Jobcoach

Een mooie uitdaging voor de ondernemende, zelfstandige en passievolle begeleider met netwerk in het bedrijfsleven! De functie is beschikbaar vanaf 1 januari 2021.

Jobcoach (24 uur)


Als jobcoach speel je een belangrijke rol in de werkvraag van cliëntmedewerkers. Werk is het vliegwiel dat positieve ontwikkelingen in gang zet. Als jobcoach help je cliëntmedewerkers zelfvertrouwen opbouwen en een positieve wending te geven aan hun leven. Daardoor groeien ze op professioneel vlak, maar ook op andere gebieden.

In het kort
Jij bent de aangewezen persoon die het beste weet te halen uit cliëntmedewerkers met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Jij hebt de overtuiging dat de grootste ontwikkeling te behalen valt wanneer iedereen een zo passend mogelijk leven leidt. Jij draagt hieraan bij door op zoek te gaan naar dé passende baan in de reguliere maatschappij! Je geeft vorm en inhoud aan jobcoaching voor zowel binnen als buiten Vanboeijen. Het betreft gemiddeld 10 tot 20 cliëntmedewerkers. Jobcoaching wordt aangestuurd door de Zorgmanager van de Multa.

Wat ga je doen?
In jouw rol als jobcoach begeleid je cliëntmedewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt naar passend werk. Jij bewaakt de contacten met zowel de werkgever, collega’s en het netwerk van de cliëntmedewerker. Zo sluit je bijvoorbeeld aan bij persoonlijk plan overleggen. Je ziet mogelijkheden en kansen en weet vanuit je overtuiging en enthousiasme dit goed over te brengen. Je bent goed in acquisitie en onderhoudt intensief contact met de betreffende bedrijven. Vanuit je functie heb je (periodiek) overleg met cliëntmedewerkers van binnen en buiten de organisatie.

Jij bent verantwoordelijk voor de totale begeleiding van de cliëntmedewerker. Van de intake tot training on the job. Ook ben je een spil in het totale netwerk van de cliëntmedewerker. Tevens ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van het vastgestelde beleid binnen de gestelde kaders en voor het beheer van het budget. Daarnaast adviseer je in het te voeren beleid voor jobcoaching.

Wie ben jij?
Jij bent een netwerker, je bent creatief en je kunt out-of-the box denken. Jij weet cliëntmedewerkers te motiveren en te stimuleren en je bent uiteraard goed in communiceren.

Je houdt ervan praktisch te denken. Soms steek je ook zelf de handen uit de mouwen. Als je iemand moet leren vakkenvullen, dan kun je dit samen oppakken en aanleren. Door samen met de cliëntmedewerker werkzaamheden op te pakken kun je sneller de knelpunten signaleren en daarop anticiperen. Een jobcoach is dan ook de intermediair tussen werknemer en werkgever en evalueert de werksituatie met beide partijen om zo tot een optimaal resultaat te komen.

Waarover beschik jij:

 • Je hebt een revelante afgeronde beroepsopleiding MBO-niveau 4 of soortgelijk.
 • Kennis van de participatiewet en de bijbehorende wet- en regelgeving is een pré.
 • Je bent analytisch ingesteld en weet de behoefte van de cliëntmedewerker scherp te krijgen.
 • Je beschikt over netwerkvaardigheden, zowel in- als extern en op verschillende niveaus.
 • Je hebt een drive om zaken voor elkaar te krijgen.
 • Je kunt klantgericht werken, bent initiatiefrijk, beschikt over goede contactuele eigenschappen en hebt ruime ervaring met de doelgroep.
 • Je bent didactisch geschoold of hebt de bereidheid een training in die richting te volgen.
 • Je bent sociaal vaardig en in staat te stimuleren en te motiveren. Samenwerken gaat je net zo goed af als zelfstandig werken.
 • Je bent in bezit van Rijbewijs B en een auto.


Wat bieden wij:

 • Een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 2085,- en maximaal € 3189,- bruto per op basis van 36 uur (FWG 45), afhankelijk van je werkervaring;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals uitruil reiskostenvergoeding;
 • Persoonlijke groei door diverse opleidingsmogelijkheden en relevante trainingen middels platformen zoals Goodhabbitsz.


Solliciteren:
Heb je inhoudelijke vragen over de vacature dan kun je die stellen aan Jarna Lanjouw, Zorgmanager, via jarna.lanjouw@vanboeijen.nl of 0610983426.

Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring omtrent Gedrag verplicht. Medewerkers mogen geen bewindvoerder, curator of mentor zijn voor cliënten die in deze instelling worden verzorgd/begeleid.

Hebben we je interesse gewekt? Dan zien we heel graag jouw motivatiebrief met een CV vóór 16 november 2020 via de button "solliciteer" op https://www.vanboeijen.nl/onze-vacatures/jobcoach-assen---meppel . 

De gesprekken vinden plaats op maandagmiddag 23 november en donderdagochtend 26 november.