Begeleider | Leefhuis Grolloo

Op het Leefhuis in Grolloo willen we voor onze bewoners het beste uit de dag halen. Daar hebben we jou bij nodig! Voor onze bewoners zoeken wij een:

Enthousiaste en inspirerende begeleider (28 – 32 uren)

Over de locatie
Je bent welkom op Het Leefhuis in Grolloo. Dit is momenteel een thuis voor 6 bewoners welke allen een (ernstig tot matig) verstandelijke beperking hebben, in combinatie met psychische en/of psychiatrische stoornissen (bijvoorbeeld autisme spectrumstoornis). De bewoners hebben een (zeer) bewogen levensverhaal en een geschiedenis van onbegrepen gedrag. De bewoners beleven het Leefhuis als “thuis”. Er is voor iedereen voldoende mogelijkheid om de dag passend naar interesse, mogelijkheden en levensritme in te vullen.

Wat ga je doen?
Samen met de collega´s draag je zorg voor een zo goed mogelijke invulling voor de bewoners. Samen delen van mooie momenten en er staan bij de (zeer) lastige momenten. Voor dit laatste, schrik je dan ook niet terug. Samen met de bewoners geef jij het bestaan betekenis. Samen streven naar 100% door de dagelijkse gang van zaken te beleven, koken, boodschappen en samen eten. Maar ook erop uit en activiteiten ondernemen in het bos.

Je blijft naar de mogelijkheden van de bewoners kijken. Je bent dichtbij waar het moet en blijft op afstand waar het kan. Je doet wat je zegt en zegt wat je doet. Hierin sta je niet alleen, want je werkt samen met de bewoner zelf, de verwanten en je collega´s. Wij noemen dat bij Vanboeijen een krachtig team. Concreet varieert je werk van het overnemen van de algemene dagelijkse levensverrichtingen tot het aanbrengen van structuur. Geen dag is hetzelfde!

Over jou 
Je vindt het belangrijk dat mensen zich blijven ontwikkelen en vanuit je drive doe je dat het liefst buiten en in de natuur, op het erf en in de (moes)tuin! We zoeken een begeleider die breed inzetbaar is en goed kan schakelen tussen verschillende hulpvragen. Je kunt zonder oordeel luisteren en signaleren en neemt mensen serieus. Je bent flexibel en initiatiefrijk, staat stevig in je schoenen en hebt een gezonde dosis humor. Je kunt feedback geven en ontvangen. Je vindt het leuk om te blijven ontdekken en je volop te ontwikkelen. 

Voor deze bewonersgroep is het belangrijk dat je kennis hebt van het werken met mensen met een verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. Uiteraard heb je een passende opleiding zoals SPW of SAW niveau 3/4 met ongeveer 5 jaren werkervaring in de gevraagde functie.

Dit mag je verwachten 

  • Een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband;
  • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal €1963 en maximaal €2902 bruto per op basis van 36 uur (FWG 40), afhankelijk van je werkervaring;
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, bv uitruil reiskostenvergoeding;
  • Persoonlijke groei door diverse opleidingsmogelijkheden en relevante trainingen.


Geïnteresseerd?
 
Stuur dan je CV en motivatiebrief via de button "solliciteer" op https://www.vanboeijen.nl/onze-vacatures/begeleider-leefhuis-grolloo.
Twijfel je nog of wil je meer informatie? Bel of whatsapp dan met Therese de Wit, recruiter, 06-20278649.

Om te ontdekken of we echt goed bij elkaar passen, vragen wij je een dienst mee te draaien als onderdeel van de procedure. 

Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht.

Wie we zijn!
Bij Vanboeijen geloven we erin dat ieder mens een waardevol leven kan leiden. Het is onze kerntaak om mensen met een verstandelijke beperking daarin te ondersteunen en te begeleiden. Met onze overtuiging goed leven, mooi werk, met elkaar.

Vanboeijen biedt overwegend in Drenthe zorg en ondersteuning aan ruim 700 kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een vaak ernstige verstandelijke beperking. Met ongeveer 1600 medewerkers helpen we hen bij veelal complexe zorgvragen in wonen, werken, leren en vrije tijd.  Vanboeijen heeft locaties in onder meer Assen, Meppel, Hoogeveen, Steenwijk, Anderen, Hooghalen, Havelte, Broekhuizen en Roden. Vanboeijen biedt hier een breed scala aan diensten en specialismen: kortdurende opvang en thuisondersteuning, observatie, advies en behandeling, dagactiviteiten en diverse mogelijkheden voor wonen.

Kijk voor meer informatie op www.vanboeijen.nl.