Servicegerichte en daadkrachtige Functioneel beheerder (36 uur per week)

Wij zoeken een 

Servicegerichte en daadkrachtige Functioneel beheerder (36 uur per week) 

VRG gaat de komende jaren veel investeren in het ontwikkelen en implementeren van digitaal werken. Hierin speelt de functioneel beheerder een belangrijke rol. Je bent proactief en geeft sturing aan de veranderingen op het gebied van het beheer van informatiesystemen. Je bent enthousiast, resultaatgericht en onder tijdsdruk blijf je stressbestendig. In teamverband kan je goed samenwerken en bent servicegericht naar de klanten.  

Als allround Functioneel beheerder ben je verantwoordelijk voor de continuïteit en het optimaliseren van één of meerdere informatiesystemen. Je inventariseert de gewenste en noodzakelijke verbeteringen van informatiesystemen waarin de eindgebruiker centraal staat. Je begeleidt de procesoptimalisatie bij de gebruikers en vertaalt dit naar wijzigingen. Jouw expertise ligt bij het optimaal ondersteunen van de eindgebruiker. Je bent goed in staat om samenhang te zien en hebt kennis van de bedrijfsprocessen van de Veiligheidsregio. 

Wat ga je doen? 
Je voert de regie op informatiesystemen. Voor één of meerdere informatiesystemen voer je het beheer uit conform BISL Next en ben je verantwoordelijk voor de taken op het gebied van gebruikers-, wijzigingen- en functionaliteitenbeheer en behoeftemanagement. Je eerste focus ligt op functioneel beheer van het systeem AFAS-ProfitDaarnaast heb je een adviserende en ondersteunde rol in projecten op het gebied van informatievoorziening en informatieverandering. Je voegt waarde toe aan adviezen en klantvragen door data-analyse uit te voeren uit verschillende bronnen. Je werkt nauw samen met het functioneel beheer team en geeft samen invulling aan de BISL Next methodiek. 

De ideale achtergrond 

  • Je beschikt over een afgeronde relevante hbo opleiding;  
  • Je hebt minimaal 5 jaar relevante en aantoonbare ervaring als Functioneel beheerder;  
  • Kennis van AFAS-Profit is een pré; 
  • Je hebt ervaring met werken in een projectmatige omgeving;  
  • Je hebt kennis van en ervaring met BISL(-Next) en Office365;  
  • Je hebt ervaring met koppelen van informatiesystemen bijvoorbeeld middels API’s 
  • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden; 
  • Je kunt goed je standpunten uitdragen, verdedigen en beïnvloeden;  
  • Je bent accuraat, analytisch en probleemoplossend. 

Wat bieden wij? 
Een verantwoordelijke, afwisselende baan in maatschappelijke organisatie met ruimte voor initiatief. Geen enkele werkdag is hetzelfde. Als je bij Veiligheidsregio Groningen werkt, heb je uitstekende arbeidsvoorwaarden. Wij vinden een goede balans tussen werk en privé erg belangrijk en zullen je hierbij ook faciliteren. Wij bieden bijvoorbeeld de mogelijkheid om je werktijden flexibel in te delen. Ook hebben we veel regelingen om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Daarnaast bieden wij een prima pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden gebaseerd op de CAR-UWO, waaronder een voor deze functie salaris tot maximaal € 4.008,- bruto per maand (schaal 9) bij 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring.  

Enthousiast geworden? 
Herken je jezelf in dit profiel? Reageer dan vóór 28 september 2021 door op de knop “Solliciteren” te klikken. 

Solliciteren kan uitsluitend via ons digitale sollicitatieportaal. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier krijg je een ontvangstbevestiging met nadere informatie over de procedure.  

De selectiegesprekken staan gepland op 5 oktober 2021. We verzoeken je hiermee rekening te houden bij je sollicitatie. 

Meer informatie 
Als je vragen hebt over de inhoud van de functie, neem dan gerust contact op. 

Contactpersoon: Klaasje Jansen 
Mobiel.: 06 – 290 55 913
@-mail: klaasje.jansen@vrgroningen.nl  

Deze vacature wordt intern en extern verspreid onder alle medewerkers (beroeps, vrijwilligers en dagdienst) in vaste dienst van Veiligheidsregio Groningen. Tijdelijke medewerkers die tenminste 1,5 jaar of langer bij Veiligheidsregio Groningen werkzaam zijn worden als interne kandidaten beschouwd. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat voorrang.