Begeleider | Terreplein Assen

Over de locatie

Terreplein is een woonlocatie in de wijk Kloosterveen, in de nabijheid van het winkelcentrum en allerlei andere faciliteiten als scholen, sportverenigingen en buurtcentrum. Het gebouw heeft 32 appartementen en bestaat uit twee woonlagen. Terreplein 2&4 en Terreplein 6&8.

Op Terreplein 2 wonen 8 cliënten en op Terreplein 4 wonen 8 cliënten met een matige tot ernstige een verstandelijke beperking. 16 cliënten in totaal in de leeftijd van 50 tot en met 75 jaar. Overwegend zijn het ouder wordende cliënten. Naast de verstandelijke beperking kan er ook sprake zijn van een lichamelijke beperking, autisme, epilepsie, psychiatrisch beeld en problemen die horen bij het ouder worden.

Op Terreplein 6 wonen 8 cliënten en op Terreplein 8 wonen 8 cliënten met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. 16 cliënten in totaal in de leeftijd van 32 tot en met 81 jaar. Overwegend zijn het ouder wordende cliënten. Naast de verstandelijke beperking kan er ook sprake zijn van een lichamelijke beperking, psychiatrisch beeld, autisme, epilepsie en slechtziendheid. De zorgvraag is gericht op een combinatie van begeleiding en er letterlijk naast staan tot lichamelijke en/of verpleegtechnische verzorging. Verder bestaat de zorgvraag uit het verlenen van structuur en overzicht over de dag. Er wordt blijvend gezocht naar passende activiteiten zowel overdag als in vrije tijd. De cliënten ervaren hun woning als een thuis. Naast een huiselijke sfeer en gezelligheid is het bieden van duidelijkheid en structuur erg belangrijk. De cliënten maken gebruik van 24-uurs zorg.

Over de functie, wat ga je doen?

Als begeleider ken je het verhaal van de bewoners. Je bent dichtbij waar het moet en blijft op afstand waar het kan. Het is belangrijk om je te kunnen aansluiten op de behoefte van de bewoner(s), dat doe je gedurende de dag op verschillende manieren. Hierin sta je niet alleen want de bewoner zelf, de verwanten en jij en je collega's werken samen.

Naast het werken op de werkvloer ondersteun je de persoonlijk begeleiders bij bijvoorbeeld de bewoners voorzien van spullen voor op het appartement of naar een (medische) afspraak te gaan. Samen vormen jullie een krachtig team, zoals we dat noemen bij Vanboeijen.

We werken met een door onszelf ontwikkelde methodiek, gebaseerd op onder andere Triple C: de Vanboeijenmanier. Hiermee proberen we zo goed mogelijk te voorzien in de behoeftes van de bewoners. Op deze manier draag jij bij aan het gewone leven van iedere bewoner. In onze visie geloven wij in samen 100.

Over jou, onze nieuwe collega

Je hebt de kennis en ervaring om samen met bewoners, verwanten en betrokken collegas een realistisch persoonlijk plan op te stellen. Met je toegankelijke, enthousiaste en positief-realistische houding stimuleer je het team rondom de bewoner. Je kunt goed organiseren en coördineren, hebt een open en lerende houding, en kunt reflecteren op het gedrag van jezelf en van een ander. Uiteraard heb je een passende opleiding op MBO 3/4 of HBO niveau.

Wat bieden wij jou? Werken bij Vanboeijen betekent iedere dag werken aan een Mooi Leven voor de bewoners. Verder bieden wij jou het volgende:

  • Je krijgt meteen een vast contract. We gaan voor die langdurige relatie!
  • Je krijgt de mogelijkheid om opleidingen, cursussen en e-learnings te volgen.
  • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van maximaal €3009 per maand op basis van 36 uur, afhankelijk van je werkervaring (FWG 35). Daarnaast ontvang je in mei jouw vakantiegeld en in december ontvang je een eindejaarsuitkering.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling via het PFZW. Een reiskostenregeling en voor de shoppers onder ons aantrekkelijke kortingen via Benefits at Work bij bijvoorbeeld Bol.com.

We hebben je enthousiast gemaakt! En nu?

We gaan graag met je in gesprek! Stuur je CV en motivatiebrief naar ons toe via de link solliciteer op Begeleider | Terreplein Assen › Vanboeijen.

Eerst wat vragen? Neem dan contact op met Jos van Es, Zorgmanager, door te bellen of WhatsAppen naar 06 23 92 57 82.

Als onderdeel van de procedure vragen wij je een dienst mee te draaien. Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst, interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.