Begeleider | Middenweg 10 Assen

Over de locatie

Middenweg 10 biedt huisvesting aan 12 bewoners. De woning kent een onderverdeling tussen een boven en benedenverdieping, op beide verdiepingen wonen zes bewoners. De bovenverdieping is zowel per trap als per lift bereikbaar. De woning is rolstoel vriendelijk. Zowel de boven als benedenverdieping hebben een ruime gezamenlijke woonkamer met een open keuken. Veel bewoners genieten erg van de gezamenlijke woonruimte en de activiteiten (eten, koffiedrinken, muziek luisteren, spelletjes) die daar plaatsvinden. Gezelligheid en het creëren van een huiselijke sfeer is belangrijk en kan nog meer vormgegeven worden.

Over de bewoners

De doelgroep Middenweg 10 kenmerkt zich als volgt:

  • Bewoners tussen de 30-60 jaar met een ZZP VG 6 t/m 8.
  • Een licht tot matige verstandelijke beperking waarbij de begeleidingsvraag voorliggend is.
  • Lichte ondersteuning ten aanzien van ADL-activiteiten.
  • Bewoners kunnen zichzelf duidelijk maken.
  • Bewoners kunnen zelfstandig in de gemeenschappelijke ruimte verblijven zonder directe toezicht.
  • Bewoners kunnen meedraaien in het groepsproces.

Alle bewoners gaan in ieder geval 4 dagen per week naar dagbesteding. De woensdag mogen zij thuis blijven en zetten wij ons in voor een passend dagprogramma. Creativiteit hierin kunnen we zeker nog gebruiken!

Over de begeleidingsstijl

De begeleiding bij Middenweg 10 bestaat uit een team met een mix van mensen met een agogische opleiding en mensen met een verpleegkundige opleiding. Het team wordt ondersteunt en gecoacht door de kwaliteitsverpleegkundige. Zij ondersteunt het team in het bevoegd en bekwaam zijn en blijven van deskundigheid.

Begeleiders ondersteunen en stimuleren cliënten bij hun begeleidingsvraag, zijn zichtbaar en bieden onvoorwaardelijke ondersteuning. De begeleiders sluiten voortdurend aan bij wat de bewoners op dat moment nodig hebben. De invulling van de ondersteuningsrelatie kan per situatie verschillen. Het uitgangspunt is samen 100%. Zo werken we aan succeservaringen waardoor bewoners en cliënten kunnen groeien en er meer zelfvertrouwen ontstaat om eigen initiatieven te ontwikkelen. Het maakt niet uit of dat groot is of klein, blijvend of tijdelijk, we streven naar optimale zelfstandigheid en verantwoordelijkheid binnen de ondersteuningsrelatie.

Het team werkt met Triple-C en daarbij is het belangrijk dat de begeleiding de bewoner en zijn/haar ondersteuningsvraag goed kent. Kom jij het team versterken dan investeren we ook in een goede inwerkperiode.

Op Middenweg 10 zijn we een hecht team en staan we samen voor de bewoners. We proberen daarbij te kijken naar ieders talenten en verdelen daarom extra taken naast het dagelijkse werk onder de verschillende begeleiders. Binnen Middenweg 10 bieden we begeleiders de mogelijkheid om door te groeien naar persoonlijk begeleider.

Over de diensttijden

Je werkt doordeweeks zowel korte ochtenddiensten (voor dagbesteding aan) en middag/avonddiensten. Op woensdag en in de weekenden zijn de diensten langer omdat de bewoners dan allemaal thuis zijn. Iedere medewerker werkt minimaal 2 weekenden per maand. Je mag een vast vrij dagdeel aangeven en verder werk je volgens een basisrooster. Uiteraard is het belangrijk dat je ook flexibel meedenkt en meewerkt op de woning. Samen zorgen we voor een sluitend rooster. Daarom dat we in het basisrooster niet je volledige uren inzetten om deze flexibiliteit te waarborgen. Dit volgens de jaaruren systematiek. Op de woning zijn geen slaap of nachtdiensten.

Over jou, onze nieuwe collega

Evenwichtig, geduldig, humor en een gouden hart: deze woorden horen bij jou. Je weet wat er in je omgeving gebeurt en kunt mensen lezen als geen ander. Naast het lezen van gedrag, kun je ook medisch signaleren. Je voelt aan wat de ander nodig heeft, of dit nu een bewoner, cliënt of collega is, en past je gemakkelijk aan. Uiteraard heb je een passende opleiding afgerond op mbo 3, 4 of hbo niveau.

Wat bieden wij jou?

Werken bij Vanboeijen betekent iedere dag werken aan een mooi leven voor de bewoners. Verder bieden wij jou het volgende:

  • Je krijgt een jaarcontract, met de intentie om deze na een jaar om te zetten in een vast dienstverband.
  • Je krijgt de mogelijkheid om opleidingen, cursussen en e-learnings te volgen.
  • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van maximaal €3009 bruto per maand op basis van 36 uur, afhankelijk van je werkervaring (FWG 35). Daarnaast ontvang je in mei jouw vakantiegeld en in december ontvang je een eindejaarsuitkering.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling via het PFZW. Een reiskostenregeling en voor de shoppers onder ons aantrekkelijke kortingen via Benefits at Work bij bijvoorbeeld Bol.com.

We hebben je enthousiast gemaakt! En nu?

We gaan graag met je in gesprek! Stuur je CV en motivatiebrief naar ons toe via de link solliciteer op Begeleider | Middenweg 10 Assen › Vanboeijen.

Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met één van onze recruiters door te bellen of WhatsAppen naar: Estelle Tanasale (06 51 59 36 52) | Helga Kohl (06 29 48 78 04) of stuur een mail naar werving.selectie@vanboeijen.nl

Heb je vragen betreft de doelgroep of locatie dan mag je contact opnemen met de zorgmanager, Petra Durenkamp via 06 53 22 25 69.

Als onderdeel van de procedure vragen wij je een dienst mee te draaien. Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst, interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.