Opleidingsadviseur

“Wij geloven er in dat ieder mens een waardevol leven leidt. Het is onze kerntaak om mensen met een verstandelijke beperking daarin te ondersteunen en begeleiden. Samen met bewoners, cliënten en hun verwanten gaan we op zoek naar de kwaliteit van bestaan. Samen bepalen we hoe we die kwaliteit van leven ondersteunen en begeleiden”. Daar is het waar het om draait binnen Vanboeijen,

Vanboeijen biedt hierbij overwegend in Drenthe zorg en ondersteuning aan ruim 700 kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een vaak ernstige verstandelijke beperking. Met ongeveer 1600 medewerkers helpt Vanboeijen hen bij veelal complexe zorgvragen in wonen, werken, leren en vrije tijd. Vanboeijen heeft op diverse plaatsen in Drenthe én daarbuiten locaties. Bijvoorbeeld in Assen, Meppel, Hoogeveen en Steenwijk. Maar ook in dorpen, zoals Anderen, Hooghalen, Havelte, Broekhuizen. Vanboeijen biedt een breed scala aan diensten en specialismen: kortdurende opvang en thuisondersteuning, observatie, advies en behandeling, dagactiviteiten en diverse mogelijkheden voor wonen".


Voor onze afdeling HR is Vanboeijen op zoek naar een

Opleidingsadviseur  (26 uur per week)

Ben jij toe aan een veelzijdige functie binnen een enthousiast team? Lees dan even verder…


Waar kom je te werken?
Je komt te werken in een team dat goed samenwerkt in een leuke sfeer. Geen dag is hetzelfde, wat ook betekent dat je soms snel moet kunnen schakelen tussen verschillende thema’s en werkzaamheden.

Wij willen graag ruimte en aandacht geven aan professionele en persoonlijke ontwikkeling, zodat ervaringen, kwaliteiten en talenten van medewerkers optimaal worden benut. Wij willen wil op vraaggerichte wijze en ‘op maat’ bijdragen aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van medewerkers en krachtige teams, zodat deze toegerust worden en blijven voor het werk dichtbij en in partnerschap met de cliënt.

De afdeling HR bestaat uit de onderdelen HR advies, HR Service, Recruitment en Opleiden en Ontwikkeling. De teams HR werken nauw samen. Het team HR opleiden en ontwikkelen bestaat uit een administratief medewerker opleiden, een opleidingscoördinator, opleidingsadviseurs en coaches.

Je standplaats is Assen, waar het Servicebureau (waar de afdeling HR een onderdeel van uitmaakt) van Vanboeijen is gevestigd.

Wat ga je doen als opleidingsadviseur?

 • Als opleidingsadviseur ben je een goede gesprekspartner voor zowel medewerkers als zorgmanagers, waarbij oog en aandacht voor de werksituatie voorop staat en je vanuit een breed perspectief adviseert over opleiding en ontwikkelvragen.
 • Je bewaakt samen met je collega’s de kwaliteit van ons opleidingsaanbod en draagt bij aan evaluaties en effectmetingen.

Wie ben jij?
Wij zijn op zoek naar een senior opleidingsadviseur.

Je beschikt over een afgeronde gerichte HBO opleiding op het gebied van opleiden of onderwijs of hebt minimaal 3 jaar ervaring in de functie als opleidingsadviseur.

 • Je hebt kennis en ervaring in het ontwikkelen van opleidings- en trainingsprogramma’s
 • Je bent een frisse, energieke, bevlogen persoonlijkheid met overtuigingskracht
 • Je kunt zelfstandig en nauwkeurig werken
 • Je beschikt over goede consultancyvaardigheden.
 • Je beschikt over organisatiesensitiviteit en analytisch vermogen
 • Je kan prioriteiten stellen, strategisch en resultaatgericht zijn
 • Je hebt een proactieve, ondernemende werkhouding en een teamplayer
 • Je bent creatief in het zoeken naar alternatieve opleidings- en scholingsmogelijkheden vanuit de visie op werkplek leren
 • Je bent bekend met digitalisering in het onderwijs

Je bent:

 • communicatief zeer sterk;
 • representatief;
 • proactief;
 • hands-on;
 • bereikbaar voor je collega’s;
 • resultaatgericht;

Wat bieden wij?
Bij Vanboeijen val je onder de CAO- Gehandicaptenzorg. We bieden onder andere een goede pensioenregeling via het PFZW en hebben we collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen. Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring omtrent Gedrag verplicht. Medewerkers mogen geen bewindvoerder, curator of mentor zijn voor cliënten die in deze instelling worden verzorgd/begeleid.

Meer informatie
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Marga Kuik (06-13847681). Kijk voor meer informatie over Vanboeijen op www.vanboeijen.nl .

Sollicitatie
Het betreft een aanstelling eerst voor bepaalde tijd, in eerste instantie voor de duur van één jaar. Geïnteresseerd? Stuur dan je motivatiebrief en CV vóór 5 augustus 2021 naar ons toe via onderstaande link “solliciteer” op Opleidingsadviseur › Vanboeijen. We zullen de gesprekken houden op woensdag 11 augustus.

Indien je wordt uitgenodigd voor het eerste gesprek vragen we je het volgende;
Presenteer in 5 minuten een succesvol leer of ontwikkeltraject waaraan jij hebt bijgedragen, en hoe jij dat tot een succes gemaakt hebt.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst, interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.