Begeleider | Leefhuis Grolloo

Over de locatie

De sfeervolle woonboerderij, ligt net buiten de dorpskern van Grolloo. Deze locatie is een gezamenlijk thuis voor 5 mannen en 1 vrouw met een verstandelijke beperking in combinatie met psychische en/of psychiatrische stoornissen, zoals bijvoorbeeld in het autistisch spectrum. De bewoners hebben vaak een (zeer) bewogen levensverhaal en een geschiedenis met onbegrepen gedrag.Het is essentieel dat zij hier hun thuis kunnen ervaren, een omgeving ervaren waar ze trots op zijn en onder begeleiding zelf vorm aan kunnen geven. De locatie is gericht op voldoende mogelijkheden om de dag passend naar interesse, mogelijkheden en levensritme in te vullen. Samen zoeken naar 100%.

Alvorens onze bewoners uit bed worden gehaald worden de werkzaamheden van de betreffende dag doorgesproken door de begeleiders. Dit is mede afhankelijk van de individuele ondersteuningsbehoeften van dat moment. Gedurende de dag trekken we als groep zoveel mogelijk samen op. Denk aan samen eten, buiten aan het werk (boswerkzaamheden in omgeving Schoonloo, kloven van hout), boodschappen doen. Hierin wordt uiteraard gekeken naar hun individuele ondersteuningsbehoeften. De ene keer zul je als begeleider 85% leveren en de bewoner 15% en de andere keer is dat andersom. Eenmaal op de woning blijven we die gezamenlijke groep maar kan het zijn dat een bewoner even een moment voor zichzelf nodig heeft. Denk aan snoezelen, puzzelen, muziek luisteren om tot rust te komen voordat we samen gaan eten. Op die manier volgen we de behoeftes van de bewoner.

Voor deze locatie zijn wij op zoek naar een begeleider.

Over jou, onze nieuwe collega

Als begeleider ondersteun je de persoonlijk begeleider. Beide zijn jullie verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg van de bewoners. Dit realiseer je o.a. door voorspelbaar en consequent handelen naar zowel bewoners als collega's. Je houdt je daarom goed aan de dagprogramma's van de bewoners, de algemene huisregels en alle andere afspraken binnen het team.

Met elkaar draag je zorg voor een zo goed mogelijke dag invulling voor de bewoners. Samen delen van mooie momenten en er staan bij de (zeer) lastige momenten. Voor dit laatste, schrik je dan ook niet terug. Samen met de bewoners ga je overdag aan de slag op het gebied van landschaps-/ tuinonderhoud en/of andere betekenisvolle activiteiten/werkzaamheden. Je blijft naar de mogelijkheden van de bewoners kijken. Je voelt aan wat de ander nodig heeft, of dit nu een bewoner, cliënt of collega is, en past je gemakkelijk aan. We kunnen op je rekenen en weten wat we aan je hebben. Dat is de onvoorwaardelijke begeleiding waar onze bewoners zo op leunen.

En verder

 • Je bent in het bezit van een relevant opleiding op MBO 3, 4 of HBO niveau;
 • Je analyseert graag hoe bewoners in elkaar steken en herkent patronen;
 • Je staat stevig in je schoenen en kunt je eigen handelen goed reflecteren;
 • Je kunt methodisch werken, bent flexibel en je neemt initiatief;
 • Je hebt kennis van autisme;
 • Een actieve samenwerking is van groot belang;
 • De diensten variëren, flexibiliteit is dus erg belangrijk.

Wat bieden we jou?

Werken bij Vanboeijen betekent iedere dag werken aan een Mooi Leven voor de bewoners. Verder bieden wij jou het volgende:

 • We bieden jou een vast dienstverband.
 • Je krijgt de mogelijkheid om opleidingen, cursussen en e-learnings te volgen.
 • Als begeleider een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van maximaal €3432 bruto per maand op basis van 36 uur, afhankelijk van je werkervaring (FWG 40).
 • Daarnaast ontvang je in mei jouw vakantiegeld en in december ontvang je een eindejaarsuitkering.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling via het PFZW. Een reiskostenregeling en voor de shoppers onder ons aantrekkelijke kortingen via Benefits at Work bij bijvoorbeeld Bol.com.

We hebben je enthousiast gemaakt! En nu?

We gaan graag met je in gesprek! Stuur je CV en motivatiebrief naar ons toe via de link solliciteer op Begeleider | Leefhuis Grolloo › Vanboeijen.

Eerst nog wat algemene vragen? Neem dan contact op met één van onze recruiters door te bellen of WhatsAppen naar: Estelle Tanasale (06 51 59 36 52) | Helga Kohl (06 29 48 78 04) of stuur een mail naar werving.selectie@vanboeijen.nl

Overige specifieke inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Heleen Verheus (zorgmanager) via 06-51196872.

Als onderdeel van de procedure vragen wij je een dienst mee te draaien. Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst, interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.