Adviseur Crisisbeheersing - Evenementenadviseur GHOR

Wij zoeken een Adviseur Crisisbeheersing - Evenementenadviseur GHOR  (32- 36uren/week)

De wereld om ons heen verandert snel en daar komen de nodige risico’s bij kijken. Van cybercrime en klimaatverandering tot aardbevingen en grote branden, Veiligheidsregio Groningen werkt dag en nacht om grip te krijgen op die risico's. Zodat inwoners van onze provincie veilig kunnen leven, wonen en werken.

Veiligheidsregio Groningen is een dynamische organisatie waar de actualiteit een grote rol speelt. Meerdere sectoren werken samen: bijvoorbeeld Brandweerzorg, Risicobeheersing en Crisisbeheersing. De sector Crisisbeheersing draagt haar steentje bij door in actie te komen als er een crisis is of dreigt. Risico- en incidentmanagement, waarbij het onder andere gaat om risicoanalyse, preparatie, respons en herstel, is daarin ons primaire proces. We richten ons op het voorkomen en het beperken van de gevolgen van risico’s als overstromingen, aardbevingen, ziektegolven en ongevallen met gevaarlijke stoffen in onze provincie. De sector Crisisbeheersing gaat over de multidisciplinaire crisisbeheersing, de GHOR en bevolkingszorg. In de sector werken ongeveer 30 medewerkers. 

Evenementen

In de afgelopen jaren (met uitzondering van 2020 –2021 vanwege de covid-19 crisis) neemt het aantal en de omvang van evenementen in de regio Groningen toe. Het borgen van een veilig verloop van een evenement vraagt veel energie van de organisator, maar ook van de hulpdiensten in het adviestraject én tijdens het evenement zelf. Tegelijkertijd geven evenementen kleur en sfeer in een gemeente. Daarnaast bieden evenementen de mogelijkheid voor een gemeente en organisator zich op een positieve manier te profileren, vermaak te bieden aan de inwoners en een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid van een gemeente. Het organiseren van een evenement – van wat voor aard of met welke omvang dan ook – brengt echter in meer of mindere mate ook bepaalde risico’s met zich mee. De adviezen en de operationele voorbereiding van de diensten (GHOR, brandweer en politie) zijn allemaal gericht op het voorkómen en beperken van risico’s bij evenementen. In verband met verschuiving van taken is er een vacature ontstaan voor de functie: Evenementenadviseur GHOR.

Wat ga je doen?

Jij bent het eerste aanspreekpunt op het gebied van evenementen en bereidt hierin beleid en operationele werkzaamheden voor. Je adviseert de gemeente over de operationele geneeskundige vergunningseisen, signaleert en adviseert over operationele knelpunten. De adviezen van de operationele diensten (GHOR, brandweer en politie) zijn allemaal gericht op het voorkómen en beperken van risico’s bij evenementen. Bij risicovolle evenementen voeren de diensten gezamenlijk een risicoanalyse uit en stellen zij één adviesdocument op. Jij bent als evenementenadviseur GHOR-onderdeel van dit multidisciplinaire proces. Bij evenementen waar geen multidisciplinaire advisering noodzakelijk is stel je een losstaand advies op waar je regelmatig onze collega’s van de RAV en GGD bij betrekt. Ook tijdens de operationele voorbereiding van de evenementen werk je samen met de diensten en informeer je partners over het evenement. Daarnaast ben je de schakel tussen de sectoren Risicobeheersing en Crisisbeheersing op gebied van evenementen. Hierbij verbind jij onder andere de crisisorganisatie en de beleidsterreinen van informatiemanagement en planvorming aan het dossier evenementenveiligheid dat is belegd bij de sector Risicobeheersing.  Veiligheidsregio Groningen is sterk in ontwikkeling. Voor je werkzaamheden kan dit betekenen dat er gaandeweg een verschuiving in werkzaamheden kan plaatsvinden. Wij verwachten van jou hierin flexibiliteit.

Tot slot: tijdens een (dreigend) incident, ramp of crisis vervul je een passende rol in onze multi- of monodisciplinaire crisisorganisatie.

De ideale achtergrond

Je bent iemand met gevoel voor risico- en incidentmanagement. Je krijgt energie van complexe thema’s en samenwerkingsverbanden. Je bent goed in staat om netwerken te ontsluiten, aan te leggen en te onderhouden. Je beschikt over politiek-bestuurlijke sensitiviteit en je kunt goed samenwerken in een team. Je ziet het als een uitdaging om dingen voor elkaar te krijgen en om in dit proces rekening te houden met de belangen van de betrokkenen. 

Daarnaast vragen wij het volgende van je:

  • Je hebt HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur op het gebied van bestuurskunde of integrale veiligheid;
  • Ervaring in het evenementenwerkveld en/of de zorgsector is een pré;
  • Je hebt ervaring met werken in een netwerk waar verschillende belangen bij elkaar gebracht moeten worden; 
  • Je signaleert ontwikkelingen en omstandigheden die invloed hebben op het eigen werkterrein;
  • Je hebt een sterk analytisch denkvermogen;
  • Je bent vaardig op het gebied van scenario-, incident- en verbetermanagement of bereid om je daarin te scholen;
  • Je bent stressbestendig, flexibel en daadkrachtig;
  • Je hebt uitstekende sociale, communicatieve en schriftelijke vaardigheden;
  • Je bent in het bezit van rijbewijs B.

Wat bieden wij?

Een verantwoordelijke, afwisselende baan in een maatschappelijke organisatie met ruimte voor eigen initiatief. Geen enkele werkdag is hetzelfde. Wij vinden een goede balans tussen werk en privé belangrijk en zullen je hierbij ook faciliteren. Wij bieden een prima pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan een laptop, mobiele telefoon, pensioenregeling, regelingen om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, de mogelijkheid om hybride te werken en je werktijden flexibel in te delen. Daarnaast ontvang je een salaris tot maximaal € 4.671,- bruto per maand (schaal 10, gebaseerd op de CAR-UWO) bij 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring. 

Over de GHOR

De GHOR vertegenwoordigt de geneeskundige tak in deze samenwerking van crisisbeheersing en valt onder de verantwoordelijkheid van de Directeur Publieke Gezondheid (DPG). De DPG neemt deel aan het bestuur van de Veiligheidsregio.  Zodoende is zorg, veiligheid en bestuur verbonden. Bij een ramp, crisis of groot incident zorgen medewerkers vanuit de GHOR in samenwerking met de zorginstellingen dat de hulpverlening aan slachtoffers in de hele zorgketen goed verloopt. Ook biedt de GHOR de 10 gemeenten in de regio maatwerkadvies bij een evenementenaanvraag. De GHOR betrekt bij het opstellen van het GHOR-advies kennis en deskundigheid uit haar netwerk zoals de GGD en Ambulancedienst Groningen (RAV) en werkt hierbij nauw samen met collega’s van de politie en brandweer.

Enthousiast geworden?

Herken je jezelf in dit profiel? Reageer dan vóór donderdag 6 oktober 2022. Solliciteren kan uitsluitend via ons digitale sollicitatieportaal Vacature Adviseur crisisbeheersing - Evenementenadviseur GHOR - Adviseur crisisbeheersing - Evenementenadviseur GHOR - Klantportal (veiligheidsregiogroningen.nl).

De selectiegesprekken staan gepland op woensdag 12 oktober 2022.  We verzoeken je hiermee rekening te houden bij je sollicitatie. 

Informatie / Contactpersoon vacature

Contactpersoon Lieke Sterkenburg

Telefoonnr. werk 088-1624857

E-mail werk lieke.sterkenburg@vrgroningen.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.