Begeleider LVB | Grote Beer Hoogeveen

Jij bent degene die de bewoner zijn dag maakt. Op goede en slechte dagen. Jij bent er als de mooie dingen gebeuren, maar ook als het er pittig aan toe gaat. Verbaal en fysiek. Jij staat daarom stevig in je schoenen. En schrikt daar niet van terug. Jij blijf altijd naar mogelijkheden van de bewoner kijken. Je weet wat je wilt en straalt dat ook uit. En jij doet wat je zegt en zegt wat je doet. Hierin sta je niet alleen want de bewoner zelf, de verwanten en jij en je collega’s werken samen. Wij noemen dat bij Vanboeijen een krachtig team. Dat krachtige team ga jij met je (nieuwe) collega’s verder vorm geven.

Jij staat positief in het leven en ‘ja maar’ staat niet in jouw woordenboek. Samen met de twee andere nieuwe begeleiders sla je de handen ineen om een sterk en inspirerend team neer te zetten. Jij bent je ervan bewust hoe belangrijk een goed draaiend team is. Voor de cliënt, zijn verwanten en jou en je collega’s.

Herken jij je in onderstaande competenties? Reageer dan!

De locatie
De zestien appartementen aan de Grote Beer in Hoogeveen bevinden zich boven het Multifunctioneel Centrum, verdeeld over de tweede en derde etage. Ieder appartement heeft een ruime woonkamer, twee slaapkamers, kitchenette, badkamer en een eigen balkon. Een van de appartementen is ingericht als steunpunt, van waar uit de begeleiding aangeboden wordt. Ook kunnen hier gezamenlijke activiteiten plaatsvinden zoals eten, koffie drinken, tv kijken en spelletjes doen. Er is een grote gezamenlijke schuur beneden in het MFC en elk appartement beschikt over een eigen schuur op de desbetreffende etage.

De cliëntgroep
Op de Grote Beer wonen 15 cliënten met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek en/of stoornissen. De minimale leeftijd die de cliënt moet hebben is 18 jaar. De Grote Beer hanteert geen maximale leeftijd. De cliënt kan hier net zolang wonen totdat deze begeleiding/ hulp nodig heeft bij de algemene dagelijkse levensbehoeften(ADL) en als deze niet meer in staat is zijn/haar eigen huishouden te doen met ondersteuning van de begeleiding.

Wat neem jij mee?

 • Wie je bent en hoe je in je werk staat, vinden we het allerbelangrijkste.
 • En als je jezelf herkent in de meeste punten hieronder, willen wij heel graag kennis met je maken.
 • Je bent in staat actief een bijdrage te leveren aan de ontwikkelingen in het team en op de woning.
 • Met jouw positieve blik krijg je mensen mee in veranderingen.
 • Je houdt van mensen en kijkt altijd naar hun mogelijkheden, zowel bij bewoners als je collega’s.
 • Je hebt al laten zien dat je goed zelfstandig kunt werken.
 • Je analyseert graag hoe bewoners in elkaar steken en herkent terugkomende patronen. Want hierdoor kun je afwijkende situaties beoordelen en oplossen.
 • Je kan flexibel meebewegen met de hulpvraag van de cliënt, je kunt daarbinnen sturen en kaderen, waarbij er in samenwerking oplossingen worden ingezet.
 • Je staat stevig in je schoenen en kunt je eigen handelen ook goed reflecteren.
 • Je kunt methodisch werken, bent flexibel en je neemt initiatieven.
 • Je bent communicatief sterk, zowel verbaal als schriftelijk.
 • Je bent enthousiast en hebt doorzettingsvermogen.
 • Je kunt zelfstandig werken binnen bestaande kaders, procedures, protocollen en richtlijnen.

En uiteraard heb je een passende opleiding zoals SPW/SAW niveau 3 of 4 met al de nodige werkervaring.

Je valt met je neus in de boter want jezelf ontwikkelen vinden wij bij Vanboeijen heel belangrijk. Daarom horen zelf gekozen en ook verplichte opleidingen tot de mogelijkheden.

Daarnaast krijg je bij ons:

 • De ruimte om mee te praten over de locatie/dienst waar je werkt, samen ben je verantwoordelijk.
 • Een lerende organisatie waar je blijft ontdekken en je volop kunt ontwikkelen.
 • Een prettige werkomgeving en plezierige collega’s.
 • De kans om mee te bouwen aan een locatie in ontwikkeling.
 • Mooi werk waar je trots op kunt zijn.


Arbeidsvoorwaarden
Voor Vanboeijen is de cao-gehandicaptenzorg van toepassing. De functie van begeleider is ingedeeld in functieschaal 35. Het salaris bedraagt afhankelijk van ervaring maximaal €2853 bruto bij een fulltime dienstverband.

Daarnaast bieden we onder andere een goede pensioenregeling via het PFZW, en hebben we collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen. Je kunt ook gebruik maken van diverse voordelen. Bijvoorbeeld de regeling uitruil reiskostenvergoeding of de voordeelregeling waarbij je voor de aanschaf van bijvoorbeeld een nieuwe fiets of een laptop een aantrekkelijk belastingvoordeel kunt krijgen.

Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht. Medewerkers mogen geen bewindvoerder, curator of mentor zijn voor cliënten die in deze instelling worden verzorgd/begeleid.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met de zorgmanager Jeffrey Mayer , telefoonnummer 0615306449. Kijk voor meer informatie over Vanboeijen op www.vanboeijen.nl .

Sollicitatie
Het betreft een aanstelling voor bepaalde tijd, in eerste instantie voor de duur van één jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt je contract omgezet naar onbepaalde tijd. Geïnteresseerd? Stuur dan je motivatiebrief en CV vóór 20 oktober naar ons toe via onderstaande link “solliciteer” op Begeleider LVB | Grote Beer Hoogeveen › Vanboeijen.

De gesprekken vinden plaats op dinsdag 9 november a.s.