Orthopedagoog

Stichting VCOG staat voor Ontwikkeling met Lef en Liefde. Kinderen krijgen bij VCOG een totaalaanbod van opvang, educatie en ontwikkeling op een veilige plek waar spelen, ontmoeten en leren in samenhang met ouders/verzorgers én professionals wordt georganiseerd. Wij creëren een warme, veilige en plezierige omgeving waar kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen en hun talenten kunnen ontplooien en eigenaarschap ontwikkelen over hun toekomst. Wij zijn betrokken bij en verbonden met onze kinderen, hun ouders/verzorgers, onze medewerkers en de wijken waarin de locaties staan. Met veilige kinderopvang, kwalitatief hoogstaand onderwijs en goede zorgstructuur begeleiden wij met liefde, zorg en aandacht onze kinderen steeds weer bij het ontdekken van de wereld. Samen en nooit alleen!

De VCOG is voor haar expertise centrum op zoek naar een deskundig en betrokken

Orthopedagoog (0.4)

Het expertise centrum VCOG (EC VCOG) bestaat uit een klein team, dat geheel ten dienste staat van de 12 (integrale) kindcentra van de VCOG. In het EC werken op dit moment een orthopedagoog generalist en twee orthopedagogen. Daarnaast wordt er facultatief ambulante begeleiding verzorgd door andere specialisten binnen de VCOG. Het EC valt onder de afdeling Onderwijs & Kwaliteit van de VCOG. Het EC verzorgt de begeleiding, diagnostisch onderzoek en ambulante begeleiding. De orthopedagoog is werkzaam binnen de onderwijspoot van de stichting. Naast orthopedagoog ben je de vaste schoolbegeleider van een aantal scholen.

Wij zoeken iemand die:

 • Zelfstandig de taak van schoolbegeleider kan vervullen en een professionele werkrelatie met de IB-er van de school kan opbouwen
 • Laagdrempelig in het contact is, communicatief vaardig en schriftelijk sterk. Ook beschikt over goede gespreksvaardigheid in omstandigheden waarin verschillende zienswijzes en belangen aan de orde zijn.
 • Diagnostisch onderzoek kan doen en een onafhankelijk advies rapport kan opstellen. De school te adviseren in het meest passende aanbod, zowel op cognitief als sociaal emotioneel terrein.
 • Creatief en bemiddelend kan denken en acteren.
 • Graag in een klein team werkt met korte lijnen en veel zelfstandigheid.
 • Analytisch, initiatiefrijk is en denkt in oplossingen
 • Stressbestendig is en het overzicht houdt in piekmomenten
 • Kan meedenken over de koers van deze jonge organisatie en kansen ziet

Functie eisen:

 • Je hebt een afgeronde academische opleiding orthopedagogiek en bent NVO geregistreerd. Je bent in het bezit van de Basisaantekening Diagnostiek
 • Je beschikt over zowel theoretische en praktische kennis en vaardigheden op het gebied van de orthopedagogiek en orthodidactiek en hebt kennis van het onderwijswerkveld
 • Een zelfstandige en betrokken deskundige
 • Een onafhankelijke en daadkrachtige professional
 • Een creatieve en open collega

Procedure

Kom jij dit professionele en betrokken team versterken? Schrijf een brief en richt je sollicitatie en CV aan de manager O&K, Bieny Bolt, via e-mail . De reactie dient uiterlijk woensdag 10 juni 2022 in ons bezit te zijn. In de week van 13 t/m 17 juni krijg je bericht over het vervolg van de procedure. De gesprekken worden naar alle waarschijnlijkheid tussen 20 juni en 24 juni gevoerd.

Inlichtingen kun je inwinnen bij Bieny Bolt, of bij Jelleke Kerkhof (orthopedagoog generalist) . De vacature wordt intern en extern uitgezet.