Persoonlijk begeleider | Middenweg 22 j_u Assen

Over mij, bewoner bij Vanboeijen
Binnen de BLK Middenweg 22 j_u wonen 13 cliënten, mensen met een ZZP 7 indicatie.

Soms met een aanvullende toeslag. Er is sprake van meervoudige zorgvragen op het gebied van (zeer) ernstige verstandelijke beperking in combinatie met psychiatrische stoornissen (ASS, angststoornissen en bipolaire stoornis) met daarnaast soms een zintuiglijke beperking en/of lichamelijke aandoening. Een aantal bewoners hebben een visuele beperking, epilepsie, lichamelijke beperkingen of bijkomende beperkingen vanuit een syndroom. Daarnaast is er sprake van ouder wordende bewoners waardoor fysieke vaardigheden afnemen. Bij sommigen is de behoefte aan permanente begeleiding en/of toezicht noodzakelijk.

Over de functie, wat je gaat doen
Basishouding
 
De begeleider moet bereid zijn en in staat zijn een (professionele) relatie aan te gaan met de bewoner voor een langere tijd.

De omgeving is aangepast aan de vraag van de cliënt waarbij inzicht in over- en onder gevoeligheden betreffende de prikkelverwerking / prikkelregulering een belangrijke rol speelt

Door de cliënt de structuur en veiligheid te bieden die nodig is, kan hij / zij de energie gebruiken om zich te ontplooien. De ervaren duidelijkheid en orde zijn dus ondersteunend aan het persoonlijk perspectief. Het persoonlijk perspectief wordt in partnerschap (persoon zelf, familie/wettelijke vertegenwoordigers, begeleiding, specialistische diensten, etc.) onderzocht. Er wordt multidisciplinair samengewerkt vanuit het persoonlijk plan van de cliënt, dat jaarlijks methodisch wordt bijgesteld en ondertekend. De orthopedagoog en (AVG) arts zijn partners in het samenwerkingsverband. Uiteraard kunnen op indicatie ook andere (vak)disciplines (incidenteel) betrokken worden in het proces naar optimaal perspectief voor de bewoners.

Begeleiding 
De begeleiding is gericht op intensieve ondersteuning, soms 1-op-1 en met meerzorg, soms in een klein groepje. Er is geregeld overleg met het hele team en in kerngroepen.

Over jou, onze nieuwe collega
Jij bent degene die de bewoner zijn dag maakt. Op goede en slechte dagen. Jij bent er als de mooie dingen gebeuren, maar ook als het er pittig aan toe gaat. Verbaal en soms fysiek. Jij staat daarom stevig in je schoenen. En schrikt daar niet van terug. Jij blijft altijd naar mogelijkheden van de bewoner kijken. Je weet wat je wilt en straalt dat ook uit. En jij doet wat je zegt en zegt wat je doet. Hierin sta je niet alleen want de bewoner zelf, de verwanten en jij en je collega's werken samen. Wij noemen dat bij Vanboeijen een krachtig team. Dat krachtige team ga jij met je collega's verder vorm geven.

Jij staat positief in het leven en ja maar staat niet in jouw woordenboek. Samen met je collega's sla je de handen ineen om een sterk en inspirerend team neer te zetten. Jij bent je ervan bewust hoe belangrijk een goed draaiend team is, voor de cliënt, zijn verwanten, en jou en je collega's.

Wat neem jij mee?

 • Je bent in staat actief een bijdrage te leveren aan de ontwikkelingen in het team en op de woning.
 • Met jouw positieve blik krijg je mensen mee in veranderingen.
 • Je houdt van mensen en kijkt altijd naar hun mogelijkheden, zowel bij bewoners als je collega's.
 • Je hebt al laten zien dat je goed zelfstandig kunt werken.
 • Je analyseert graag hoe bewoners in elkaar steken en herkent terugkomende patronen. Want hierdoor kun je afwijkende situaties beoordelen en oplossen.
 • Je kan flexibel meebewegen met de hulpvraag van de cliënt, je kunt daarbinnen sturen en kaderen, waarbij er in samenwerking oplossingen worden ingezet. Je staat stevig in je schoenen en kunt je eigen handelen ook goed reflecteren. Je kunt methodisch werken, bent flexibel en je neemt initiatieven. Je bent communicatief sterk, zowel verbaal als schriftelijk. Je bent enthousiast en hebt doorzettingsvermogen. Je kunt zelfstandig werken binnen bestaande kaders, procedures, protocollen en richtlijnen.

En uiteraard heb je een passende opleiding zoals SPW/SAW niveau 4 of SPH/MWD niveau 5, met al de nodige werkervaring.

Over Vanboeijen, wat wij jou bieden
Je valt met je neus in de boter want jezelf ontwikkelen vinden wij bij Vanboeijen heel belangrijk. Daarom horen zelf gekozen en ook verplichte opleidingen tot de mogelijkheden.

Daarnaast krijg je bij ons:

 • De ruimte om mee te praten over de locatie/dienst waar je werkt, samen ben je verantwoordelijk.
 • Een lerende organisatie waar je blijft ontdekken en je volop kunt ontwikkelen.
 • Een prettige werkomgeving en plezierige collega's.
 • De kans om mee te bouwen aan een locatie in ontwikkeling.
 • Mooi werk waar je trots op kunt zijn.
 • Het betreft een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Voor Vanboeijen is de CAO-Gehandicaptenzorg van toepassing. De functie van persoonlijk begeleider is ingedeeld in functieschaal 45. Het salaris bedraagt afhankelijk van ervaring maximaal €3452 bruto bij een fulltime dienstverband.

Daarnaast bieden we onder andere een goede pensioenregeling via het PFZW en hebben collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen. Je kunt ook gebruik maken van diverse voordelen. Bijvoorbeeld de regeling uitruil reiskostenvergoeding of de voordeelregeling waarbij je voor de aanschaf van bijvoorbeeld een nieuwe fiets of een laptop een aantrekkelijk belastingvoordeel kunt krijgen.

We maken graag kennis met je
We gaan graag met je in gesprek! We zijn benieuwd naar jouw wensen en ambities en vertellen je graag meer over onze organisatie. Stuur je cv naar ons toe via de link solliciteren op Persoonlijk begeleider | Middenweg 22 j_u Assen › Vanboeijen en we nemen contact met je op!

Eerst nog wat vragen? Neem dan contact op met Birgit Veld, adviseur werving & selectie, via birgit.veld@vanboeijen.nl of 0611283079.

Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij je een of twee diensten mee te draaien. Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst, interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.