Senior communicatieadviseur

Senior communicatieadviseur

36 uur per week || Maximaal € 5.372, - || Individueel Keuzebudget (IKB) || Hybride werken || Maatschappelijk relevante organisatie || Groningen

Crisis, nieuwe risico’s in een veranderende wereld, complexe communicatievraagstukken ontrafelen, communicatieplannen ontwikkelen en campagnes draaien: jij krijgt hier energie van!

Wat ga je doen?
Je krijgt als communicatieadviseur binnen Veiligheidsregio Groningen te maken met diverse en uiteenlopende vraagstukken. Denk hierbij aan de doorontwikkeling van risico- en crisiscommunicatie en van de positionering van onze organisatie. Het ontrafelen van complexe communicatievraagstukken en vervolgens het ontwikkelen van een communicatieaanpak is voor jou geen punt. Jouw werk is gebaseerd op de laatste trends op het gebied van communicatie, marketing en media. Van nature ben je geïnteresseerd in de verhalen van onze mensen en je legt graag uit waarom ons werk bijdraagt aan een veilig en gezond bestaan in de vrijheid en ruimte van Groningen. En je deelt de liefde die wij hebben voor Stad en Ommeland.

Jij bent de linking pin met de sectoren Risicobeheersing en Crisisbeheersing. Je adviseert deze sectoren bij uiteenlopende en diverse communicatievraagstukken. Hiernaast vertegenwoordig je Groningen in landelijke vakgroepen op het gebied van risico- en crisiscommunicatie. Vanuit deze rol bezoek je met regelmaat vergaderingen en bijeenkomsten. Relevante ontwikkelingen verwerk je in het van beleid van risico- en crisiscommunicatie. Een aantal jaren geleden is ‘Eerste Hulp Ben Jij’ (EHBJ) ontwikkeld om de zelf- en samenredzaamheid van onze inwoners te versterken. Het is onze ambitie om dit voortdurend onder de aandacht te brengen en jij wordt hiervoor verantwoordelijk.

Je wordt onderdeel van ‘Kernteam Crisisbeheersing’ dat de risico’s in onze provincie monitort. Vanuit deze rol lever je een belangrijke bijdrage in het verkleinen of voorkomen van gevaren. Veiligheidsregio Groningen is een crisisorganisatie. Daar hoort bij dat je ook op minder gebruikelijke tijden aan het werk kan zijn. Je vervult naast je operationele werk een relevante piketrol. Dit houdt in dat je gedurende een bepaalde periode stand-by staat en oproepbaar bent tijdens een groter incident zoals een grote brand of extreem weer.

Hoe ziet het team eruit?
Je gaat werken binnen team Communicatie. Een dynamisch team dat altijd bovenop het nieuws zit. Het team bestaat uit een teamleider, vier adviseurs en vier medewerkers. Iedere medewerker heeft een eigen specialisatie: social media/video, vormgeving, tekst of webbeheer.

De ideale achtergrond

  • Je beschikt over een relevant hbo-diploma, bijvoorbeeld Communicatie;
  • Je schrijfvaardigheden zijn uitstekend;
  • Je bent zowel een goede sparringpartner als een critical friend;
  • De woorden ‘creatief, energiek en vindingrijk’ zijn jou op het lijf geschreven;
  • Je bent bereid om een piketrol te vervullen.

Wat bieden wij?  

Wij bieden een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan een laptop, mobiele telefoon, pensioenregeling, de mogelijkheid om extra verlof aan te kopen en diverse regelingen die bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling. Ook bieden we jou de mogelijkheid om hybride te werken en je werktijden flexibel in te delen. Wij vinden een goede balans tussen werk en privé belangrijk en zullen je hierbij ook ondersteunen. Daarnaast ontvang je een salaris tot maximaal € 5.372, - bruto per maand (schaal 11, gebaseerd op de Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio Groningen) bij 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring.  

Duurzame inzetbaarheid van medewerkers vinden wij erg belangrijk. We bieden daarom veel ruimte om te sporten en om fit te blijven. Zo mag iedere medewerker gebruik maken van de fitnessruimte.

Wie zijn wij?

Veiligheidsregio Groningen werkt samen met partners aan meer veiligheid in Groningen. Dat betekent aan de ene kant: hulp bieden als er een ramp gebeurt. En aan de andere kant: ervoor zorgen dat een ramp niet zo snel gebeurt of juist voorkomen wordt. Want veiligheid is niet vanzelfsprekend. Ook hier niet, met onze ligging aan zee, chemische industrie en aardbevingen. Dit verhoogt de kans op incidenten in onze regio en maakt de noodzaak tot effectieve risicobeheersing en incidentbestrijding steeds belangrijker. De brandweer is een cruciaal onderdeel van onze veiligheidsregio: de experts op het gebied van brandveiligheid en incidentbestrijding.

Enthousiast geworden? 

Herken je jezelf in deze vacature? Wij zien jouw cv én motivatie met veel plezier tegemoet; een sollicitatievideo mailen mag natuurlijk ook! Reageren kan tot en met 26 januari 2023. Je motivatie indienen kan uitsluitend via ons digitale sollicitatieportaal.   

De selectiegesprekken staan gepland op 8 februari 2023. We verzoeken je hiermee rekening te houden bij je sollicitatie.  

Meer informatie 

Als je vragen hebt over de inhoud van de functie, neem dan gerust contact op met Mark Dijkhuis, teamleider Communicatie.  

Telefoonnummer: 06-22 74 80 09  

E-mailadres: mark.dijkhuis@vrgroningen.nl.  

 

Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.veiligheidsregiogroningen.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.