Specialist Strategie & Ontwikkeling - Brandweer

36 uur per week || Maximaal € 5.034, - || Hybride werken || Individueel Keuzebudget (IKB) || Maatschappelijk relevante organisatie

Ken jij de specifieke uitdagingen voor de brandweer binnen onze veiligheidsregio en kan je deze goed vertalen naar onze organisatie? Dan gaan we graag met jou de uitdaging aan!

Wat ga je doen?
In jouw werk staat het werk van de brandweer centraal. Dit betekent dat je werkt aan diverse en uiteenlopende vraagstukken. Denk hierbij aan onderwerpen als de paraatheid van de brandweereenheden, informatievoorziening, commandovoering of brandbestrijdingsprincipes. Je denkt mee over nieuwe strategieën en werkt mee aan de ontwikkeling ervan. 

Je bent een echte verbinder en haalt energie uit verschillende sectoren of teams met elkaar in contact te brengen. Ook vind je het leuk om bijeenkomsten te organiseren. Iedere bijeenkomst een eigen thema, bijvoorbeeld over het bespreken van nieuwe procedures of je regelt een bevlogen spreker over een aansprekend onderwerp. Je haalt energie uit kennis delen en het verzamelen ervan. 

Je wordt blij van samenwerken met anderen. Hier ligt ook jouw kracht: gezamenlijk vernieuwingen doorvoeren. Als ontwikkelingen lang op zich laten wachten, spring jij op en kom je in actie. Je herkent gemakkelijk mogelijke knelpunten. Brandweermensen zijn bevlogen mensen met hart voor hun vak. Bij verandertrajecten creëer je draagvlak door, naast het doorvoeren van technische of organisatorische verbeteringen, ook oog te hebben voor de menselijke aspecten. 

Over de sector Brandweerzorg en het team
Je komt te werken binnen de sector Brandweerzorg en specifiek in het team Strategie & Ontwikkeling. Deze sector zorgt voor de paraatheid van professionele brandweermensen op de 39 brandweerkazernes in regio Groningen, die 24/7 klaar staan voor onze inwoners. Strategie & Ontwikkeling bestaat uit 12 medewerkers. Het team werkt aan de ontwikkeling en realisatie van ‘solide repressieve brandweerzorg’ op basis van de visie Brandweerzorg Groningen 2030. Denk hierbij aan vraagstukken rondom paraatheid, implementatie nieuwe basisprincipes van brandbestrijding en informatievoorziening. 

Binnen ons team hebben we ruimte om meerdere nieuwe collega’s te verwelkomen. Ieder met een eigen specialisme. In onderstaande alinea’s wordt toegelicht welke specialismen het betreft. Geef in jouw motivatiebrief aan van welk specialisme jouw hart sneller gaat kloppen. 

Veiligheid & arbo
Veiligheid voor onze brandweermensen. Daar maak jij je hard voor. Je gaat aan de slag met risico-inventarisatie en –evaluatieprojecten, ongevallenregistratie en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Daarnaast evalueer je inzetten, geef je verbetervoorstellen en deze publiceer je deze vervolgens. Dit vanuit de gedachte: wat kan beter zodat de brandweereenheden veilig te werk kunnen. Tot slot ben je in het bezit van het diploma ‘Veiligheidskundige’ of je bent bereid deze te behalen.

Beleid
Alle innovaties die wij bedenken moeten natuurlijk ook worden vastgelegd. Ben jij een sterke tekstschrijver, beheers je de Nederlandse taal uitstekend, krijg je energie van beleid ontwikkelen en kan je het voor verschillende doelgroepen aanwenden? Dan is dit wellicht jouw specialisme. 

Operationele voorbereiding
Om 24/7 vanuit 39 kazernes paraat te staan, moet veel geregeld worden. Denk hierbij aan goede afspraken maken met de meldkamer, het evalueren van brandweerinzetten maar ook het actualiseren van app’s en handboeken. Daar ben jij verantwoordelijk voor.  In deze onderhoud je actief de relatie met onze buurregio’s Fryslân en Drenthe. Je stemt met hen nieuwe ontwikkelingen in onze regio en hun regio’s af. Daarnaast heb je repressieve brandweerervaring waardoor je de brandweerwereld goed kent. Hierdoor weet je van tevoren wanneer iets wel gaat werken en wanneer niet. 

De ideale achtergrond

  • Je hebt hbo werk- en denkniveau;
  • Je kan goed overweg met Microsoft 365;
  • Je hebt een piketrol of je staat ervoor open om hiermee belast te worden;
  • Je beschikt over rijbewijs B;
  • De woorden: ‘integer', 'proactief' en 'experimenteren’ omschrijven jou.

Wat bieden wij?
Een leuke baan met uiteenlopende uitdagingen in het totale werkveld van de brandweer! Daarnaast vinden we een goede balans tussen werk en privé belangrijk en zullen je hierbij faciliteren. 

Dit doen we door onze uitstekende arbeidsvoorwaarden, zoals de mogelijkheid om je werktijden flexibel in te delen, thuis te werken en het aankopen van extra verlof. Onze primaire en secundaire voorwaarden zijn gebaseerd op Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Groningen, waaronder voor deze functie salaris tot maximaal € 5.034,- bruto per maand (schaal 10) bij 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring. Je bouwt iedere maand Individueel Keuzebudget (IKB) op. Het IKB geeft jou de mogelijkheid een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen. Je kunt jouw IKB-saldo bijvoorbeeld inzetten om extra verlof op te nemen of een fiets aan te schaffen via het fietsplan. 

Duurzame inzetbaarheid van medewerkers vinden wij heel belangrijk. We bieden daarom veel ruimte om te sporten en om fit te blijven. Zo mag iedere medewerker gebruik maken van de fitnessruimte. Onze sportinstructeur Robin kan je helpen een persoonlijk trainingsschema op te stellen. Daarnaast geeft Robin iedere maandag circuittraining en kun je op donderdag samen met je collega's een potje volleybal spelen. 

Enthousiast geworden?

Herken je jezelf in dit profiel? Super! Reageer dan vóór 12 juni 2023 via deze link. Je kan uitsluitend solliciteren via ons digitale sollicitatieportaal. Wanneer je bij ons solliciteert, gebruiken wij jouw e-mailadres om een account voor je aan te maken op ons sollicitatieportaal. Je krijgt een e-mail om toegang te krijgen tot het portaal, via dit portaal zullen wij jou informeren over het verloop van je sollicitatie.

Op 21 juni 2023 staat het vervolg van de sollicitatieprocedure gepland. We verzoeken je hiermee rekening te houden bij je sollicitatie.

Meer informatie
Als je vragen hebt over de inhoud van de functie, neem dan gerust contact op met Siske Klaassens, teamleider Strategie & Ontwikkeling. Wil je graag eerst kennismaken voordat je solliciteert? Kom gezellig een keer langs voor een kop koffie of thee om ons beter te leren kennen.

 Deze vacature wordt zowel intern verspreid onder alle medewerkers (beroeps, vrijwilligers en dagdienst) in dienst van Veiligheidsregio Groningen als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.