Begeleider Ouderinitiatief Voor Elkaar | Assen

Bij Ouderinitiatief Voor Elkaar in Assen is een vacature ontstaan voor een begeleider voor 24 uur per week. We zijn op zoek naar een warme persoonlijkheid met ervaring in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking!

Bij ouderinitiatief Voor Elkaar wonen 12 bewoners, zij hebben allemaal een eigen appartement. Daarnaast zijn er twee huiskamers waar gezamenlijk activiteiten worden ondernomen. Zoals samen eten, koffie- en thee drinken of voor een spelletje, knutselen of gezellig samen zijn. Ook ondernemen we activiteiten buitenshuis, wat we gaan doen bedenken we samen. Zo gaan we met onze eigen bus eropuit in het weekend om te wandelen, te bowlen of bijvoorbeeld een bezoekje aan de dierentuin. Het ouderinitiatief is opgericht door ouders/ verwanten, samen met het team geven we de bewoners een thuis. Voor elkaar koopt zorg in bij Vanboeijen. Als medewerker kom je dan ook in dienst bij Vanboeijen.

Hoe ziet je dag eruit?

Bij Voor Elkaar werk je in de ochtend samen met nog één collega. Je zorgt er samen voor dat alle bewoners de dag op een goede manier starten, en er leuk en verzorgd uitzien om op tijd naar de dagbesteding te gaan. Het vervoer doen we zelf, een rijbewijs is dan ook een pré.

Uiteraard hebben jullie daarna zelf dan nog wel de nodige taken die je met elkaar oppakt en doorspreekt. Je vroege dienst sluit je als er geen bijzonderheden zijn zoals bijvoorbeeld een tandartsafspraak om 11.00 uur af. Als de bewoners rond 15.30 uur weer thuis komen, is het tijd voor een kopje thee! Je bent natuurlijk erg benieuwd hoe de bewoners het hebben gehad op de dagbesteding en vraagt naar hun belevenissen. Valt je iets op in het gedrag of merk je iets anders op? Sluit aan bij de vraag van de bewoner en begeleid en ondersteun hem of haar waar nodig, samen 100%.

Huiselijkheid blijft ook in de middag en avond heel belangrijk en met twee medewerkers en een aantal avonden drie medewerkers staat deze tijd in het teken van ontspanning, chillen of actief eropuit gaan. In elke huiskamer koken de begeleiders zelf. De bewoners helpen hierbij zoveel mogelijk.

Ruimte voor leuke ideeën en creativiteit juichen we toe. Een uitje organiseren? Met elkaar zoeken we naar mogelijkheden om er elke dag weer iets moois van te maken. Natuurlijk zorg je er samen met je collega's voor dat aan het eind van de dag de bewoners na een fijne dag lekker kunnen slapen.

Wij zoeken in jou

 • Dat je het een uitdaging vindt om samen met de ouders/verwanten en het team de bewoners op een betrokken wijze te begeleiden vanuit zijn of haar individuele mogelijkheden;
 • Dat je je wilt verbinden aan deze woongroep en een persoonlijke en professionele relatie met de bewoners wilt ontwikkelen;
 • Dat je flexibel en initiatiefrijk bent. Sterk in je schoenen staat en een gezonde dosis humor hebt;
 • Dat jij beschikt over ervaring in de zorgsector en dat je bereid bent je te verdiepen op het gebied van autisme, epilepsie, Down-syndroom, ouder worden en dementie.
 • Dat ook jij bereid bent om te leren, te ontdekken en eventueel gegroeide vanzelfsprekendheden kunt doorbreken;
 • Dat je bereid bent om slaap- en weekenddiensten te draaien;
 • Dat je beschikt over een afgeronde gerichte opleiding op MBO-3 niveau.

Wat bieden wij

 • We bieden jou een contract aan met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Ruimte voor ontwikkelingsmogelijkheden;
 • De mogelijkheid om opleidingen, cursussen en e-learnings te volgen;
 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg (FWG 35);
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling via het PFZW. Ook hebben we collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen;
 • Je kunt gebruik maken van diverse voordelen. Bijvoorbeeld de regeling uitruil reiskostenvergoeding of de voordeelregeling waarbij je voor de aanschaf van een nieuwe fiets of laptop een aantrekkelijk belastingvoordeel kunt krijgen.

Ben je enthousiast geworden?

Stuur dan je CV en motivatiebrief via de link solliciteer op Begeleider Ouderinitiatief Voor Elkaar | Assen › Vanboeijen.

Houd in je agenda ruimte vrij in week 49 voor een eventuele ontmoeting om samen in gesprek te gaan. Wij vinden het belangrijk dat je de tijd neemt en eerst eens meekijkt bij Voor Elkaar, zodat jij kunt inschatten of Voor Elkaar écht die leuke werklocatie voor jou is.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Julia Bergsma, (zorgmanager) via 06-13079486.