Adviseur Crisisbeheersing - Multidisciplinair Opleiden, Trainen en Oefenen

Adviseur Crisisbeheersing - Multidisciplinair Opleiden, Trainen en Oefenen

36 uur per week || Maximaal € 5.034, - bruto per maand || Hybride werken || Individueel Keuzebudget (IKB) || Groningen

Bouw jij mee aan een vakbekwame, toekomstbestendige crisisorganisatie?

Wie zijn wij?
Veiligheidsregio Groningen werkt samen met verschillende partners aan veiligheid in Groningen. Dat betekent aan de ene kant: hulp bieden als er een ramp gebeurt. En aan de andere kant: ervoor zorgen dat een ramp niet zo snel plaatsvindt of juist voorkomen wordt. Want veiligheid is niet vanzelfsprekend. Ook in Groningen niet, met onze ligging aan zee, de aanwezigheid van chemische industrie en aardbevingen. Dit verhoogt de kans op incidenten in onze regio en maakt de noodzaak tot effectieve risicobeheersing en incidentbestrijding steeds belangrijker.

Wat ga je doen?
Ten tijde van een (dreigende) crisis wordt de crisisorganisatie actief. De crisisorganisatie bestaat uit crisisfunctionarissen die een onmisbare rol vervullen in het bestrijden van een crisis. Het is uitermate belangrijk dat ieder persoon vakbekwaam is. Jij gaat in het team Multidisciplinair Opleiden, Trainen en Oefenen, ook wel MOTO genoemd, deze crisisfunctionarissen vakbekwaam maken en houden. Je ontwikkelt, organiseert en begeleidt mono- en multidisciplinaire opleidingen, trainingen en oefeningen. Vanzelfsprekend anticipeer je op de veranderde omgeving, de nieuwe risico’s voor de inwoners in Groningen en de ontwikkelingen in de organisatie. Dit doe je door trainingen, opleidingen en oefeningen te ontwikkelen, in te kopen en uit te voeren voor de crisisorganisatie.

Jij kunt ontwikkelingen binnen crisisbeheersing omzetten naar concrete leerinterventies. Je bent hierbij een kritische gesprekspartner waarbij je kwaliteit waarborgt. Het is voor jou geen punt om voor een grote groep te staan en de leiding te nemen. Hier krijg je energie van! Tot slot heb je affiniteit met nieuwe (digitale) leervormen en ben je bereid om je hierin te verdiepen.

De ideale achtergrond

  • Je hebt hbo werk- en denkniveau en bij voorkeur een opleidingskundige achtergrond;
  • Je hebt ervaring in een vergelijkbare functie bijvoorbeeld bij één van onze ketenpartners;
  • Je hebt affiniteit met leerconcepten en hebt al eerder opleidingen en ontworpen;
  • De woorden ‘professioneel, daadkrachtig en verbindend omschrijven jou;
  • Je wordt enthousiast van het idee dat je zelf ook een crisisrol hebt.

Wat bieden wij?

Wij vinden een goede balans tussen werk en privé erg belangrijk en zullen je hierbij ook faciliteren. Dit doen we door uitstekende arbeidsvoorwaarden te bieden, zoals de mogelijkheid om je werktijden flexibel in te delen, thuis te werken en het aankopen van extra verlof. Ook hebben we veel regelingen om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. 

Onze primaire en secundaire voorwaarden zijn gebaseerd op de Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Groningen, waaronder voor deze functie salaris tot maximaal € 5.034,- bruto per maand (schaal 10) bij 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring. Je bouwt iedere maand Individueel Keuzebudget (IKB) op. Het IKB geeft jou de mogelijkheid een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen. Je kunt jouw IKB-saldo bijvoorbeeld inzetten om extra verlof op te nemen of een fiets aan te schaffen via het fietsplan.

Duurzame inzetbaarheid van medewerkers vinden wij heel belangrijk. We bieden daarom veel ruimte om te sporten en om fit te blijven. Zo mag iedere medewerker gebruik maken van de fitnessruimte. Onze sportinstructeur Robin kan je helpen een persoonlijk trainingsschema op te stellen. Daarnaast geeft Robin iedere maandag circuittraining en kun je op donderdag samen met je collega's een potje volleybal spelen.

Enthousiast geworden?
Herken je jezelf in dit profiel? Geweldig! Reageer dan uiterlijk 3 december 2023 door via https://vacatures.veiligheidsregiogroningen.nl/ op de knop “Solliciteren” te klikken. Solliciteren kan uitsluitend via ons digitale sollicitatieportaal. Wanneer je bij ons solliciteert, gebruiken wij jouw e-mailadres om een account voor je aan te maken op ons sollicitatieportaal. Je krijgt een e-mail om toegang te krijgen tot het portaal, via dit portaal zullen wij jou informeren over het verloop van je sollicitatie.

We zijn benieuwd naar jouw creativiteit. Vandaar het verzoek om een leervorm te pitchen tijdens het sollicitatiegesprek. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op vrijdag 15 december. We verzoeken je hiermee rekening te houden bij je sollicitatie.

Meer informatie
Als je vragen hebt over de inhoud van de functie, neem dan gerust contact op met Jeroen Zonnevijlle, teamleider Crisisbeheersing. Jeroen is te bereiken via de onderstaande contactgegevens. 

Deze vacature wordt zowel intern verspreid onder alle medewerkers (beroeps, vrijwilligers en dagdienst) in dienst van Veiligheidsregio Groningen als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.