Specialist Strategie & Ontwikkeling

Wij zoeken een Specialist op het gebied van Strategie & Ontwikkeling
(36 uur)

die de ontwikkelingen en tendensen in de maatschappij volgt en de specifieke uitdagingen in Groningen kent. Je vertaalt deze, waar nodig, door naar onze brandweerorganisatie. Je gaat creatief met vraagstukken om. Je bezit een frisse en scherpe blik en bent een sterke tekstschrijver. Bovendien bezit je een gezonde dosis humor.

Wat ga je doen?
Je werkt mee aan het verbeteren en vernieuwen van brandweerzorg in onze provincie. Je hebt een adviserende rol en daarnaast schrijf je beleidstukken voor Brandweerzorg. Dit doe je door onder andere door het aangaan en onderhouden van allianties, het analyseren van incidenten en oefeningen, met technische en organisatorische innovaties onze paraatheid toekomstbestendig maken. Hierbij houd je rekening met wensen, randvoorwaarden en de mogelijkheden die er zijn. Je draagt oplossingen aan voor problemen of adviseert bij het ontwikkelen van alternatieven. Verder zorg je voor inzichten door het verzamelen, analyseren, interpreteren en afstemmen van relevante gegevens en informatie binnen je vakgebied van Strategie & Ontwikkeling. Tot slot organiseer je vanuit praktijkervaringen creatieprocessen om van een goed idee naar concrete uitvoering te komen.

De ideale achtergrond

  • Je hebt HBO werk- en denkniveau;
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift, waardoor je in staat bent gedegen (beleid)stukken op te leveren;
  • Je hebt ruime ervaring in het optreden in overlegsituaties en het daarin toelichten en verdedigen van het standpunt van de organisatie en het doen van voorstellen en ideeën op een specifiek vakgebied;
  • Ervaring binnen de brandweerzorg of crisisbeheersing is een pré;
  • Je beschikt over zelfreflecterend en -sturend vermogen;
  • Je bent betrokken en integer;
  • Je bent snel inzetbaar om op voldoende niveau vorm en inhoud te geven aan de functie;
  • Je bent goed in organiseren en vindt dit ook leuk.

Wat bieden wij?
Een werkomgeving met korte lijnen en aandacht voor elkaar. We vertrouwen op jouw vakmanschap en leggen de verantwoordelijkheid daarmee laag in de organisatie. Wij vinden het belangrijk dat je jezelf verder ontwikkelt en wordt daarin begeleid. Jouw ideeën doen ertoe! Verder bieden wij de mogelijkheid om je werktijden flexibel in te delen.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn afgestemd op de gemeentelijke CAO, waaronder voor deze functie een salaris tot maximaal € 4.494,- bruto per maand (schaal 10) bij 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring.

Informatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met:
Siske Klaassens, teamleider Strategie & Ontwikkeling,
telefoonnummer 088 - 162 49 97

Enthousiast geworden?
Ben jij de ideale kandidaat voor deze functie, stuur dan voor 12 april 2021 je kernachtige motivatie en een CV naar personeel@vrgroningen.nl, t.a.v.
Yuri de Meijer, adviseur SPOO, onder vermelding van het vacaturenummer 2021.001.VRG.

De selectiegesprekken vinden plaats op 19 april 2021.