, belangrijk is vooral dat je in de industrie wilt werken en je loopbaan hierin wilt vormgeven.

Werk je nu als reliability engineer, maintenance engineer, procesengineer of maintenance consultant of wil je je ontwikkelen tot een van deze functies? Dan pas jij waarschijnlijk goed bij HIT. We zijn nieuwsgierig naar je!

Jij bent klaar om te vlammen in het Het Industrie Traineeship, want jij bent:

 • erop gebrand om jezelf uit te dagen
  Jij zoekt naar kansen om te verbeteren en wilt graag in een positie zitten waarin dat kan. Je loopt verantwoordelijkheid niet uit de weg, omdat je gelooft dat je je dan pas echt ontwikkelt.

 • iemand met lef
  Jij durft door te pakken als de situatie daar om vraagt. Je kunt handelen vanuit je eigen overtuiging, waarbij je sensitief blijft voor verschillende gevoelens en belangen die spelen bij de mensen om jou heen.

 • klaar om jezelf te ontwikkelen binnen HIT
  Het intensieve traineeprogramma is aan jou goed besteed. Je hebt aandacht voor nieuwe informatie, neemt deze snel in je op en past dit effectief toe.

 • enthousiast om mee te werken aan de industrie van de toekomst
 • Je bent nieuwsgierig naar de ontwikkelingen in de verschillende transities (grondstoffen, energie, etc.) en bent enthousiast om dit te vertalen naar je dagelijks werk. Ook ben je in staat om anderen daarvoor enthousiast te krijgen.

 • gedreven om een koploper te worden
  Jij leunt niet achterover. Jij bent iemand die voorop loopt en ideeën aandraagt. “Zo doen we dat hier” is voor jou de motivatie om te laten zien dat het anders, sneller of beter kan. Dan kom jij met verbeteringen. Je ergens zomaar bij neerleggen overkomt jou niet snel.

Wat bieden wij jou?

 • Hoogwaardig traineeprogramma
  Tijdens Het Industrie Traineeship volg jij 18 maanden lang een uitgebreid en hoogwaardig traineeprogramma, waarmee je als persoon en professional in hoog tempo groeit. Samen met onze partners en opdrachtgevers investeren we met heel veel plezier in jouw ontwikkeling!
 • Hechte traineegroep
  Jij gaat met je medetrainees een tijd tegemoet die je nooit zult vergeten. Je vormt een hechte groep, waarmee je gezelligheid, herkenning en ontwikkeling deelt.
 • Arbeidsvoorwaarden met groei
  Als HIT Trainee werk je fulltime (vier dagen in opdracht, de vijfde dag staat in het teken van het traineeprogramma). Jouw startsalaris is €3.150 bruto per maand, vanaf het tweede jaar €3.350 bruto per maand. Daarnaast bieden wij jou een laptop of laptopvergoeding; telefoonvergoeding; en 20 wettelijke en 5 bovenwettelijke vakantiedagen.

Durf jij het aan?

Stuur ons dan snel jouw motivatiebrief en CV! Let op: sollicitaties vinden plaats op doorlopende basis. Als we genoeg goede sollicitaties hebben ontvangen, sluiten we de vacature. Je kunt solliciteren via https://vonktraineeship.nl/traineeships/industrie-traineeship/.

Laat ons in je motivatiebrief weten:

 • waarom jij een match bent met HIT;
 • waarom jij graag trainee wilt worden;

Vragen en meer weten?

Stel je vragen over Het Industrie Traineeship of de selectieprocedure tijdens de informatiebijeenkomst op 19 december a.s. van 16:00 – 17:00 uur. Meld je hiervoor aan door te mailen naar . Kun je hier niet bij zijn, of wil je nu al je vragen stellen? Neem dan gerust contact op met Jan Peter Kruiger via 06 81 00 67 05.

Selectieprocedure

 • Brief en CV: op doorlopende basis
 • Sollicitatiegesprek
 • Capaciteitentest
 • Praktijkopdracht
 • Arbeidsovereenkomst tekenen: z.s.m. na de praktijkopdracht
 • Start HIT: maart 2024.

Solliciteren