Chief Information Security Officer met focus op de implementatie van de BIO

Veiligheidsregio Groningen (VRG) moet (gaan) voldoen aan de Baseline Informatieveiligheid Overheid (BIO). Net als alle andere veiligheidsregio's heeft VRG zich gecommitteerd aan het Versnellingsprogramma informatieveiligheid van het Instituut voor Fysieke Veiligheid, wat betekent dat er in 2022 stevige stappen moeten worden gezet. Om hier uitvoering aan te geven, ga je aan de slag met het opstellen van een implementatie-/projectplan en krijg je bij de realisatie hiervan ondersteuning van je directe collega’s binnen het team IM/ICT. Dit doe je resultaatgericht en op een positief enthousiaste manier, waarbij je de organisatie kan meenemen in het belang van juiste en actuele informatie. Jouw professionele expertise op het gebied van informatieveiligheid, privacy en cyber komt hierbij goed van pas. Verder ben je organisatiesensitief, waardoor je vragen uit de organisatie duidelijk kunt formuleren en vertalen naar concrete oplossingen, waarbij de eindgebruikers centraal staan.

Het is in beginsel een tijdelijke functie tot en met 31-12-2022.

Wat ga je doen?

Als CISO ken je de risico's van cybercrime voor een organisatie. Het is voor jou dan ook vanzelfsprekend dat VRG de maatregelen uit de BIO implementeert en borgt binnen de processen van VRG. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de verantwoordelijke manager op het gebied van informatieveiligheidsvraagstukken. Tevens is het van belang dat er een gedegen advies komt te liggen over de invulling van de CISO-functie binnen VRG vanaf 2023. Daarnaast kun je door je technische ervaring snel securityalerts analyseren en acties uitzetten wanneer nodig. Verder ben je met voor VRG essentiële leveranciers in gesprek om de veiligheid te waarborgen. Tenslotte maak je onderdeel uit van het Cyberteam van VRG en draai je mee tijdens calamiteiten.

De ideale achtergrond

  • Je beschikt over een afgeronde HBO Master of vergelijkbare opleiding, bij voorkeur in de richting van ICT; 
  • Je hebt aantoonbare ervaring op het gebied van informatieveiligheid en privacy;
  • Je beschikt over kennis en ervaring met het implementeren van de BIO (is een pré);
  • Je hebt kennis van security monitoring, applicaties en ICT-processen en cloudtechnologie;
  • Je hebt ervaring met een informatiebeveiligingsmanagement systeem (bijv. ISMS);
  • Je beschikt over sterke leiderschapskenmerken: natuurlijke senioriteit om mensen te verbinden en in staat om tegenstellingen te overbruggen. Je zoekt met daadkracht naar draagvlak en zorgt voor consensus.

Wat bieden wij?

Een verantwoordelijke, afwisselende baan in een maatschappelijke organisatie met ruimte voor initiatief. Geen enkele werkdag is hetzelfde. Als je bij Veiligheidsregio Groningen werkt, heb je uitstekende arbeidsvoorwaarden. Wij vinden een goede balans tussen werk en privé erg belangrijk en zullen je hierbij ook faciliteren. Wij bieden bijvoorbeeld de mogelijkheid om je werktijden flexibel in te delen. Ook hebben we veel regelingen om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Daarnaast bieden wij een prima pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden gebaseerd op de CAR-UWO, waaronder een voor deze functie salaris tot maximaal € 5.169,- bruto per maand (schaal 11) bij 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring.

Enthousiast geworden?

Herken je jezelf in dit profiel? Reageer dan vóór 31 januari 2022 door via de website Openstaande vacature's - Klantportal (veiligheidsregiogroningen.nl) te solliciteren.

Solliciteren kan uitsluitend via ons digitale sollicitatieportaal. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier krijg je een ontvangstbevestiging met nadere informatie over de procedure.

De selectiegesprekken staan gepland op 8 februari 2022. We verzoeken je hiermee rekening te houden bij je sollicitatie.

Meer informatie

Als je vragen hebt over de inhoud van de functie, neem dan gerust contact op.

Contactpersoon: Peter Hazelaar  

Telefoonnr.: 06 – 30 02 61 39

E-mail: peter.hazelaar@vrgroningen.nl

Deze vacature wordt intern en extern verspreid onder alle medewerkers (beroeps, vrijwilligers en dagdienst) in vaste dienst van Veiligheidsregio Groningen. Tijdelijke medewerkers die tenminste 1,5 jaar of langer bij Veiligheidsregio Groningen werkzaam zijn worden als interne kandidaten beschouwd. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat voorrang.