Coördinerend Toezichthouder

36 uur per week || Maximaal € 4.208,- bruto per maand || Hybride werken || Individueel Keuzebudget || Maatschappelijke organisatie

Controleren of gebouwen en situaties brandveilig zijn: daar haal jij energie uit. Je inspecteert zorgvuldig en houdt te allen tijde de brandveiligheidsvoorschriften in acht. Het voorkomen en verkleinen van risico’s is jouw drive. Is dit een omschrijving van jou? Misschien is deze functie dan wel jouw nieuwe uitdaging!

Wat ga je doen?
Jouw kernwerkzaamheid is toezicht houden op brandveiligheid in complexe gebouwen en situaties waarin mensen zich bevinden. Je adviseert het bevoegd gezag over (brand)veiligheid in de ruimste zin van het woord. Hierbij houd je altijd de uitvoeringsrichtlijnen van bouw en (brand)veiligheid in acht. Naast je reguliere werkzaamheden werk je ook mee aan in- en externe projecten. Zoals het geven van voorlichtingen aan allerlei doelgroepen. Denk hierbij aan ouderen, bouwcorporaties, zorginstellingen of jongeren.  Je staat dan voor een groep op een open dag of op een beurs. 

Dat het werk goed verloopt is essentieel en dat begrijp jij als geen ander. Jij bent verantwoordelijk voor en coördineert het werk in een gebied; bijvoorbeeld Groningen. Hiernaast ben je het aanspreekpunt voor de teamleider. Je koppelt belangrijke ontwikkelingen terug en je stuurt op de beoogde doelstellingen. Verder onderhoud je het contact met gemeenten. Op deze manier blijven we in verbinding met onze partners in veiligheid.

Het voorkomen en verkleinen van risico’s: vanuit dit doel ga je te werk. Dit uitgangspunt weet je ook over te brengen bij anderen. In situaties waarin je te maken krijgt met tegengestelde belangen, sta je stevig in je schoenen. Wanneer er de brandveiligheidsvoorschriften niet worden nageleefd, kom jij in actie. Op een daadkrachtige en zorgvuldige manier weet jij betrokkenden te instrueren. Indien nodig tref je maatregelen. Je toont initiatief en je gaat besluitvaardig te werk. Al je werkzaamheden doe je vanuit de drive om de samenleving (brand)veiliger te maken.

Over team Brandveilig Leven & Toezicht
Je komt te werken binnen team Brandveilig Leven & Toezicht. Dit team houdt zich met verschillende taakvelden bezig op het gebied van brandveilig leven. Binnen het team werken 24 mensen. Zij vervullen de functie van toezichthouder of specialist Brandveilig Leven. Het team is volop in ontwikkeling. Jij wilt in dit proces ook graag een bijdrage leveren.

Johan, een collega coördinerend toezichthouder, omschrijft zijn functie als volgt:

"Samen met jouw collega's maak je de omgeving brandveiliger. De ene dag ben je met andere overheden of bedrijven in gesprek en mag je input leveren over een (bouw)plan. De andere dag loop je met een blusgroep door een gebouw om uitleg te geven hoe de brandveiligheid is geregeld. Je bent een belangrijke schakel tussen het vraagstuk en de oplossing. We leven in een snel veranderende wereld. Vanuit dit gegeven wordt er een beroep gedaan op jouw flexibiliteit en risicogericht werken. Je legt verbinding en contact tussen verschillende in- en externe partijen. Van burgers tot gemeente of provincie en brandweer Nederland. Dit maakt het werk uitdagend en afwisselend."

De ideale achtergrond

  • Je bent op hbo-niveau afgestudeerd op het gebied van bouwkunde of techniek;
  • Je beschikt over het diploma ‘Specialist Brandpreventie’ of een diploma van een ander aangrenzende opleiding;
  • Je hebt een aantal jaren ervaring in een soortgelijke functie;
  • De woorden coach, creativiteit en flexibiliteit staan jou op het lijf geschreven.

Wat bieden wij?
Wij vinden een goede balans tussen werk en privé erg belangrijk en zullen je hierbij ook faciliteren. Dit doen we door uitstekende arbeidsvoorwaarden te bieden, zoals de mogelijkheid om je werktijden flexibel in te delen, thuis te werken en het aankopen van extra verlof. Ook hebben we veel regelingen om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Onze primaire en secundaire voorwaarden zijn gebaseerd op de Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio Groningen waaronder een voor deze functie salaris tot maximaal € 4.208,- bruto per maand (schaal 9) bij 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring. Je bouwt iedere maand Individueel Keuzebudget (IKB) op. Het IKB geeft jou de mogelijkheid een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen. Je kunt jouw IKB-saldo bijvoorbeeld inzetten om extra verlof op te nemen of een fiets aan te schaffen via het fietsplan. 

Duurzame inzetbaarheid van medewerkers vinden wij heel belangrijk. We bieden daarom veel ruimte om te sporten en om fit te blijven. Zo mag iedere medewerker gebruik maken van de fitnessruimte. Onze sportinstructeur Robin kan je helpen een persoonlijk trainingsschema op te stellen. Daarnaast geeft Robin iedere maandag circuittraining en kun je op donderdag samen met je collega's een potje volleybal spelen.

Wie zijn wij?
Veiligheidsregio Groningen werkt samen met verschillende partners aan meer veiligheid in Groningen. Dat betekent aan de ene kant: hulp bieden als er een ramp gebeurt. En aan de andere kant: ervoor zorgen dat een ramp niet zo snel gebeurt of juist voorkomen wordt. Want veiligheid is niet vanzelfsprekend. Ook hier niet, met onze ligging aan zee, chemische industrie en aardbevingen. Dit verhoogt de kans op incidenten in onze regio en maakt de noodzaak tot effectieve risicobeheersing en incidentbestrijding steeds belangrijker. De brandweer is een cruciaal onderdeel van onze veiligheidsregio: de experts op het gebied van brandveiligheid en incidentbestrijding.

Enthousiast geworden?
Herken je jezelf in dit profiel? Super! Reageer dan vóór 9 maart 2023 door op de knop “Solliciteren” te klikken. Je kan uitsluitend solliciteren via ons digitale sollicitatieportaal.

Meer informatie
Als je vragen hebt over de inhoud van de functie, neem dan gerust contact op met Geertje Mulder, teamleider Brandveilig leven en Toezicht. Geertje is te bereiken op 088-1624787 en op geetje.mulder@vrgroningen.nl.