Persoonlijk begeleider | BBL-weg 4 Assen

Over MIJ, bewoner bij Vanboeijen 
Ik zoek een begeleider, een rots in de branding. Iemand die me ondersteunt, vertrouwen geeft en er voor me is. Je bent voorspelbaar en consequent, zodat ik weet waar ik aan toe ben. Ik heb al best veel meegemaakt en heb lang moeten zoeken naar de juiste woonplek. Maar nu woon ik bij Vanboeijen en voel ik me veilig. Jij bent er voor mij, op goede én slechtere dagen. Ik kan op je bouwen en je blijft stabiel, welk gedrag ik ook laat zien. Ik verdien een mooi leven, samen, bij Vanboeijen. Ondersteun jij me daarbij?

Over BBL-weg 4 (locatie) 
De locatie is een intensieve begeleidingsgroep waar 18 cliënten een vaste woonplek hebben en waar 4 crisisplaatsen zijn. Het gebouw is opgedeeld in 4 gangen waarbij elke gang zijn eigen kleuring heeft, gebaseerd op gedrag, behoefte aan interactie en hulpvraag. Eén van deze gangen is gang 2. Voor gang 2, zijn wij op zoek naar jou, een ervaren begeleider.

Op gang 2 wonen 6 cliënten waarvan vijf cliënten een één-op-één indicatie hebben. Dit betekent dat je de gehele dienst aanwezig bent voor één cliënt. De cliënten op gang 2 worden individueel en appartement gericht begeleid. De cliënten draaien een individueel dagprogramma met dagbestedingsactiviteiten die op de wensen en behoeften van de cliënt is vorm gegeven. Dit kan zowel een grote wandeling zijn als het zagen van hout. Je bent dus als begeleider verantwoordelijk voor zowel wonen als dagbesteding van de cliënt.

Op gang 2 zijn de cliënten heel verschillend van elkaar. Het niveau verschilt van een licht tot ernstig verstandelijk beperking. Naast een verstandelijke beperking is er sprake van psychiatrische ziekte beelden. Er komt autisme, stemmingsstoornissen, psychotisch kwetsbaarheid, PTSS en automutilatie voor. De cliënten hebben allemaal een disharmonisch profiel. In de ochtend dienst wordt er gewerkt met vier begeleiders en in de avond dienst met drie.

Over jou
Evenwichtig, geduldig, zelfverzekerd en een gouden hart: deze woorden horen bij jou. Je weet wat er in je omgeving gebeurt en kunt mensen lezen als geen ander. Kleine veranderingen in iemands ogen of gedrag vallen jou meteen op. Je bent continue bezig met het observeren van de cliënt en past daar je handelen op aan. Je kunt tegen een stootje; jou maken ze niet snel gek. Je beslist snel, maar altijd weloverwogen. Je voelt aan wat de ander nodig heeft, of dit nu een bewoner, cliënt of collega is, en past je gemakkelijk aan. Je hebt humor en weet dit in het werk toe te passen. We kunnen op je rekenen en weten wat we aan je hebben. 

Over de FUNCTIE
Het voornaamste doel van jouw functie is zorgdragen voor een goede dag van de bewoners. Dit realiseer jij onder andere door jouw voorspelbaarheid en consequent handelen naar zowel bewoners als collega's. Het is belangrijk dat jij begrijpt dat jij de stabiele factor bent in een hectische omgeving waar veel onrust kan zijn met (forse) agressie. Je houdt je daarom goed aan de dagprogramma's van de bewoners, de algemene huisregels en alle andere afspraken binnen het team.

Het team van gang 2 bestaat uit een jong, gedreven en gezellig team. Binnen het team ben je goed op elkaar ingespeeld, ben je er voor elkaar in lastige situaties en vang je elkaar op na gebeurtenissen. Je bent sensitief om bij de bewoners verbale en non-verbale signalen op te vangen. Je straalt respect uit, zowel naar de bewoners als naar collega's. Er wordt een forse individuele inzet gevraagd om je daadwerkelijk te verdiepen in de vraagstelling van de bewoners en om in beeld te zijn bij de bewoners, met daarbij een gepaste professionele afstand. Door de dynamische doelgroep is elke dag weer anders.

Verder heb JIJ…

 • Je bent in het bezit van een relevante opleiding op MBO-4 of HBO niveau;
 • Je hebt affiniteit met autisme, psychiatrie en moeilijk verstaanbaar gedrag;
 • Je kunt vanuit humor relativeren;
 • Je bent analytisch sterk en je hebt een goed ontwikkeld observatievermogen;
 • Je hebt een flexibele werkhouding, dus je past je eigen stijl, benadering en gedrag aan wanneer de omstandigheden veranderen;
 • Je beschikt over een duidelijke manier van communiceren met alle disciplines (bewoners en cliënten, collega's, ouders en verwanten, vrijwilligers en andere betrokkenen);
 • Je bezit over de vaardigheid om één-op-één begeleiding te kunnen bieden.


Ook niet onbelangrijk!

 • We bieden jou een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Je krijgt mogelijkheid om opleidingen, cursussen en e-learnings te volgen;
 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal €2151 en maximaal €3289 bruto per maand op basis van 36 uur, afhankelijk van je werkervaring (FWG45);
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling via het PFZW. Ook hebben we collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen;
 • Je kunt gebruik maken van diverse voordelen. Bijvoorbeeld de regeling uitruil reiskostenvergoeding of de voordeelregeling waarbij je voor de aanschaf van een nieuwe fiets of laptop een aantrekkelijk belastingvoordeel kunt krijgen.


We hebben je enthousiast gemaakt! En nu?
 
Stuur dan je CV en motivatiebrief naar ons toe via de link solliciteer op Persoonlijk begeleider | BBL-weg 4 Assen › Vanboeijen.

Eerst nog wat vragen? Neem dan contact op met Birgit Veld (Recruiter) door te bellen of WhatsAppen naar 06 112 830 79 .

Als onderdeel van de procedure vragen wij je een dienst mee te draaien. Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht.