Persoonlijk Begeleider | Kind & Jeugd Assen

Over MIJ, bewoner bij Vanboeijen
Ik zoek een begeleider, voor mij een stabiele factor. Ik heb jou nodig om mijn dag goed door te komen. Door jouw onvoorwaardelijke steun kan ik mij ontwikkelen. Ik vind het soms erg lastig en weet dan niet hoe ik dat duidelijk moet maken. Je bent er voor mij en ziet mij. Jij kent mijn verhaal. Ik verdien een mooi leven, samen, bij Vanboeijen. Ondersteun jij me daarbij?

Over JOU, onze nieuwe collega
Jij staat stevig in je schoenen en kunt de rust bewaren als het er pittig aan toe gaat.

Als professional ben je voorspelbaar en consequent in wat je doet. Afspraak is afspraak, de dagprogramma’s zijn leidend. Je bent je bewust van mogelijkheden van cliënten en beseft dat jij de stabiele factor bent. Binnen het team stel je je open op, heb je oog voor je collega’s en ga je met elkaar op zoek. In lastige situaties ben je er voor elkaar en vang je elkaar op wanneer dat nodig is. De kinderen zelf, hun verwanten, jij en je collega’s werken nauw samen. Wij noemen dat bij Vanboeijen een krachtig team.

Over Middenweg 16
Op Middenweg 16 wonen kinderen/jongeren in de leeftijd van 10-23 jaar met een lichte tot zeer ernstige verstandelijke beperking. Naast deze beperking kan er sprake zijn van hechtingsproblematiek, autisme, ADHD en kenmerken als een stoornis in prikkelverwerking, communicatie of motoriek.

Onze bewoners functioneren op een (zeer) jong sociaal-emotioneel niveau. Gedragsproblematiek komt voor, evenals agressie. Jouw begeleiding richt zich op het bieden van een veilige basis. Dit werkt het beste  vanuit een lage EE.  De begeleiding stimuleert de ontwikkeling van de cliënten en ondersteunt, waar nodig, bij de ADL. Op de locatie Middenweg 16 komt verbale en (forse) fysieke agressie voor, daarom is kennis en ervaring in controle fysieke beheersing (CFB) noodzakelijk.

Over DE FUNCTIE
Het voornaamste doel van jouw functie is zorgdragen voor een goede dag van de bewoners. Jij bent in deze rol het aanspreekpunt voor zowel bewoners als verwanten. Je houdt ervan om de regie te mogen nemen en zorgt ervoor dat alle collega’s goed aansluiten op de samengestelde doelen en verwachtingen.

Dit realiseer jij onder andere door jouw voorspelbaarheid en consequent handelen naar zowel bewoners  als collega’s. Het is belangrijk dat jij begrijpt dat jij de stabiele factor bent in een hectische omgeving waar veel onrust kan zijn. Je houdt je daarom goed aan de dagprogramma’s van de bewoners, de algemene huisregels en alle andere afspraken binnen het team.

Binnen het team ga je snel aan de slag om iedereen te leren kennen. Zo raak je goed ingespeeld op elkaar zodat je ook in lastige situaties intervisies kunt hebben en samen kunt leren. Je bent sensitief om bij de bewoners verbale en non-verbale signalen op te vangen. Je straalt respect uit, zowel naar de bewoners als naar collega’s. Er wordt een forse individuele inzet gevraagd om je daadwerkelijk te verdiepen in de vraagstelling van de bewoners en om in beeld te zijn bij de bewoners, met daarbij een gepaste professionele afstand.

Verder heb JIJ…
Een grote affiniteit met deze doelgroep, zorgen voor een ander is jou op het lijf geschreven. Jij als begeleider hebt oog voor detail en je wilt deze bewoners echt leren kennen. Want wanneer jij ieders gedragingen en gewoontes kent, kan jij tijdig inspelen op veranderingen in houding en gedrag en gezondheid.  Als begeleider op deze locatie ben jij verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg en begeleiding aan individuele cliënten en de bijkomende organisatorische taken. 

Functie-eisen

 • Een afgeronde MBO-4 opleiding in de zorg of welzijn. Kennis van psychopathologie is een pré;
 • Motivatie en energie om je volop in te zetten voor cliënten met (zeer) complexe zorgvragen;
 • Aantoonbare werk ervaring met deze doelgroep;
 • Een zelfstandige werkhouding en een stevige, evenwichtige persoonlijkheid;
 • Je kunt methodisch werken, je bent flexibel en je neemt initiatieven;
 • Je bent communicatief sterk, zowel verbaal als schriftelijk;
 • Je bent zorgzaam, positief en een doorzetter.


Ook niet onbelangrijk!

 • We bieden jou een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Je krijgt mogelijkheid om opleidingen, cursussen en e-learnings te volgen;
 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal €2085,- en maximaal €3189,- bruto per maand op basis van 36 uur, afhankelijk van je werkervaring (FWG 45);
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling via het PFZW. Ook hebben we collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen;
 • Je kunt gebruik maken van diverse voordelen. Bijvoorbeeld de regeling uitruil reiskostenvergoeding of de voordeelregeling waarbij je voor de aanschaf van een nieuwe fiets of laptop een aantrekkelijk belastingvoordeel kunt krijgen.

 
We hebben je enthousiast gemaakt! En nu?
Stuur dan je CV en motivatiebrief naar ons toe via de link ‘solliciteren’.

Eerst nog wat vragen? Neem dan contact op met Thérèse de Wit (Recruiter) door te bellen of WhatsAppen naar 06 – 20278649.

Als onderdeel van de procedure vragen wij je een dienst mee te draaien. Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht.