Persoonlijk Begeleider | Stationsstraat Assen

"Op de Stationsstraat leer ik hoe ik mijn leven verder vorm kan geven. Ik heb een licht verstandelijke beperking en loop soms ook tegen andere problemen aan. Ik heb daarom regelmatig hulp en ondersteuning nodig, maar ik doe het liefst zoveel mogelijk zelf. Hier word ik begeleid bij de dagelijkse activiteiten en kan ik om hulp vragen als ik dit nodig heb. Bijvoorbeeld bij het koken, het schoonmaken, of gewoon om even mijn hart te luchten. Ik vind het daarom fijn dat er altijd een begeleider aanwezig is bij wie ik terecht kan. Ik doe een opleiding, sommige bewoners uit mijn groep gaan naar dagbesteding. We hebben allemaal onze eigen ruimte, maar we hebben ook een plek waar we samen kunnen komen." 

Over de locatie 

Aan de Stationsstraat, in het centrum van Assen en vlakbij het station, staat een mooi pand met appartementen waar zeven jongeren wonen vanaf de leeftijd van 20 jaar. Daarnaast wordt er ook ambulant begeleid. Deze jongeren wonen op zichzelf’ en worden meerdere keren per week door ons bezocht. Tijdens de bezoeken wordt er gepraat, meegeholpen, geadviseerd en vooral een luisterend oor geboden. Er wordt 24 uur per dag ondersteuning aangeboden bij wonen, werken en vrije tijd. Het gaat om jongeren met een lichte verstandelijke beperking en eventueel bijkomende problematiek. Te denken valt aan hechtingsproblematiek, autisme en gedragsproblematiek. 

De dagelijkse ondersteuning varieert van vragen rondom werk, vrije tijd, relaties en de gewone dagelijkse praatjes en daarnaast langdurige ondersteuning in wie ben ik, wat wil ik (nu en in de toekomst), hoe kan ik de doelen bereiken, wat heb ik nodig qua ondersteuning. 

Over het algemeen kunnen we stellen dat hier geen fysiek agressie voorkomt maar dat het in gesprekken het er best pittig aan toe kan gaan. Moeilijk verstaanbaar gedrag komt voor als ook verbale agressie. Gedrag dat de juiste begeleiding vraagt. Nabijheid, sturing en meebewegen zijn belangrijke basiscompetenties. 

Over de functie, wat ga je doen 

De jongeren zijn opzoek naar een persoonlijk begeleider die in staat is om te schakelen tussen verschillende hulpvragen van zorg en het verbeteren hiervan. Jouw begeleidingsstijl kenmerkt zich in openheid, eerlijkheid, duidelijkheid en kwaliteit. Vertrouwen staat hoog in het vaandel zowel bij de bewoners als collega’s. Er onvoorwaardelijk zijn in moeilijke periodes is een must. 

Als persoonlijk begeleider ben je verantwoordelijk voor alles rondom de bewoners. Je schrijft en bewaakt het zorgplan, onderhoudt het netwerk rondom de bewoners, je zet lijnen uit samen met de gedragskundige en neemt het team hierin mee. We begeleiden de bewoners middels de van Boeijen manier. Een is een set van richtlijnen en methoden (o.a. Triple-C en driehoekskunde) die alle professionals helpt om goede zorg uit te voeren. 

Op de Stationsstraat is geen slaapdienst. We starten de dag om 07:00 tot 15:00, 10:00 tot 18:00. De middag/avond dienst begint om 14:30 tot 22.30. Ook in het weekend 

Over jou, onze nieuwe collega 

  • Je hebt de kennis en ervaring om samen met de bewoner, verwanten, orthopedagoog en betrokken collegas een realistisch zorgplan op te stellen; 

  • Je kan inspelen op de behoefte van de bewoners en daarin makkelijk schakelen tussen ruimte geven, uitnodigend zijn en richting geven; 

  • Je bent iemand die zowel solistische als samen kan werken met collega’s.   

  • Je bent resultaatgericht, stressbestendig en je hebt doorzettingsvermogen. Ook tijdens crisissituaties kun je daadkrachtig en besluitvaardig handelen, maar vraag je om hulp indien nodig. 

 Wat bieden we jou? 

Werken bij Vanboeijen betekent iedere dag werken aan een Mooi Leven voor de bewoners. Verder bieden wij jou het volgende: 

  • Je krijgt een contract van een jaar aangeboden en bij wederzijds goed bevinden wordt dit contract omgezet in een contract voor onbepaalde tijd. Het gaat om een omvang van 28 tot 32 uur per week 

  • Je krijgt de mogelijkheid om opleidingen, cursussen en e-learnings te volgen. 

  • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van maximaal €3861,- bruto per maand op basis van 36 uur, afhankelijk van je werkervaring (FWG 45). Daarnaast ontvang je in mei jouw vakantiegeld en in december ontvang je een eindejaarsuitkering. 

  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling via het PFZW. Een reiskosten regeling en voor de shoppers onder ons aantrekkelijke kortingen via Benefits at Work bij bijvoorbeeld Bol.com. 

 We hebben je enthousiast gemaakt! En nu? 

We gaan graag met je in gesprek! Stuur je CV en motivatiebrief naar ons toe via de link solliciteer. 

Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met onze recruiters door te bellen of WhatsAppen naar: Helga Kohl (06 29 48 78 04) of stuur een mail naar werving.selectie@vanboeijen.nl 

Overige specifieke inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Raina Norg-Mooijman, Senior Begeleider, door te bellen naar 06 1180 8700. 

Als onderdeel van de procedure vragen wij je een dienst mee te draaien. Om bij Vanboeijen in dienst te treden is overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht.