Beleidsadviseur Crisisbeheersing

Wij zoeken een Beleidsadviseur Crisisbeheersing met de opdracht tot realisatie Informatiemanagement (32 - 36uur p/w)

De wereld om ons heen verandert snel. Er komen nieuwe risico’s bij, zoals cybercrime en klimaatverandering. Veiligheidsregio Groningen werkt dag en nacht om grip te krijgen op die risico's, zodat inwoners van onze provincie veilig kunnen leven, wonen en werken.

Veiligheidsregio Groningen is een dynamische organisatie waar de actualiteit een grote rol speelt. Meerdere sectoren werken samen: bijvoorbeeld Brandweerzorg, Risicobeheersing en Crisisbeheersing. De sector Crisisbeheersing draagt haar steentje bij door in actie te komen als er een crisis is of dreigt. Dit kan een acute of langdurige crisis zijn. We richten ons hierbij op het voorkomen en beperken van de gevolgen van risico’s als overstromingen, aardbevingen, ziektegolven, ongevallen met gevaarlijke stoffen en cyber-incidenten.

Om goed voorbereid te zijn op crises en hiervan te leren, kent de sector een aantal hoofdprocessen zoals opleiden, trainen en oefenen, kwaliteitszorg en planvorming. In de sector werken ongeveer 30 medewerkers. De sector ontwikkelt zich sterk en investeert in onder meer crisiscommunicatie en informatiegestuurd werken.

Wat ga je doen?

In deze functie ga je aan de slag met het uitdenken en de uitvoering van het informatiebeleid voor de sector crisisbeheersing. Je legt hierbij verbinding met de sectoren risicobeheersing, brandweerzorg en bedrijfsvoering. Je kunt als adviseur en projectleider worden ingezet in projecten. Je bent in staat de informatiebehoeften van gebruikers in kaart te brengen en verbeteringen in informatiestromen toe te passen. Met een praktische vertaling van jouw visie op data help je Veiligheidsregio Groningen verder ontwikkelen in het informatiegestuurd werken.

Je adviseert het sectorhoofd crisisbeheersing over het optimaliseren van de informatievoorziening, zodat de sector crisisbeheersing, alsmede de crisisorganisatie, in staat worden gesteld om op basis van het juiste informatiebeeld beslissingen te nemen. Als adviseur en soms als projectleider ben je op de hoogte van de nieuwste landelijke ontwikkelingen op het gebied van informatiegestuurd werken. Tevens verbind je de informatiebehoeften van de sector met die van de organisatie als geheel, met onze partners en het Rijk.

Veiligheidsregio Groningen staat in de startblokken om te starten met het programma 'Grip op Informatie". In dit project heb je een cruciale rol voor crisisbeheersing. Zo zal je de informatiebehoefte van de gebruikers in kaart brengen, informatieprocessen analyseren en vervolgens informatiesystemen implementeren.

Verder houd jij je bezig met:

  • Landelijk vertegenwoordigen van VRG in relevante netwerken en overleggen;
  • Stimuleren van innovatie;
  • Bijdrage leveren aan het doorontwikkelen van het team informatiemanagement;
  • praktische uitvoering van informatie gestuurd werken.

De ideale achtergrond

Je beschikt over HBO+/WO werk- en denkniveau, bijvoorbeeld in de richting van bestuurlijke informatiekunde of vergelijkbare opleidingen, aangevuld met relevante opleidingen o.a. in het vakgebied van crisisbeheersing/veiligheid. Ook beschik je over aantoonbare relevante ervaring in het opzetten van processen en projecten rondom informatiegestuurd werken of informatiemanagement. Je bent bereid om je verder te ontwikkelen in het vakgebied.

Daarnaast vragen wij het volgende van je:

  • Je hebt uitstekende sociale, communicatieve en schriftelijke vaardigheden;
  • Je bent analytisch sterk;
  • Je bent stressbestendig, flexibel en daadkrachtig;
  • Je bent politiek-bestuurlijk sensitief;
  • Je bent inzetbaar bij (dreigende) incidenten, rampen en crises.

Wat bieden wij?

Een verantwoordelijke, afwisselende baan in een maatschappelijke organisatie met ruimte voor eigen initiatief. Geen enkele werkdag is hetzelfde. Wij vinden een goede balans tussen werk en privé belangrijk en zullen je hierbij ook faciliteren. Wij bieden een prima pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan een laptop, mobiele telefoon, pensioenregeling, regelingen om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, de mogelijkheid om hybride te werken en je werktijden flexibel in te delen. Daarnaast ontvang je een salaris tot maximaal € 5.372,- bruto per maand (schaal 11, gebaseerd op de CAR-UWO) bij 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring.  

Enthousiast geworden?

Herken je jezelf in dit profiel? Reageer dan vóór donderdag 22 september 2022. Solliciteren kan uitsluitend via ons digitale sollicitatieportaal: Openstaande vacature's - Klantportal (veiligheidsregiogroningen.nl).

De selectiegesprekken staan gepland op maandag 26 september 2022. Van de kandidaten die we uitnodigen voor de gesprekken verwachten we dat zij een pitch van 5 minuten voorbereiden waarin de visie op informatiemanagement wordt gepresenteerd.

Met de kandidaat die wij uit deze gesprekken selecteren willen we donderdagmiddag 29 september 2022 een arbeidsvoorwaardengesprek voeren.

We verzoeken je hiermee rekening te houden bij je sollicitatie.

Meer informatie

Als je vragen hebt over de inhoud van de functie, neem dan gerust contact op.

Contactpersoon: Sabine Veenstra, sectorhoofd Crisisbeheersing            

Telefoonnr.:  06 83632321

E-mail: sabine.veenstra@vrgroningen.nl

Deze vacature wordt zowel intern onder alle medewerkers (beroeps, vrijwilligers en dagdienst) in vaste dienst van Veiligheidsregio Groningen als extern uitgezet. Tijdelijke medewerkers die tenminste 1,5 jaar of langer bij Veiligheidsregio Groningen werkzaam zijn worden als interne kandidaten beschouwd. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat voorrang.

Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.veiligheidsregiogroningen.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.