Specialist op het gebied van Veiligheid en ARBO

Wat ga je doen?

Je investeert pro-actief in een brede en gezamenlijke aanpak t.a.v. arbeidsomstandigheden binnen brandweerzorg. Weet anderen te motiveren en te stimuleren, pakt de werkzaamheden samen op met diverse vakspecialisten en medewerkers binnen brandweerzorg en weet praktische uitvoerende zaken te delegeren, zoals ongevalsmeldingen en -registraties. Daarbij draag je zorg voor implementatie van landelijk en regionaal beleid of voorschriften, zoals de Arbocatalogus van Brandweer NL, schoon werken, handelingsperspectieven inzake Corona enzovoort.
Je verricht analyses en stelt procedures, protocollen en werkinstructies op. Je treedt als projectleider op in voorkomende projecten, zoals de ‘warme’ RI&E. Je verzorgt de kennisregie op gebied van arbeidsveiligheid, ontwikkelt initiatieven om de veiligheidscultuur te verbeteren en organiseert de communicatie op dit vlak.

De ideale achtergrond

  • Je hebt HBO werk- en denkniveau;
  • Een afgeronde HBO-opleiding als Veiligheidskundige is een pré;
  • Je hebt affiniteit met brandweerzorg;
  • Je bent in staat om de juiste stakeholders aan tafel te krijgen om organisatie brede onderwerpen verder te krijgen;
  • Je beschikt over zelfreflecterend en -sturend vermogen, betrokkenheid, integriteit en passie;
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • Je bent snel inzetbaar om op voldoende niveau vorm en inhoud te geven aan de functie;
  • Je bent goed in organiseren en vindt dit ook leuk.

Wat bieden wij?

Een verantwoordelijke, afwisselende baan in een maatschappelijke organisatie met ruimte voor eigen initiatief. Geen enkele werkdag is hetzelfde. Als je bij Veiligheidsregio Groningen werkt, heb je uitstekende arbeidsvoorwaarden. Wij vinden een goede balans tussen werk en privé erg belangrijk en zullen je hierbij ook faciliteren. Wij bieden bijvoorbeeld de mogelijkheid om je werktijden flexibel in te delen. Ook hebben we veel regelingen om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Daarnaast bieden wij een prima pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden gebaseerd op de CAR-UWO, waaronder een voor deze functie salaris tot maximaal € 4.494,- bruto per maand (schaal 10) bij (36 uur per week), afhankelijk van opleiding en ervaring.

Enthousiast geworden?

Herken je jezelf in dit profiel? Reageer dan vóór 17 december 2021.

Solliciteren kan uitsluitend via ons digitale sollicitatieportaal. 
https://vacatures.veiligheidsregiogroningen.nl/vacaturebeschrijving/specialist-s-o-veiligheid-en-arbo

De selectiegesprekken staan gepland op 23 december 2021. We verzoeken je hiermee rekening te houden bij je sollicitatie.

IN- en EXTERN:

Deze vacature wordt zowel intern onder alle medewerkers (beroeps, vrijwilligers en dagdienst) in vaste dienst van Veiligheidsregio Groningen als extern uitgezet. Tijdelijke medewerkers die tenminste 1,5 jaar of langer bij Veiligheidsregio Groningen werkzaam zijn worden als interne kandidaten beschouwd. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat voorrang.

I.v.m. de geldende coronamaatregelen kan besloten worden de gesprekken via MS Teams te voeren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.