Jeugdarts Publieke Gezondheid Asielzoekers

GGD Fryslân is de gezondheidsdienst van de Friese gemeenten en is onderdeel van Veiligheidsregio Fryslân. De GGD werkt aan het bevorderen van de gezondheid van en het voorkomen van gezondheidsproblemen bij de Friese inwoners. Bij GGD Fryslân werken ongeveer 440 mensen en GGD werkt met drie regio’s, een team Beleid en de afdeling Centrale Dienst en Ondersteuning.

Ter versterking van het team Publieke Gezondheidszorg Asielzoekers (PGA) zijn wij op zoek naar een:

Jeugdarts Publieke Gezondheid Asielzoekers

32 uur p.w.

Met en voor wie ga je werken?

Ons werk is divers, geen dag is hetzelfde. Net als de mensen die bij ons werken. Van jeugdverpleegkundige tot brandweermedewerker, van jeugdarts tot P&O-adviseur: wij zijn allemaal Veiligheidsregio Fryslân. Iedereen draagt bij aan het functioneren van onze organisatie. Veiligheidsregio Fryslân is een ‘great place to work’, dat betekent onder meer dat we aandacht hebben voor goed werkgeverschap en werkplezier.
In Fryslân gaat het om ruim 2.000 asielzoekers op 5 locaties.

Wat ga je doen?

 • Je ondersteunt kinderen, jongeren en hun ouders bij gezond opgroeien, gezondheidsbedreigingen, ziekte en ontwikkelingsproblematiek.
 • Je voert geneeskundige onderzoek uit bij asielzoekers van 0-18 jaar.
 • Je signaleert risicofactoren die een gezonde ontwikkeling van de jeugdige asielzoeker in de weg staan, maakt deze bespreekbaar en leidt toe naar de juiste zorg.
 • Je signaleert, adviseert en verwijst kinderen van 0-18 jaar bij ontwikkelingsproblemen. Je voert het Rijksvaccinatieprogramma uit conform de wet BIG.
 • Je onderhoudt contact met en adviseert samenwerkingspartners zoals COA, GZA en ISK- scholen.

Ons team

Ons team bestaat uit jeugdverpleegkundigen, jeugdartsen, gezondheidsbevorderaars en een sociaal verpleegkundige (AGZ) allemaal met eigen kennis en expertise op het gebied van asielzoekers en jeugdigen van 0-18 jaar. Met elkaar leveren zij een bijdrage aan de publieke gezondheid van asielzoekers.

Jij bent een medisch professional met:

 • Een diploma en een BIG registratie als arts.
 • Een registratie als jeugdarts KNMG is een pré.
 • Een rijbewijs en eigen vervoer.
 • Beheersing van een vreemde taal en passieve beheersing van de Friese taal is een pré.

Als jeugdarts beschik je over:

 • Affiniteit met transcultureel werken en vind je het leuk om vanuit jouw professie een bijdrage te leveren aan het gezond en veilig opgroeien van jonge asielzoekers in Fryslân.
 • Zelfstandigheid, initiatief en ben je in staat om op verschillende niveaus effectief te communiceren.
 • De competentie samenwerken en pragmatisch werken. Je kunt je goed handhaven in complexe werksituaties. Samen met collega’s binnen en buiten ons team zorg je voor een optimale bijdrage vanuit jouw rol.
 • Kwaliteits- en klantgerichtheid: voor alles wat we doen, focussen wij ons op onze interne en externe klanten.

Ons aanbod

Afhankelijk van jouw opleiding en ervaring bedraagt de inschaling maximaal € 5520,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur. De functie betreft een tijdelijke aanstelling op deze werkplek tot het eind van dit jaar. Een vaste aanstelling, eventueel op een andere werkplek, is bij goed functioneren ons uitgangspunt. De tijdelijke aanstelling kan in nader overleg plaatsvinden op basis van een payroll-constructie of detachering.

Het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Naast een 36-urige werkweek kun je rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB). Het IKB bedraagt 17,05% van je brutosalaris. Met het IKB kun je keuzes maken die passen bij jouw persoonlijke wensen en doelen. Daarnaast is er een reiskostenvergoeding en pensioenregeling.

Werktijden vinden veelal tijdens kantooruren plaats. Eventueel kan deze functie door meerdere personen worden ingevuld.

Standplaats

In overleg word je ingezet op meerdere COA-locaties in Fryslân.

Informatie en sollicitatie

Heb je vragen over de functie van Jeugdarts PGA? Reageer en neem contact op met Trea Hempenius, coördinator PGA, via telefoonnummer 088 22 99 337. Heb je interesse in deze functie? Solliciteren voor 24 juni a.s. via onderstaande button onder vermelding van vacaturenummer 201947.

Solliciteren

De sollicitatiegesprekken worden gevoerd op 4 juli 2019. We verzoeken je met deze dag rekening te houden.

Wil je meer weten over GGD Fryslân en Veiligheidsregio Fryslân? Ga dan naar www.ggdfryslan.nl en www.veiligheidsregiofryslan.nl. Of bekijk onze animatie via www.veiligheidsregiofryslan.nl/animatieVRF.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, delen wel!