Begeleider (moes)tuinonderhoud en landschapsonderhoud

Voor ons Landschapsonderhoud en Tuincentrum ’t Stekkie op Park Diepstroeten (Assen) hebben wij vacatures voor twee bevlogen en ondernemende begeleiders die passie hebben voor het kweken van groente en kamerplanten en/of landschapsonderhoud. Of enthousiaste zij-instromers met een groene vaktechnische opleiding en de passie om met cliënten samen te werken.

Over MIJ (cliënt) bij Landschapsonderhoud of Tuincentrum ‘t Stekkie
Ik zoek een begeleider die ziet wat mijn talenten zijn, die zich opstelt als een collega en respect toont voor mij als mens. Die samen met mij kijkt naar wat mijn kwaliteiten, talenten en mogelijkheden zijn, en waar dit mogelijk is mij helpt om deze uit te bouwen dan wel te ontwikkelen.

Hierbij kan ik op jou bouwen, jij bent betrouwbaar en doet dat stapje extra wat ik nodig heb, wij zijn collega’s. Jij helpt mij zodat ik een mooie werkplek heb en mede daardoor een volwaardig en mooi leven lijd.

Over JOU, als begeleider
Jij hebt groene vingers en vindt het leuk om dit professioneel in te zetten. Je hebt een passie om je enerzijds bezig te houden met de vaktechnische kant van het werk, op het gebied van het kweken van groenten en kamerplanten, of landschapsonderhoud. Daarnaast ben je creatief en ontwikkelingsgericht en heb je de ambitie om samen met cliënten het werk uit te voeren om zo een betekenisvolle relatie op te bouwen. Je houdt ervan om buiten, in weer en wind, te werken. Jij ziet kansen om producten te vermarkten bijvoorbeeld tijdens de herfstfair of met andere evenementen die jullie samen vorm geven. Kortom je hebt een ondernemersgeest. Het is voor jou een mooie aanvulling om samen met de bewoners te kunnen werken aan het onderhoud van Park Diepstroeten, of in het tuincentrum. Je doorziet wat er in je omgeving gebeurt en kunt mensen lezen als geen ander. Je kunt tegen een stootje; jou maken ze niet snel gek. Je beslist snel, maar altijd weloverwogen. Je voelt aan wat de ander nodig heeft, of dit nu een medewerker of je collega is en past je gemakkelijk aan.

Over Landschapsonderhoud en Tuincentrum ’t Stekkie Park Diepstroeten (Assen)
Landschapsonderhoud is één van de dagbestedingslocaties van Vanboeijen, dat een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking mogelijk wil maken. Landschapsonderhoud Park Diepstroeten is een geschikte werkplek voor cliënten die graag buiten in de natuur werken en daarin willen leren. Op Park Diepstroeten worden diverse werkzaamheden gedaan zoals onderhoud aan wandelpaden en houtwallen, gaten dichten, grasmaaien, rasters bouwen/ afbreken, bomen zagen en het verwerken hiervan.

Het tuincentrum is een fijne werkplek voor cliënten die graag met bloemen, groente en kamerplanten werken en daarin willen leren. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het oppotten van plantjes, bloemstukken maken, hout zagen, hout kloven en dit verwerkte hout transporteren. Deze activiteiten vinden buiten plaats of in de kas. Daarnaast zijn er verschillende werkzaamheden in de winkel die bij het Tuincentrum hoort.

Verder heb JIJ…

 • Affiniteit met machines en onderhoud;
 • Je communiceert helder en duidelijk
 • Een ondernemersdrive en zie je kansen;
 • Heb je affiniteit met autisme, psychiatrie en moeilijk verstaanbaar gedrag;
 • Een flexibele werkhouding, dus je past je eigen stijl, benadering en gedrag aan wanneer de omstandigheden veranderen;
 • Een relevante zorg opleiding op MBO 3-niveau en passie voor groen of landschapsonderhoud. Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 2.025,- en maximaal € 2.993,- op basis van 36 uur (schaal 40). Afhankelijk van je werkervaring wordt er naar de inschaling gekeken;
 • Of je hebt een groene vaktechnische opleiding en wilt je graag verder ontwikkelen als begeleider Gehandicaptenzorg. Deze opleiding wordt bekostigd door Vanboeijen. Er zal een passend salarisaanbod gedaan worden; 


Ook niet onbelangrijk!

 • We bieden jou een contract, met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Je krijgt mogelijkheid om opleidingen, cursussen en e-learning te volgen;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling via het PFZW. Ook hebben we collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen;
 • Je kunt gebruik maken van diverse voordelen. Bijvoorbeeld de regeling uitruil reiskostenvergoeding of de voordeelregeling waarbij je voor de aanschaf van een nieuwe fiets of laptop een aantrekkelijk belastingvoordeel kunt krijgen.


We hebben je enthousiast gemaakt! En nu?
Stuur dan je CV en motivatiebrief naar ons toe via de link ‘solliciteer’ op Begeleider (moes) tuin- en landschapsonderhoud › Vanboeijen. Doe dit voor 15 augustus 2021. De vacature zal in verband met de vakantieperiode langer open staan.

Een speeddate zal plaats vinden op 24 augustus (tussen 10-12 uur). Als onderdeel van de vervolgprocedure vragen wij je om 26 augustus een dagdeel (9-12 uur) mee te lopen en volgt een afrondend gesprek.  

Eerst nog wat vragen? Neem dan contact op door te bellen of te WhatsAppen naar Linda de Vries (zorgmanager) 06 – 13 06 73 94,  of Annemarie Pathuis (zorgmanager) 06 – 13 10 99 47.

Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht.