Zorgmanager wonen/dagbesteding (28-36 uur)

Vanboeijen is op zoek naar 3 zorgmanagers die het verschil willen maken! Ben jij bevlogen, gedreven, ondernemend en vooral gericht op om het beste uit mensen te halen dan zoeken wij jou!

Vanboeijen is een organisatie in beweging waarbij onze ambitie centraal staat: een vraaggestuurde, innovatieve en transparante gehandicaptenzorgorganisatie zijn. De behoeftes, wensen, dromen en vragen van onze cliënt staan bij ons op 1. Werken bij Vanboeijen betekent dat jij je samen met zon 1600 collega's met hart en ziel inzet voor de zorg aan, en ondersteuning van, meer dan 1000 kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een vaak ernstige verstandelijke beperking. Als zorgmanager ben jij het aanspreekpunt voor een cluster van meerdere teams. De diversiteit van mensen herken je terug in de teams en daar ligt jouw uitdaging! Je bent inspirator, facilitator, motivator, coach, bedrijfskundige en het luisterend oor in dezelfde functie. Dit betekent dat jij zowel kaderscheppend bent als degene bent die ruimte geeft, maar ook knopen doorhakt als dit nodig is.

Vanboeijen heeft ruim 70 locaties in Drenthe en net daarbuiten waar zowel wonen als werk en dagbesteding plaatsvindt. Op dit moment zijn we op zoek naar zorgmanagers voor verschillende woon- en dagbestedingslocaties.

Over de locaties:

Pakket 1 betreft een woonlocatie in Meppel. De locatie is een pand met daarin 4 woongroepen van ieder 6 bewoners. De gehele locatie valt binnen de sector Complexe zorg. Iedere groep heeft een eigen woonkamer met open keuken en iedere bewoner heeft aan 1 centrale gang een eigen appartement. De vier woongroepen werken intensief samen. Men ondersteund elkaar bij incidenten maar doet dat ook preventief door kennis uit te wisselen en elkaar te coachen. De locatie is besloten wat betekend dat je er net zomaar in en uit kunt. Gelegen aan de rand van een woonwijk geeft het mogelijkheden om deel te nemen aan de maatschappij maar ook om relatief beschut zelfstandig (beperkt) deel te nemen aan de maatschappij/het verkeer.

Pakket 2 betreft een woonlocatie in Assen. Op deze locatie wonen 18 jongeren van de LVB doelgroep in appartementen. Bij mensen met LVB is vaak de behoefte een leven te leiden zoals zij dat kennen bij hun naaste familie en vrienden: liefst zo gewoon mogelijk, midden in de samenleving (gewoon normaal). Veelal lukt het mensen met LVB niet om een gewoon normaal leven te leiden in deze snelle en complexe samenleving vanwege verschillende persoons- en omgevingskenmerken (gezinskenmerken en maatschappelijke kenmerken).

Pakket 3 betreft 3 dagbestedingslocaties in Assen en 1 dagbestedingslocatie in Meppel. Op deze locaties vinden verdeeld over 11 groepen werk en dagbestedingsactiviteiten plaats. In 2022 is de Vanboeijen brede visie op dagbesteding opgesteld, verdere implementatie van deze visie is dit jaar een speerpunt. Bij Vanboeijen bieden wij een betekenisvolle werk of dagbestedingsplek aansluitend bij de menselijke behoefte en de passende leefwereld. De locaties binnen dit pakket bieden uiteenlopende dagbestedingsvormen variërend van belevingsgericht, activerend, arbeidsmatig en educatief. De dagbestedingsactiviteiten omvatten onder andere het werken op een boerderij, de productie van thee, socialisatie van honden en het produceren van hond gerelateerde producten zoals snuffelmatten, een winkel waar eigengemaakte producten worden verkocht en twee horecalocaties.

Afhankelijk van het aantal uren dat je wil werken (tussen 28-36 uur) en je mate van ervaring gaan we samen het gesprek aan over je uiteindelijke pakketinvulling.

Over de functie, wat ga je doen?

We hoeven je vast niet te vertellen dat we in onze branche voor bijzondere uitdagingen staan. Samenwerken aan een goed leven- mooi werk- met elkaar. En soms is dit toch een beetje ingewikkeld. Daarom zoeken wij de zorgmanager die zich dit realiseert en door samen te werken kan bijdragen aan het waar maken van onze ambitie. Je bent samen met je collega-zorgmanagers en de sectormanagers verantwoordelijk voor de ondersteuning, begeleiding en dienstverlening aan onze cliënten. De inhoudelijke (kwaliteit van) zorg, de continuïteit van onze organisatie, vakmanschap en vertrouwen staan hierbij centraal. Als zorgmanager acteer je in duaal samenspel met een gedragsdeskundige. We werken toe naar krachtige teams, waarbij de samenwerking in de driehoek tussen cliënt, ouder/verwant en (persoonlijk) begeleider dagelijks leidend is. Wij noemen dit de Vanboeijen manier.

