Persoonlijk begeleider Burg. Both. Lohmanweg 9-11 | Assen

In onze BLKs wonen cliënten met zogenoemd moeilijk verstaanbaar gedrag, zoals fysieke en verbale agressie, autisme en seksueel ontremd gedrag. Gedrag dat veel begeleiding vraagt. Cliënten moeten hun woning als hun thuis kunnen ervaren, zij krijgen de mogelijkheid om hun dag -in een veilige omgeving- in te vullen op een manier die past bij hun interesse, mogelijkheden en levensritme. Kortom: om onder begeleiding zelf vorm te kunnen geven aan hun leven.

Medewerkers dienen in hun doen en laten erg voorspelbaar en consequent te zijn, als persoon en als team. Zij zijn zich bewust van de mogelijkheden van de cliënt waarbij de medewerker de stabiele factor is. Dit vraagt om een duidelijk dagprogramma, huisregels en afspraken binnen een team. Binnen het team ben je goed op elkaar ingespeeld, ben je er voor elkaar in lastige situaties en vang je elkaar op na gebeurtenissen. Je bent sensitief om bij de cliënten verbale en non-verbale signalen op te vangen. Je straalt respect uit, zowel naar de cliënt als naar collegas. Er wordt een forse individuele inzet gevraagd om je daadwerkelijk te verdiepen in de vraagstelling van de cliënt en om in beeld te zijn bij de cliënt met daarbij een gepaste professionele afstand.

Over jou
Voor de functie van persoonlijk begeleider zijn we op zoek naar een collega die:

 • stevig in zijn schoenen staat;
 • kennis heeft van autisme en ervaring met moeilijk verstaanbaar gedrag;
 • zelfstandig kan werken binnen bestaande kaders, protocollen en richtlijnen;
 • Je hebt een afgeronde gerichte opleiding op minimaal MBO niveau 4;

Het begeleiden van mensen met onbegrepen gedrag vraagt heel wat specifieke kennis en vaardigheden. Wij verwachten dat je deze kennis en vaardigheden bezit:

Je bent in staat om de lijnen uit te zetten binnen het team, je neemt de collega's mee in processen. Je neemt initiatieven en bent in staat om een coördinerende rol op je te nemen in de zorg naar de client.

Daarnaast beschik je over de volgende competenties:

 • methodisch handelen: gaat systematisch en overwogen te werk om een bepaald doel te bereiken met behulp van een stappenplan;
 • flexibiliteit: je past je eigen stijl, benadering en gedrag aan wanneer de omstandigheden veranderen;
 • communiceren: je geeft de anderen informatie (ideeën, meningen, voorstellen) op een manier die ze begrijpen. Hiervoor gebruik je gesproken taal, geschreven taal, gebaren en lichaamstaal (non-verbale communicatie).

Dit bieden wij

 • We bieden jou een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal €2085,- en maximaal €3189,- bruto per op basis van 36 uur, afhankelijk van je werkervaring (FWG 45);
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling via het PFZW. Tevens hebben we collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen;
 • Opleidingsmogelijkheden, relevante trainingen en persoonlijke groei;
 • Je kunt gebruik maken van diverse voordelen. Bijvoorbeeld de regeling uitruil reiskostenvergoeding of de voordeelregeling waarbij je voor de aanschaf van een nieuwe fiets of laptop een aantrekkelijk belastingvoordeel kunt krijgen. Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring omtrent Gedrag verplicht.


Geïnteresseerd?
 
Stuur dan je CV en motivatiebrief naar ons toe via de link ‘solliciteer’ op https://www.vanboeijen.nl/onze-vacatures/persoonlijk-begeleider-bbl-weg-9-11.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Birgit Veld, Recruiter door te bellen op 06-11283079.

Om te ontdekken of we echt goed bij elkaar passen, vragen wij je een dienst mee te draaien als onderdeel van de procedure.

Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring omtrent Gedrag verplicht. Medewerkers mogen geen bewindvoerder, curator of mentor zijn voor cliënten die bij Vanboeijen worden verzorgd/begeleid.