Startend toezichthouder brandveiligheid

Wat ga je doen?

Het voorkomen en verkleinen van brandrisico’s zorgt voor de veiligheid van onze inwoners. Aan dit doel wil je graag bijdragen. Vanuit jouw functie houd je toezicht op de brandveiligheid in de bestaande bouw, de nieuwbouw en evenementen. Afhankelijk van jouw kennis en ervaring, houd je ook toezicht op bijvoorbeeld studentenpanden en dus ook evenementen. Denk bijvoorbeeld aan een muziekfestival of –concert. Je adviseert over de verschillende aspecten van (brand)veiligheid. Hierbij leg je aan de eigenaar ook de eisen uit waaraan een pand of evenement moet voldoen qua brandveiligheid. Dit doe je met veel enthousiasme.

Daarnaast weet je brand(veiligheid) goed te vertalen naar de samenleving. Dit doe je bijvoorbeeld tijdens voorlichtingen. Deze voorlichtingen geef je aan verschillende doelgroepen. Denk hierbij aan woningbouwcorporaties, zorginstellingen of studenten. Je bent helder in jouw communicatie waardoor het belang van brandveiligheid voor een ieder uitstekend wordt overgebracht. Dit is voor jou geen punt.

Opleidingen
Naast bovenstaande werkzaamheden volg je verschillende opleidingen op het gebied van brandpreventie. Deze opleidingen volg je onder werktijd en zijn op kosten van Veiligheidsregio Groningen. Zodra je alle opleidingen succesvol hebt afgerond, werkervaring en kennis hebt opgedaan, kan je doorstromen naar de volgende toezichthoudersfunctie met meer verantwoordelijkheid.

Over team Brandveilig Leven & Toezicht
Je komt te werken binnen team Brandveilig Leven & Toezicht. Ons team houdt zich met verschillende thema’s bezig op het gebied van brandveilig leven. Binnen het team werken 24 mensen. De meesten werken als toezichthouder en een aantal specialist Brandveilig Leven. Het team is volop in ontwikkeling. Jij wilt in dit proces ook graag een bijdrage leveren.

De ideale achtergrond

  • Je hebt mbo werk- en denkniveau waarbij een technische of bouwkundige achtergrond een pré is;
  • Je hebt ervaring of affiniteit op het gebied van (brand)veiligheid;
  • Je bent bereid opleidingen te volgen op het gebied van brandpreventie;
  • Je bezit goede, sociale communicatieve en schriftelijke vaardigheden;
  • De woorden ‘initiatiefrijk, oplossingsgericht en daadkrachtig’ zijn een omschrijving van jou.

Wat bieden wij?
Een prima salaris tot maximaal € 3.588,- bruto per maand (schaal 7) bij een voltijd dienstverband (36 uur per week), exclusief Individueel Keuzebudget (IKB). Iedere maand bouw je Individueel Keuzebudget (IKB) op. Het IKB geeft jou de mogelijkheid een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen. Je kunt jouw IKB-saldo bijvoorbeeld inzetten om, naast je reguliere verlof, extra verlof op te nemen of een fiets aan te schaffen via het fietsplan.

We vinden een goede balans tussen werk en privé erg belangrijk. We faciliteren je daarom in het creëren van een goede balans. Denk hierbij aan thuiswerken, flexibele werktijden en het werken op een andere dagdienstlocatie in de provincie. Daarnaast ontvang je reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer en een thuiswerkvergoeding voor wanneer je een dag thuiswerkt. Tot slot worden medewerkers van de VRG automatisch bij het ABP aangemeld en bouwen daar pensioen op.

Op de locatie aan de Sontweg hebben we een sportgelegenheid, waar je gebruik van kunt maken. Onze sportinstructeur Robin kan je helpen met een persoonlijk trainingsschema op te stellen. Daarnaast geeft Robin iedere maandag circuittraining en kun je op donderdag samen met je collega's een potje volleybal spelen.

Enthousiast geworden?
Herken je jezelf in deze vacature? Super! Reageer dan uiterlijk 3 december 2023 door op de knop “Solliciteren” te klikken. Je kan uitsluitend solliciteren via ons digitale sollicitatieportaal.

De selectiegesprekken staan gepland op 13 december 2023 . We verzoeken je hiermee rekening te houden bij je sollicitatie.

Meer informatie
Als je vragen hebt over de inhoud van de functie, neem dan gerust contact op met Geertje Mulder, teamleider Brandveilig Leven & Toezicht. Geertje is te bereiken via onderstaande gegevens. Wil je graag eerst kennismaken voordat je solliciteert? Kom gezellig een keer langs voor een kop koffie of thee om ons beter te leren kennen. 

Deze vacature wordt zowel intern verspreid onder alle medewerkers (beroeps, vrijwilligers en dagdienst) in dienst van Veiligheidsregio Groningen als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.