Twee ervaren Communicatieadviseurs (32 - 36 uur per week)

Eén adviseur zal primair als gespreks- en sparringpartner dienen voor de sector Brandweerzorg en de andere adviseur voor de sectoren Bedrijfsvoering, Crisisbeheersing en Risicobeheersing. Waar nodig kun je elkaar vervangen of aanvullen binnen de verschillende sectoren. Op die manier lever je intern en extern een bijdrage aan de positionering van Veiligheidsregio Groningen. Je bent geïnteresseerd in de verhalen van onze mensen en je legt graag uit waarom ons werk bijdraagt aan een veilig en gezond bestaan in de vrijheid en ruimte van Groningen. Je bent ervaren, enthousiast, resultaatgericht, stressbestendig en vooral heel creatief. Als lid van team communicatie verzorg je bovendien de eerste communicatie bij incidenten.

De medewerkers van team Communicatie volgen 24 uur per dag de ontwikkelingen in de samenleving. Zij weten wat er offline en online speelt bij de inwoners in de provincie Groningen en kunnen daarop inhaken. Via tal van kanalen laten zij zien wat Veiligheidsregio Groningen doet. Zij maken verbinding met inwoners, netwerk- en crisispartners, geven antwoord op vragen die leven en presenteren de organisatie en waar we voor staan. Daarnaast zijn de teamleden sparringpartner en een ‘critical friend’ voor de organisatie. Uiteraard wordt het team ingezet tijdens crises. Team Communicatie van Veiligheidsregio Groningen bestaat momenteel uit vier adviseurs en vier medewerkers.

Wat ga je doen?

Je maakt zelfstandig communicatieplannen voor diverse sectoren van Veiligheidsregio Groningen en voert ze (deels) uit voor diverse projecten (inclusief campagnes over specifieke onderwerpen). Daarbij houd je rekening met de nieuwste trends op het gebied van marketing en media (online, print). Je adviseert de organisatie zelfstandig over uiteenlopende communicatievraagstukken en voert deze ten dele uit (samen met een toegewezen communicatiemedewerker). Veiligheidsregio Groningen is een crisisorganisatie. Je wordt daarom belast met een relevante operationele rol in de taakorganisatie Crisiscommunicatie. Je vertegenwoordigt de organisatie op je eigen vakgebied; dat doe je zowel intern als extern. Uiteraard verricht je ook overige werkzaamheden passend binnen de doelstellingen van de organisatie en de functie.

De ideale achtergrond

  • Je hebt HBO werk- en denkniveau en een uitstekende taalbeheersing;
  • Je beschikt over politiek-bestuurlijke sensitiviteit;
  • Je hebt uitstekende adviesvaardigheden en affiniteit met eventmanagement;
  • Je hebt aantoonbaar een gedegen netwerk (politiek-bestuurlijk, media);
  • Je bent een verbinder, zowel binnen als buiten de eigen organisatie;
  • Je hebt een sterk analytisch vermogen en strategisch inzicht;
  • Je kan op een inspirerende wijze communicatiemedewerkers aansturen voor uitvoerende werkzaamheden;
  • Je bent omgevingsbewust, flexibel, klantgericht, creatief en kunt prioriteiten stellen;
  • Je hebt geen negen tot vijf mentaliteit, bent proactief, houdt van dynamiek en kunt snel schakelen. VRG is immers een crisisorganisatie.

Wat bieden wij?

Een verantwoordelijke, afwisselende baan in maatschappelijke organisatie met ruimte voor initiatief. Geen enkele werkdag is hetzelfde. Als je bij Veiligheidsregio Groningen werkt, heb je uitstekende arbeidsvoorwaarden. Wij vinden een goede balans tussen werk en privé erg belangrijk en zullen je hierbij ook faciliteren. Wij bieden bijvoorbeeld de mogelijkheid om je werktijden flexibel in te delen. Ook hebben we veel regelingen om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Daarnaast bieden wij een prima pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden gebaseerd op de CAR-UWO, waaronder een voor deze functie salaris tot maximaal € 4.494,- bruto per maand (schaal 10) bij 36 uur per week), afhankelijk van opleiding en ervaring.

Enthousiast geworden?

Herken je jezelf in dit profiel? Reageer dan vóór vrijdag 29 oktober 2021 door op de knop “Solliciteren” te klikken. Solliciteren kan uitsluitend via ons digitale sollicitatieportaal. 

IN- en EXTERN: 

Deze vacature wordt zowel intern onder alle medewerkers (beroeps, vrijwilligers en dagdienst) in vaste dienst van Veiligheidsregio Groningen als extern uitgezet. Tijdelijke medewerkers die tenminste 1,5 jaar of langer bij Veiligheidsregio Groningen werkzaam zijn worden als interne kandidaten beschouwd. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat voorrang.

EXTERN: 

Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.veiligheidsregiogroningen.nl.

Veiligheidsregio Groningen is dé partner op het gebied van rampenbestrijding en crisisbeheersing. Wij dragen bij aan een gezond en veilig bestaan in de provincie Groningen door het verkleinen van risico’s en het bestrijden en beheersen van branden, incidenten, rampen en crises. Als netwerkorganisatie werken we intensief samen met gemeenten, partners en inwoners. We richten onze organisatie zodanig in dat deze flexibel inspeelt op wat (nieuwe) veiligheidsvraagstukken vragen. De effectiviteit van onze crisisorganisatie heeft zich bewezen in de huidige langdurige coronacrisis. 

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.