Opleidingsfunctionaris GHOR & Crisisbeheersing

Opleidingsfunctionaris GHOR & Crisisbeheersing

36 uur per week || Maximaal € 5.034,-  bruto per maand || Individueel Keuzebudget || Hybride werken || Maatschappelijk relevante organisatie || Groningen

Wie zijn wij?
Veiligheidsregio Groningen werkt samen met verschillende partners aan meer veiligheid in Groningen. Dat betekent aan de ene kant: hulp bieden als er een ramp gebeurt. En aan de andere kant: ervoor zorgen dat een ramp niet zo snel plaatsvindt of juist voorkomen wordt. Want veiligheid is niet vanzelfsprekend. Ook in Groningen niet, met onze ligging aan zee, de aanwezigheid van chemische industrie en aardbevingen. Dit verhoogt de kans op incidenten in onze regio en maakt de noodzaak tot effectieve risicobeheersing en incidentbestrijding steeds belangrijker.

Wat ga je doen?

Als opleidingsfunctionaris ontwikkel, adviseer, implementeer en evalueer je nieuwe opleidingsprogramma’s voor crisisfunctionarissen. Crisisfunctionarissen zijn collega’s die in actie komen ten tijde van een crisis. Jij bent degene die zorgt dat de deze collega’s vakbekwaam worden en blijven. Dit doe je door trainings- en oefenmomenten te organiseren, maar ook passende leermodules te ontwikkelen.

Je wordt onderdeel van de Multidisciplinaire Opleiding-, Training- en Oefenteam (MOTO) met als taakaccent Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR). MOTO is verantwoordelijk voor multidisciplinair opleiden, trainen en oefenen met crisispartners. Tijdens een activiteit kun je gemakkelijk schakelen tussen de verschillende rollen als trainer, oefenleider, lid van een oefenstaf of waarnemer. Goede communicatie is naar jouw mening de basis voor een krachtige samenwerking. Je zoekt anderen gemakkelijk op en zorgt regelmatig voor afstemming met collega’s.

Het vak crisisbeheersing en GHOR is volop in ontwikkeling. Met de kennis van vandaag en de trends die zich voordoen kunnen we ons vakgebied steeds beter inrichten. We willen opleidingen, trainingen en oefeningen organiseren die aansluiten op de ontwikkelingen binnen het vakgebied. Daarvoor zoek je actief contact met onze partners en crisisfunctionarissen om hun leerbehoeftes op te halen.

Over het team

Team Crisisbeheersing, waar MOTO en GHOR onderdeel van zijn, bouwt verbindingen tussen de verschillende disciplines van de veiligheidsregio, overheden en publieke en private (zorg)organisaties, die betrokken zijn bij de voorbereiding op- en de bestrijding van rampen en crises. Door het team wordt gewerkt aan dreigings- en impactanalyses en de voorbereiding van de crisisorganisatie voor het optreden tijdens rampen en crisis en het herstel/nazorg. We werken samen met crisispartners zoals de brandweer, politie, gemeenten en provincie.

GHOR

Tijdens rampen en crises coördineert en regisseert de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) processen in de acute- en publieke gezondheidszorg. De GHOR beschikt over een crisisorganisatie met adequate functionarissen die hier dag en nacht voor oproepbaar zijn.

Wil je graag meer weten over de GHOR? Bekijk via deze link onze animatiefilm.

Crisisrol

Vanwege de binding met deze rol is het wenselijk dat je op termijn een crisisrol gaat vervullen. Ben jij binnen 45 minuten aanwezig in de crisisruimte aan de Sontweg? Dan kom je hiervoor in aanmerking. Dit betekent dat je eens in de aantal weken piketdienst hebt en gedurende deze dienst ben je een week lang 24 uur per dag inzetbaar voor een ramp of crisis. Hiervoor ontvang je een piketvergoeding. Ter voorbereiding op deze operationele rol neem je zelf deel aan opleidingen, trainingen en oefeningen.  

De ideale achtergrond

  • Je hebt aantoonbaar hbo werk- en denkniveau en bij voorkeur een zorgachtergrond en affiniteit met leerconcepten;
  • Bij voorkeur heb je al eerder trainingen ontworpen en/of een opleidingskundige achtergrond;
  • Je wordt enthousiast van het idee dat je zelf ook een crisisrol hebt;
  • De woorden ‘daadkrachtig, professioneel en betrouwbaar’ omschrijven jou.
  • Je krijgt energie van in verbinding staan met anderen. Hierdoor gaat netwerken je gemakkelijk af.

Wat bieden wij?

Een prima salaris tot maximaal € 5.034,- bruto per maand (schaal 10) bij een voltijd dienstverband (36 uur per week), exclusief Individueel Keuzebudget (IKB). Iedere maand bouw je Individueel Keuzebudget (IKB) op. Het IKB geeft jou de mogelijkheid een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen. Je kunt jouw IKB-saldo bijvoorbeeld inzetten om, naast je reguliere verlof, extra verlof op te nemen of een fiets aan te schaffen via het fietsplan.

We vinden een goede balans tussen werk en privé erg belangrijk. We faciliteren je daarom in het creëren van een goede balans. Denk hierbij aan thuiswerken, flexibele werktijden en het werken op een andere dagdienstlocatie in de provincie. Daarnaast ontvang je reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer en een thuiswerkvergoeding voor wanneer je een dag thuiswerkt. Tot slot worden medewerkers van de VRG automatisch bij het ABP aangemeld en bouwen daar pensioen op.

Op de locatie aan de Sontweg hebben we een sportgelegenheid, waar je gebruik van kunt maken. Onze sportinstructeur Robin kan je helpen met een persoonlijk trainingsschema op te stellen. Daarnaast geeft Robin iedere maandag circuittraining en kun je op donderdag samen met je collega's een potje volleybal spelen.

Enthousiast geworden? 

Herken je jezelf in deze vacature? Geweldig! Reageer dan uiterlijk zondag 3 december 2023 via onze website https://vacatures.veiligheidsregiogroningen.nl/ door op de knop “Solliciteren” te klikken. Solliciteren kan uitsluitend via ons digitale sollicitatieportaal. Wanneer je bij ons solliciteert, gebruiken wij jouw e-mailadres om een account voor je aan te maken op ons sollicitatieportaal. Je krijgt een e-mail om toegang te krijgen tot het portaal, via dit portaal zullen wij jou informeren over het verloop van je sollicitatie.

De selectiegesprekken staan gepland op vrijdag 15 december 2023. We verzoeken je hiermee rekening te houden bij je sollicitatie. Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure. Je krijgt voor jouw sollicitatiegesprek hier meer informatie over.

Meer informatie 
Als je vragen hebt over de inhoud van de functie, neem dan gerust contact op met Jeroen Zonnevijlle, teamleider Crisisbeheersing. Jeroen is te bereiken via de onderstaande contactgegevens.  

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld