Communicatieadviseur

Ben jij die ervaren

Communicatieadviseur

die graag werkt op het snijvlak van overheid en samenleving? Word je blij van zinvol (en soms veel) werk, een dynamische werkomgeving waarin elke dag anders verloopt en van verbinding zoeken met meerdere partijen? Waar vooral gewerkt wordt vanuit de bedoeling? En bovenal, wil je graag zelf bijdragen aan meer veiligheid en zelfredzaamheid in Drenthe? Lees dan verder want dan is de Veiligheidsregio Drenthe wellicht jouw volgende stap.

Werken bij Veiligheidsregio Drenthe betekent dat je jouw bijdrage levert aan de crisis- en rampbestrijding en hoe we onze inwoners en collega’s daar zo goed mogelijk bij betrekken. We zoeken een communicatieadviseur die zich thuis voelt in een klein team dat volop in ontwikkeling is. Het team is gezamenlijk verantwoordelijk voor de communicatie van zowel Veiligheidsregio Drenthe (en dus ook brandweer) als GGD Drenthe. Je werkt in een inspirerende, dynamische en mensgerichte organisatieomgeving waar vakmanschap, vertrouwen en verbinding belangrijke waarden zijn. We werken vanuit de bedoeling, waarbij talenten worden ingezet op de plek waar ze de meeste toegevoegde waarde hebben.

Wat ga je doen?

Je gaat werken met een taakaccent, bijvoorbeeld de crisisorganisatie, de brandweer, een specifiek programma of project. Daarvoor ben je binnen ons team hèt aanspreekpunt. Je weet wat er speelt, bent proactief, geeft advies, creëert content, bezoekt landelijke overleggen indien nodig.

En verder:

 • Aangezien je een brede ervaring hebt, werk je samen met de andere adviseurs ook mee aan andere communicatieopgaves en –verzoeken die bij het team binnenkomen, ook binnen GGD Drenthe.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met media en weet ze inhoudelijk en professioneel te woord te staan.
 • Je maakt onderdeel uit van de taakorganisatie Crisiscommunicatie. Je krijgt energie van de bijdrage die je levert tijdens een incident of crisis. Op termijn draai je mee als woordvoerder of adviseur in een piket binnen crisiscommunicatie en brandweer.

Wie zoeken wij?

 • Je hebt een HBO- of WO-diploma Communicatie (of dit werk- en denkniveau) aangevuld met ruime en recente werkervaring in het vakgebied.
 • Recente ontwikkelingen in het vakgebied van communicatie, sociale media en webcare hebben jouw aandacht.
 • Je hebt een proactieve houding, eigenaarschap over je eigen werk en neemt initiatieven om communicatieactiviteiten naar een hoger plan te tillen in samenwerking met je collega’s.
 • Je hebt een flexibele en positieve instelling en je hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen, je weet om te gaan met verschillende belangen.
 • Je hebt oog voor de posities van onze organisaties in de bestuurlijke context.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en hebt een positieve, proactieve, resultaat- en klantgerichte houding.
 • Eigenschappen die bij jou passen: stressbestendig, zelfstandig en krachtig. Daarnaast heb je oog voor het team en je collega’s. Samenwerken en voor elkaar staan hoort bij jou.
 • Je bent in staat structuur aan te brengen in je werkzaamheden en bent flexibel: in staat om snel te schakelen bij andere prioriteiten.

Wat bieden wij?

De kans om deel uit te maken van een boeiende organisatie die midden in de samenleving staat en waar crisiscommunicatie een belangrijk onderdeel is van het werk. We vinden het belangrijk dat je een goede balans hebt tussen werk en prive. Hier maak je je eigen keuzes in. We hebben geen 9-tot-5-mentaliteit.

Om je werk goed te kunnen doen bieden we je uiteraard de nodige trainingen aan. De salarisschaal is schaal 10 (car-uwo) maar de daadwerkelijke salariëring is afhankelijk van de ervaring en kennis die je meebrengt. Het aantal uren is bespreekbaar, maar wij gaan uit van 32 uur.

Informatie

Voor nadere informatie over deze functie kun je contact opnemen met Bart Raaijmakers. Hij is bereikbaar via 06-15027542.

Enthousiast?

Stuur dan jouw sollicitatie uiterlijk 9 oktober naar Veiligheidsregio Drenthe: , onder vermelding van vacaturenummer 22-10. De kennismakingsgesprekken zijn in week 43.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.