Manager GGD Fryslân

GGD Fryslân(GGD) is samen met Crisisbeheersing en Brandweer Fryslân onderdeel van de netwerkorganisatie Veiligheidsregio Fryslân. Samen werken we aan een gezonder en veiliger Fryslân. Bij Veiligheidsregio Fryslân werken meer dan 1.900 mensen, waarvan ruim 60 procent bij de vrijwillige brandweer. Bij GGD Fryslân werken 475 mensen.

 Ter versterking van het managementteam zijn wij op zoek naar een ervaren 

Manager GGD Fryslân
Locatie Leeuwarden - 36 uur per week

Als onze nieuwe collega ga je leiding geven aan de teams Tuberculosebestrijding, Reis- en beroepsvaccinaties, Medische milieukunde, Seksuele gezondheid, Toezicht en inspecties, Forensische geneeskunde, Maatschappelijke Crisisondersteuning, Kwaliteit en Beleid en Advies. Hier werken in totaal ongeveer 85 medewerkers. Een secretariaat ondersteunt jou en de afdelingen. Naast je leidinggevende rol ben je verantwoordelijk voor de bestuurlijke portefeuille Zorg en Veiligheid.

Je bent onderdeel van een enthousiast Managementteam GGD Fryslân. Dit team bestaat uit 6 afdelingshoofden. Daarnaast maken de management- en bestuurssecretaris, een adjunct directeur en de directeur Publieke Gezondheid (DPG) deel uit van het MT. Je rapporteert rechtstreeks aan de DPG.

Onze organisatie is sterk in ontwikkeling. De organisatie maakt een turbulente en interessante tijd door, omdat we een belangrijke rol spelen bij het bestrijden van covid-19. Daarnaast zorgen ook inhoudelijke en maatschappelijke ontwikkelingen ervoor dat de teams volop in beweging zijn. Vanaf 2015 werken wij met zelforganisatie. In 2021 zal de huidige indeling van teams en afdelingen geëvalueerd worden op basis van ervaringen uit de afgelopen jaren. Genoeg te doen dus! 

Als manager en afdelingshoofd

 • geef je leiding volgens onze visie op leiderschap. Je geeft vertrouwen, verbindt, laat voorbeeldgedrag zien, luistert en geeft richting.
 • ben je verantwoordelijk voor de strategische advisering over de productgroepen aan directie en bestuur.
 • ben je een coachend leidinggevende en heb je ervaring en/of affiniteit met zelforganisatie.
 • draag je zorg voor de visieontwikkeling van de afdeling en GGD Fryslân.
 • schakel je gemakkelijk tussen operationele uitvoerende en strategische vraagstukken.

Wat breng je mee?

 • academisch werk- en denkniveau.
 • minimaal 4 jaar ervaring in het integraal managen van een afdeling met meerdere disciplines.
 • ervaring in of affiniteit met publieke gezondheid en openbaar bestuur en/of zorg en veiligheid.
 • vitaliteit en bevlogenheid. Jij bent in staat om veranderingen te bewerkstelligen met oog voor continuïteit en professionalisering van de teams. 
 • flexibiliteit. De organisatie beweegt mee met de tijdsgeest en maatschappelijke ontwikkelingen. Je bent je ervan bewust dat dit invloed heeft op jouw werk en je kunt hier goed mee omgaan.
 • vaardigheden gekoppeld aan de kernwaarden van Veiligheidsregio Fryslân: samenwerkend, nieuwsgierig, met eigenaarschap en klantgericht.
 • bedrijfs- en organisatiekundige kennis.

Wat bieden we jou?

 • Afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring bedraagt de inschaling maximaal € 6.994 bruto per maand bij een werkweek van 36 uur. (schaal 14 CAR UWO)
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Dit bedraagt 17,05% van je brutosalaris. Met het IKB kun je keuzes maken die passen bij jouw persoonlijke wensen en doelen.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een reiskostenvergoeding en pensioenopbouw.
 • Wij zoeken een collega voor een langere periode. Veiligheidsregio Fryslân start met een aanstelling voor de periode van één jaar. Bij goed functioneren heb je uitzicht op een vaste aanstelling.

Met en voor wie ga je werken?

Binnen Veiligheidsregio Fryslân werken Crisisbeheersing, Brandweer en GGD samen aan een veilig en gezond Fryslân. Samenwerken met andere organisaties staat hierbij centraal. Ons werk is divers, geen dag is hetzelfde. Net als de mensen die bij ons werken. Van afdelingshoofd tot medewerker materieelbeheer, van jeugdverpleegkundige tot beleidsadviseur: wij zijn allemaal Veiligheidsregio Fryslân. Iedereen draagt vanuit de eigen expertise bij aan het functioneren van onze organisatie. Daarbij streven we naar een ‘Great Place to Work’ voor onze medewerkers. Dit betekent onder meer dat we aandacht hebben voor goed werkgeverschap, werkplezier en persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers.

Vanuit GGD Fryslan doen wij met elkaar alles wat mogelijk is om inwoners van Friesland te ondersteunen bij een gezond leven. Wij beschikken over zowel specialistische als algemene kennis én hebben een groot netwerk. Daardoor bereiken we veel. Onze belangrijkste stakeholders in Friesland zijn gemeenten, scholen en een groot aantal maatschappelijke instellingen. Daarnaast werken wij samen met GGD-en in Noord-Nederland en in landelijk verband.

Wil je meer weten over deze functie?

Neem dan contact op met Sanne van Schie, afdelingshoofd CDO (ad interim) via telefoonnummer 0631 649 108 of kijk voor meer informatie over ons en onze organisatie op www.ggdfryslan.nl of www.veiligheidsregiofryslan.nl.

Wanneer je bij ons komt werken, moet je een Verklaring Omtrent het Gedrag inleveren. Interne en externe werving vindt gelijktijdig plaats. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang. De gewenste startdatum is januari/februari 2021.

Word jij onze nieuwe collega?

Dan horen we graag zo spoedig mogelijk van jou! Je kunt tot uiterlijk 8 november solliciteren via de "solliciteer" button. De eerste gesprekken vinden plaats op 18 november. We verzoeken je met deze dag rekening te houden. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Wil je meer weten over GGD Fryslân en Veiligheidsregio Fryslân? Ga naar www.ggdfryslan.nl en www.veiligheidsregiofryslan.nl. Of bekijk onze animatie via www.veiligheidsregiofryslan.nl/animatieVRF.

Solliciteer