Informatiemanager

Wij zoeken een: Informatiemanager (36 uur per week)

 • Groningen
 • 36 uur per week
 • Maximaal € 5.372,-
 • Hybride werken
 • Individueel Keuzebudget (IKB)
 • Maatschappelijk relevante organisatie

Optimale cybersecurity, uitstekende privacy en een duurzame IT-architectuur zijn cruciaal voor onze organisatie. Binnen Veiligheidsregio Groningen zijn we daarom continu bezig met het optimaliseren van onze informatievoorziening. We hebben de ambitie om een toekomstbestendige, robuuste, betrouwbare en flexibele IT-architectuur te realiseren, het Informatiehuis op orde te brengen  en projectmatig werken te versterken. Jij mag hierin een belangrijke rol spelen! 

Wat ga je doen?

In deze functie ligt de focus op het professionaliseren van het I-domein ter ondersteuning van de verschillende bedrijfsprocessen binnen VRG. Denk hierbij aan privacy naar een hoger niveau brengen, I-beleid optimaliseren, behoeftes vanuit de organisatie vertalen naar informatieproducten en een fundament voor een nieuwe IT-architectuur ontwikkelen en implementeren. Een sterk analytisch vermogen, conceptueel denken en kennis van integraal werken worden bij deze werkzaamheden van jou gevraagd.

Het werk als informatiemanager is zeer divers. Je werkt zowel op operationeel- als op tactisch- en strategisch niveau. Verder word je betrokken bij verschillende ontwikkelprojecten. Hierbij kun je optreden als projectleider, maar ook als adviseur. Jouw ondersteuning in de digitale transformatie is fundamenteel. Een specifiek vraagstuk waarmee je te maken kunt krijgen is bijvoorbeeld: hoe zorgen we ervoor dat de brandweermensen de juiste informatie op  het juiste moment ontvangen op de wagens?

Hoe ziet het team eruit?

Veiligheidsregio Groningen bestaat uit vier sectoren: Brandweerzorg, Crisisbeheersing, Risicobeheersing en Bedrijfsvoering. Je komt te werken binnen de sector Bedrijfsvoering en specifiek in het team Informatiemanagement/ICT (IM/ICT). De organisatie staat voor grote strategische IV-keuzes en -ontwikkelingen. Word jij enthousiast van een gevarieerd en flexibel takenpakket? Super! Want wij werken niet in afgebakende functies, maar vanuit rollen met samenhangende taken. Binnen het team verdelen we de werkzaamheden op basis van talent en expertise.

De ideale achtergrond

 • Je hebt een aantal jaren werkervaring in een middelgrote tot grote organisatie in een vergelijkbare I-functie en bent in staat om tactisch- en strategisch te handelen;
 • Je beschikt over een afgeronde HBO, Master of vergelijkbare opleiding, bij voorkeur op het gebied van ICT en/of Informatiemanagement;
 • Je hebt kennis van technische projecten;
 • Je legt makkelijk verbinding met anderen, ook buiten je eigen werkdomein;
 • Je kan uitstekend samenwerken en je beschikt over een sterk analytisch vermogen;
 • Je bent communicatief sterk  en bent in staat draagvlak te creëren;
 • Je kunt goed schrijven.

Wat bieden wij?

Veiligheidsregio Groningen vindt een goede balans tussen werk en privé erg belangrijk en we zullen je hierbij ook faciliteren. Dit doen we door uitstekende arbeidsvoorwaarden te bieden, zoals de mogelijkheid om je werktijden flexibel in te delen, thuis te werken en het aankopen van extra verlof. Ook hebben we veel regelingen om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren.

Onze primaire en secundaire voorwaarden zijn gebaseerd op de CAR-UWO, waaronder een voor deze functie salaris tot maximaal € €5.372,- bruto per maand (schaal 11) op basis van 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring. 

Duurzame inzetbaarheid van medewerkers vinden wij heel belangrijk. We bieden daarom veel ruimte om te sporten en om fit te blijven. Zo mag iedere medewerker gebruik maken van de fitnessruimte. Onze sportinstructeur Robin kan je helpen een persoonlijk trainingsschema op te stellen. Daarnaast geeft Robin iedere maandag circuittraining en kun je op donderdag samen met je collega's een potje volleybal spelen.

Wie zijn wij?

Veiligheidsregio Groningen werkt samen met verschillende  partners aan meer veiligheid in Groningen. Dat betekent aan de ene kant: hulp bieden als er een ramp gebeurt. En aan de andere kant: ervoor zorgen dat een ramp niet zo snel gebeurt of juist voorkomen wordt. Want veiligheid is niet vanzelfsprekend. Ook hier niet, met onze ligging aan zee, chemische industrie en aardbevingen. Dit verhoogt de kans op incidenten in onze regio en maakt de noodzaak tot effectieve risicobeheersing en incidentbestrijding steeds belangrijker. De brandweer is een cruciaal onderdeel van onze veiligheidsregio: de experts op het gebied van brandveiligheid en incidentbestrijding.

Enthousiast geworden?

Herken je jezelf in dit profiel? Reageer dan vóór 6 december 2022. Solliciteren kan uitsluitend via ons digitale sollicitatieportaal (klik hier: Vacature Informatiemanager - Informatiemanager IM-ICT - Klantportal (veiligheidsregiogroningen.nl) ) Binnen een half uur na verzending krijg je een ontvangstbevestiging met nadere informatie over de procedure.

De selectiegesprekken staan gepland op 14 december 2022. We verzoeken je hiermee rekening te houden bij je sollicitatie.

Meer informatie

Als je vragen hebt over de inhoud van de functie, neem dan gerust contact op met Gea Buikema, teamleider Informatiemanagement: 088-1624602 of gea.buikema@vrgroningen.nl.