Over jou, onze nieuwe collega

Naast de gewenste papieren vinden we wie jij bent en hoe je je doelen haalt nog veel belangrijker voor deze functie. Je realiseert je heel goed dat jij zowel voor de cliënten, je team en je collega-zorgmanagers in je gedrag een voorbeeldfunctie hebt. Oftewel: hoe je de dingen doet staat centraal. Je faciliteert en motiveert de medewerkers zodat zij in staat zijn hun werk professioneel en zelfstandig uit te voeren. Een zorgmanager die duurzaam (ook in tijd) de belangen van de bewoners/cliënten voorop stelt. Je zet met behulp van het zorgteam basisveiligheid voor de gehele cliëntengroep neer; een structuur waarin rust, duidelijkheid en voorspelbaarheid centraal staat.

Naast het bovenstaande beschik je over de volgende competenties:

 • je beschikt over leiderschapskwaliteiten;
 • je bent een echte ondernemer;
 • je kunt onconventioneel zijn;
 • je bent samenwerkingsgericht;

en nogmaals: in alles wat je doet staan de zorgbehoeften, de dromen, wensen en vragen van onze cliënt centraal.

Wat wij van je vragen:

Het spreekt eigenlijk vanzelf dat je om deze functie succesvol te kunnen vervullen affiniteit hebt met de doelgroep aan wie we ondersteuning en begeleiding bieden. Je draagt zorg voor een gezonde bedrijfsvoering, kwaliteit, veiligheid en innovatie.

Wat neem je mee:

 • HBO beroepsopleiding aangevuld met een managementscholing;
 • kennis van én leidinggevende ervaring in de verstandelijk gehandicaptenzorg;
 • een scherp oog voor het optimaliseren van kwaliteit van zorg (ondersteuning en begeleiding), waarbij de vraag van de cliënt voorop staat;
 • enthousiasme om medewerkers te faciliteren en te motiveren hun werk professioneel en zelfstandig uit te voeren;
 • kennis van en ervaring met teamprocessen, weet het team mee te krijgen en te stimuleren naar zelforganisatie;
 • visionair en innovatiegericht;
 • netwerkvaardigheden, zowel in- als extern in te zetten, op verschillende niveaus (onder andere: onderhouden van contacten en de communicatie met ouders/verwanten/mentoren);
 • zicht op bedrijfsvoering; je draagt zorg voor een gezonde bedrijfsvoering voor zowel het financiële als het kwalitatieve resultaat.

Over Vanboeijen, wat wij jou bieden

 • een jaarcontract voor 28-36 uur per week, met zicht op een vast contract;
 • een marktconform salaris, waarbij de functie is ingeschaald in FWG 60 (minimaal € 3.482,- en maximaal € 5.062,-) en verdere arbeidsvoorwaarden volgens de cao gehandicaptenzorg;
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling via het PFZW;
 • een regeling voor vergoeding reiskosten;
 • collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen;
 • opleidingsmogelijkheden, relevante trainingen en persoonlijke groei;
 • het faciliteren van thuiswerken m.b.v. een thuiswerkvergoeding en het beschikbaar stellen van thuiswerkmiddelen;
 • je kunt gebruik maken van diverse WKR-voordelen. Bijvoorbeeld de regeling uitruil reiskostenvergoeding of de voordeelregeling waarbij je voor de aanschaf van een nieuwe fiets of laptop een aantrekkelijk belastingvoordeel kunt krijgen;
 • daarnaast kun je via Vanboeijen personeelskorting ontvangen op verschillende uitjes en winkels/webshops.

Sollicitatie:

Heb je interesse om als zorgmanager bij Vanboeijen te komen werken? Dan ontvangen we graag je cv en motivatie via de sollicitatiebutton op Zorgmanager wonen/dagbesteding (28-36 uur) › Vanboeijen. Indien er specifieke voorkeur is voor bepaalde locaties, geef dat dan aan in je motivatie. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Wil je eerst meer weten? Dan kun je contact opnemen met Ineke Lokker (sectormanager, 06-57677895).

De sluitingsdatum van de vacature is zondag 2 april. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op donderdag 6 april tussen 9.00-15.00, dinsdag 11 april tussen 9:00-12:00uur (2e ronde gesprek Meppel) en donderdag 13 april tussen 13.00-18.00 uur (2e ronde gesprek Assen)

We gaan eerst een jaarcontract met elkaar aan, met de intentie deze vervolgens om te zetten in een vast dienstverband.

Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring omtrent Gedrag verplicht. Deze kosten vergoeden wij uiteraard voor je.