Coördinerend Toezichthouder

Coördinerend Toezichthouder

36 uur per week || € 4.544,- bruto per maand || team Brandveilig Leven & Toezicht

Controleren of gebouwen en situaties brandveilig zijn: daar haal jij energie uit. Je inspecteert zorgvuldig en houdt te allen tijde de brandveiligheidsvoorschriften in acht. Het voorkomen en verkleinen van risico’s is jouw drive. Is dit een omschrijving van jou? Misschien is deze functie dan wel jouw nieuwe uitdaging!

Wat ga je doen?
Jouw kernwerkzaamheid is toezicht houden op brandveiligheid in complexe gebouwen en situaties waarin mensen zich bevinden. Je adviseert het bevoegd gezag over (brand)veiligheid in de ruimste zin van het woord. Hierbij houd je altijd de uitvoeringsrichtlijnen van bouw en (brand)veiligheid in acht. Naast je reguliere werkzaamheden werk je ook mee aan in- en externe projecten. Zoals het geven van voorlichtingen aan allerlei doelgroepen. Denk hierbij aan ouderen, bouwcorporaties, zorginstellingen of jongeren.  Je staat dan voor een groep op een open dag of op een beurs.

Dat het werk goed verloopt is essentieel en dat begrijp jij als geen ander. Jij bent verantwoordelijk voor en coördineert het werk in een gebied; bijvoorbeeld Groningen. Hiernaast ben je het aanspreekpunt voor de teamleider. Je koppelt belangrijke ontwikkelingen terug en je stuurt op de beoogde doelstellingen. Verder onderhoud je het contact met gemeenten. Op deze manier blijven we in verbinding met onze partners in veiligheid.

Het voorkomen en verkleinen van risico’s: vanuit dit doel ga je te werk. Dit uitgangspunt weet je ook over te brengen bij anderen. In situaties waarin je te maken krijgt met tegengestelde belangen, sta je stevig in je schoenen. Wanneer er de brandveiligheidsvoorschriften niet worden nageleefd, kom jij in actie. Op een daadkrachtige en zorgvuldige manier weet jij betrokkenden te instrueren. Indien nodig tref je maatregelen. Je toont initiatief en je gaat besluitvaardig te werk. Al je werkzaamheden doe je vanuit de drive om de samenleving (brand)veiliger te maken.

De ideale achtergrond

  • Je bent op hbo-niveau afgestudeerd op het gebied van bouwkunde of techniek;
  • Je beschikt over het diploma ‘Specialist Brandpreventie’ of een diploma van een ander aangrenzende opleiding;
  • Je hebt een aantal jaren ervaring in een soortgelijke rol;
  • De woorden coach, creativiteit en flexibiliteit staan jou op het lijf geschreven.

Wat bieden wij?
Wij vinden een goede balans tussen werk en privé erg belangrijk en zullen je hierbij ook faciliteren. Dit doen we door uitstekende arbeidsvoorwaarden te bieden, zoals de mogelijkheid om je werktijden flexibel in te delen, thuis te werken en het aankopen van extra verlof. Ook hebben we veel regelingen om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Onze primaire en secundaire voorwaarden zijn gebaseerd op de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Groningen, waaronder een voor deze functie salaris tot maximaal € 4.544,- bruto per maand (schaal 9) bij 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring.

Enthousiast geworden?
Herken je jezelf in dit profiel? Super! Ga dan snel naar onze website en dien je sollicitatie bij ons in:

https://vacatures.veiligheidsregiogroningen.nl/vacaturebeschrijving/coordinerend-toezichthouder-1

Meer informatie

Als je vragen hebt over de inhoud van de functie, neem dan gerust contact op met Geertje Mulder, Teamleider Brandveilig Leven & Toezicht. Wil je graag eerst kennismaken voordat je solliciteert? Kom gezellig een keer langs voor een kop koffie of thee om ons beter te leren kennen. Geertje is bereikbaar op: 088-1624787.  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.