Teamleider Crisisbeheersing

Teamleider crisisbeheersing

36 uur per week || Maximaal € 6.103, - || Hybride werken || Individueel Keuzebudget (IKB) || Maatschappelijk relevante organisatie

De wereld en onze maatschappij is volop in beweging. Zo ook de sector Crisisbeheersing. Het team heeft behoorlijk gebouwd en is klaar om volgende stappen te zetten. Deze leidinggevende functie staat in het teken van vernieuwen, verbinden en implementeren. Iets voor jou?

Wat ga je doen?
Je geeft leiding aan de afdeling Crisisbeheersing, onder verantwoordelijkheid van het sectorhoofd.  Binnen je functie ben je verantwoordelijk voor personele werkzaamheden en zorg je samen met anderen voor het aansluiten op de diverse ontwikkelingen en de implementatie hiervan. Je voert ontwikkel gesprekken met medewerkers, je inspireert en verricht acties binnen systemen. Dit doe je in nauwe samenwerking met  het sectorhoofd. Van je zelf beschik je over een sociale antenne. Je kan mogelijke gevolgen of situaties snel doorgronden en je denkt in mogelijkheden.

De sector is dus volop in ontwikkeling; er is de afgelopen tijd veel moois neergezet. Jij weet de vertalingsslag van beleid naar implementatie te maken. Sommige werkzaamheden hebben nog geen plekje gekregen in de nieuwe structuur. Samen met collega’s ga je deze inrichten in onze crisisorganisatie. Je houdt ervan om resultaat te boeken en de sector te versterken.

Sparren en klankborden geeft je energie. Je bent gedreven om alles eruit te halen wat erin zit. Bij afwezigheid van het sectorhoofd neem je de functie op je. Je bent niet eindverantwoordelijk maar wel verantwoordelijk in het sturen op ontwikkelingen.

Over sector Crisisbeheersing

De afdeling bestaat uit ca. 35 personen met expertise in Bevolkingszorg, Crisisbeheersing en GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio).

De veiligheidsregio heeft een uitvoerende functie voor verschillende multidisciplinaire taken op het gebied van crisisbeheersing. Naast regie op de uitvoering van het werk is van belang om in de breedte verbinding te hebben en houden met alle partijen waarmee ten tijde van crises kan of moet worden samengewerkt (bijvoorbeeld de vitale sector). Crisisbeheersing heeft daarom als ambitie te fungeren als het platform voor het netwerk van die partijen. 

De ideale achtergrond

  • Je beschikt minimaal over een afgeronde HBO-master;
  • Je hebt ruime ervaring in een soortgelijke rol;
  • Je hebt ervaring in veranderkunde of organisatieverandering;
  • De woorden ‘verbinden, organiseren en presteren’ zijn jou op het lijf geschreven. 

Wat bieden wij?

Wij vinden een goede balans tussen werk en privé erg belangrijk en zullen je hierbij ook faciliteren. Dit doen we door uitstekende arbeidsvoorwaarden te bieden, zoals de mogelijkheid om je werktijden flexibel in te delen, thuis te werken en het aankopen van extra verlof.

 Ook hebben we veel regelingen om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Onze primaire en secundaire voorwaarden zijn gebaseerd op de CAR-UWO, waaronder een voor deze functie salaris tot maximaal € 6.103, - bruto per maand (schaal 12) bij 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring.

 Duurzame inzetbaarheid van medewerkers vinden wij heel belangrijk. We bieden daarom veel ruimte om te sporten en om fit te blijven. Zo mag iedere medewerker gebruik maken van de fitnessruimte. Onze sportinstructeur Robin kan je helpen een persoonlijk trainingsschema op te stellen. Daarnaast geeft Robin iedere maandag circuittraining en kun je op donderdag samen met je collega's een potje volleybal spelen.

Enthousiast geworden?

Herken je jezelf in dit profiel? Geweldig! Reageer dan vóór 6 december 2022 door op de knop “Solliciteren” te klikken. Solliciteren kan uitsluitend via ons digitale sollicitatieportaal. Na het verzenden van het sollicitatieformulier krijg je een ontvangstbevestiging met nadere informatie over de procedure.

De selectiegesprekken staan gepland op 19 december 2022. De kandidaat die uit deze gesprekken geselecteerd wordt, voert op 20 december een gesprek met de directeur. Bij een positief oordeel gaan we met deze kandidaat in gesprek over de arbeidsvoorwaarden en benoeming. We verzoeken je hiermee rekening te houden bij je sollicitatie.

Meer informatie

Als je vragen hebt over de inhoud van de functie, neem dan gerust contact op met Sabine Veenstra, sectorhoofd Crisisbeheersing (088-1624877 of sabine.veenstra@vrgroningen.nl).