Begeleider | Luzernevlinder Meppel

Binnen de Luzernevlinder 49, Het Erf in Meppel, zoeken wij zo spoedig mogelijk een 

Begeleider 

Algemene informatie
Luzernevlinder 49 is een appartementencomplex met 12 appartementen waar cliënten wonen met een verstandelijke beperking. Dit vaak in combinatie met co-morbiditeit zoals autisme, niet aangeboren hersenletsel, bipolaire stoornis, psychotische kenmerken, emotie-regulatie problematiek. De uiteenlopende hulpvragen vragen een professionele begeleiding t.a.v. het hanteren van en het schakelen tussen de diverse begeleidingsstijlen.

Uitgangspunten zijn individueel wonen naast een gemeenschappelijk gebeuren, dat wil zeggen dat iedereen een eigen appartement heeft, zo veel mogelijk met eigen sanitair maar ook gebruik kan maken van de gezamenlijke huiskamer als daar behoefte aan is. Het maken van eigen keuzes op velerlei gebied staat voorop net als het stimuleren van de persoonlijke ontwikkeling van de cliënten.

Individuele ondersteuning en begeleiding van cliënten staat centraal binnen het werk.

Gezien de begeleidingsvraag van de cliënten, is het van belang dat je stevig in je schoenen staat, je eigen leven in balans is en je in staat bent je eigen functioneren bespreekbaar te maken en je grenzen aan te geven.

Een actieve samenwerking gericht op partnerschap met verwanten is van groot belang. Kennis van en ervaring met het begeleiden van mensen met ASS is een pré.

Over jou
Als begeleider ondersteun je de cliënten bij hun individuele dagprogramma binnen de woning. Je hebt een vooruitziende blik en bent zelfstandig in het nemen van beslissingen. Je hebt een methodische werkhouding en aandacht voor zorgvuldige rapportage en verslaglegging.

Er wordt multidisciplinair gewerkt. Je rol binnen het team is proactief waarbij er veel ruimte is voor eigen inbreng en ontwikkeling. Daarnaast ben je flexibel ingesteld en ben je bereid indien nodig een stap extra te doen. Je staat open voor feedback en bent bereid keuzes die vanuit het cliëntperspectief door de persoonlijk begeleider zijn gemaakt uit te voeren.

Beschik je over

 • een afgeronde gerichte opleiding op minimaal niveau 3 (bijvoorbeeld SPW 3);
 • bij voorkeur ervaringsjaren als begeleider;
 • kennis en ervaring met autisme en psychiatrische ziektebeelden;
 • een zelfstandige werkhouding;
 • het vermogen om te zorgen voor sfeer en structuur;
 • een heldere en duidelijke manier van communiceren met alle disciplines (cliënten, collegas, ouders, vrijwilligers en andere betrokkenen);
 • het vermogen om met verbale en soms lichamelijke agressie om te gaan;
 • het vermogen om te reflecteren op je eigen handelen;
 • inzicht in de voor ons als individu benodigde begeleidingsstijl;
 • zelfstandig kunnen functioneren, maar ook samen kunnen werken;
 • met de nodige vindingrijkheid en creativiteit kunnen functioneren;

 Dan ben jij de kandidaat die wij zoeken. We nodigen je van harte uit te solliciteren!

Wij bieden

 • Scholing op het gebied van ontwikkelvragen en veiligheid (RADAR-training) en ondersteuning vanuit het multidisciplinair team;
 • Een uitdagende werkplek;
 • Een flexibel en enthousiast team;

De functie van begeleider is ingedeeld in functieschaal 35 conform de cao Gehandicaptenzorg. 

Geïnteresseerd? 
Stuur dan je CV en motivatiebrief naar ons toe door op de knop 'solliciteren' op https://www.vanboeijen.nl/onze-vacatures/begeleider-luzernevlinder-meppel te klikken. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Thérèse de Wit door te bellen of WhatsAppen naar (06) 20278649.

Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht. Medewerkers mogen geen bewindvoerder, curator of mentor zijn voor cliënten die in deze instelling worden verzorgd/begeleid.