Projectleider forecasting

De drie noordelijke veiligheidsregio’s (VRD, VRG en VRF) en de Meldkamer Noord Nederland (MkNN) hebben gezamenlijk de ambitie om een multi continue veiligheidsbeeld en trendsignalering te realiseren. Het doel is om op basis van een continue stroom van data en informatie op ieder moment een actueel beeld van de risico’s, bedreigingen beschikbaar te hebben. De veiligheidsregio’s, partners en de meldkamer hebben deze ambitie omdat we gegevens en informatie beter voor ons willen laten werken. Zo komen we tot een optimale preparatie en afhandeling van het incident. Daarom zoeken we een: 
Projectleider forecasting.
36 uur, schaal 11, vacaturenummer 21-08
die dit, samen met de drie veiligheidsregio’s, meldkamer en andere partners, mogelijk gaat maken.

Het werkveld

Het werkveld van deze rol bevindt zich op het domein van data, gegevens, informatie en kennis. De projectleider is geen expert op gebied van datawarehousing, data science, BI of onderzoek maar heeft wel een goed inzicht in het vakgebied. Je moet weten waar de experts in je team mee te maken krijgen en een goede sparringpartner zijn. Ook zorg je voor afstemming met soortgelijke ontwikkelingen bij andere regio’s.

Wat ga je doen?

Als projectleider ben je hét gezicht van forecasting. Je hebt affiniteit met de inhoud en richt je je op de bijbehorende processen en organisatie. Want naast het realiseren van de inhoud (het continue veiligheidsbeeld) is de inrichting van een duurzame omgeving (organisatie/context/ mens/middelen) een minstens zo belangrijke opdracht. Je maakt helder op welke manier de effecten bereikt gaan worden en je gaat een organisatie inrichten met als doel het structureel leveren van een continu veiligheidsbeeld.

Wat typeert jou?

  • Je beweegt je graag op onontgonnen terrein waarbij je anderen met je meeneemt;
  • Je vervlecht organisaties tot netwerken;
  • Je ziet kansen en weet anderen te overtuigen van de mogelijkheden;
  • Je bent organisatiesensitief, kunt snel schakelen en hebt uitstekende contactuele vaardigheden;
  • Je hebt ervaring als projectleider;
  • WO opleiding of denkniveau
  • Bekendheid met het werkveld van de crisisorganisatie.

Wat bieden wij?

Je komt in dienst bij Veiligheidsregio Drenthe, team Crisisbeheersing. Je wordt aangestuurd door de Stuurgroep Continue Veiligheidsbeeld. Het gaat om een project van een jaar. Je werkt voor vier organisaties, je hebt geen ‘standplaats’ maar werkt daar waar het nodig is.

Reageren

Wil je meer weten over deze uitdagende rol? Neem dan contact op met Lineke Bennema, via telefoonnummer 06-21420198. Reageren doe je door je motivatie en CV voor 23 augustus te sturen naar , onder vermelding van het vacaturenummer 21-08.