Adviseur crisisbeheersing

Team Crisisbeheersing binnen Veiligheidsregio Drenthe (VRD) is de ‘motor’ van de Drentse Crisismanagementorganisatie. Het thema crisisbeheersing en rampenbestrijding wordt hoog op de agenda’s gehouden en als team zorgen we voor de verbinding tussen de hulpverleningsdiensten, gemeenten, collega veiligheidsregio’s en andere relevante (crisis)partners. Samen bereiden we alle crisisfunctionarissen en -teams voor op (crisis)situaties die in meer of mindere mate ontwrichting veroorzaken in de maatschappij.

Adviseur crisisbeheersing

Ben jij een enthousiast teamspeler die oog heeft voor de samenleving, kan werken in bestuurlijke dynamiek en affiniteit bezit met crisisbeheersing en rampenbestrijding? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Binnen ons team zoeken we een collega die, op basis van onze waarden vakmanschap, verbinding en vertrouwen, samen met het team en de (crisis)partners crisisbeheersing verder helpt ontwikkelen. Je bent een netwerker en verbinder. Je bent in staat om vooruit te kijken, om je heen te kijken en je signaleert daarmee nieuwe ontwikkelingen. Je zet je in door evaluaties van crises te vertalen naar acties en passende werkvormen voor het multidisciplinair opleiden, trainen en oefenen. Je bent in staat om kennis en kunde op het brede terrein van crisisbeheersing over te brengen op zowel operationele functionarissen als bestuurders. Ook vertegenwoordig je crisisbeheersing in landelijke netwerken.

Daarnaast ondersteun je in brede zin het voorbereiden en uitvoeren van alle activiteiten bij crisisbeheersing. Dit onder andere door het maken van draaiboeken, het voorzitten van overleggen en het daadwerkelijk organiseren en ondersteunen hiervan. Dit alles leidt tot jouw bijdrage voor het verbeteren van de crisisbeheersing in Drenthe.

Wie zoeken wij?

Iemand die het leuk vindt om mensen en partijen aan elkaar te verbinden en samen tot resultaten te komen. Je bent in staat om projecten goed af te ronden. Communiceren, vooral mondeling, gaat je heel makkelijk af. Je kunt een verhaal vertellen, ook voor een groep. Je vindt het leuk om kennis over te dragen. Daarnaast weet je hoe je mensen in beweging kunt krijgen. Je hebt frisse ideeën over het vakgebied en durft ook te kiezen voor een alternatieve aanpak. Je werk- en denkniveau is hbo en een didactische achtergrond is een pre. Naast een dynamische baan (binnen een heel leuke organisatie) ontvang je een passend salaris (functieschaal 10).

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig naar de baan en naar ons? Bel dan met Lineke Bennema via 0621420198
Stuur je reactie, onder vermelding van ’19-09, adviseur crisisbeheersing’, vóór 12 september naar . De eerste ronde bestaat uit een pitch. De pitches zijn gepland op dinsdagmiddag 24 september.