Begeleider | Kind en Jeugd

Voor diverse locaties in de omgeving van Meppel  | Uren in overleg (24-36)

Over mij, bewoner bij Vanboeijen
Vanboeijen is nu mijn thuis. Ik ben nog jong en begrijp nog niet alles. Er gebeurt veel in mijn leven en dat vind ik ingewikkeld. Bij Vanboeijen krijg ik de begeleiding die ik nodig heb en voel ik me veilig. Naast een verstandelijke beperking heb ik ook psychische klachten. Ik vind het fijn als je rustig blijft wanneer ik het overzicht kwijt ben en dat je mij probeert te begrijpen. Dat je me leert hoe ik hiermee om kan gaan. Ik heb behoefte aan iemand die me helpt bij structuur en rust in de dag, dit werkt het beste voor mij.

De doelgroep bestaat uit kinderen/ jongeren met veelal een ernstige verstandelijke beperking. Soms met een genetische oorzaak, soms is de oorsprong van de beperking onbekend. In de beeldvorming zijn er vaak co-morbide problemen. Met name gedragsproblemen leidden ertoe dat het thuis of in een vorige hulpverleningssetting vastliep. Gedragsproblemen als zelfverwonding, stereotiep, agressief/ destructief gedrag en ook teruggetrokken gedrag, werden gezien. Handelingsverlegenheid was vaak het gevolg.

Over de functie, wat je gaat doen
Aansluiten op de behoefte van de bewoner. Dat doe je gedurende de dag op verschillende manieren. Tijdens het ontwaken, tijdens het douchen en aankleden, het ontbijten maar ook tijdens de activiteiten in de dag die zorgvuldig zijn vastgelegd in de zorgplannen. Samen koken of samen eten, een balletje gooien, een wandeling doen, de was klaar maken of een leuk programma op de televisie uitzoeken. Ook het einde van de dag vraagt om jouw ondersteuning. Op deze manier draag jij bij aan het gewone leven van iedere bewoner.

Over jou, onze nieuwe collega
Bij je collega's sta jij bekend als bevlogen en betrouwbaar. Je hebt een positieve instelling en je neemt je collega's hierin mee. Je bent emotioneel stabiel, betrouwbaar, zelfverzekerd en je hebt een hart voor de zorg. Je weet wat er in je omgeving gebeurt en kunt mensen lezen als geen ander. Kleine veranderingen in iemands ogen of gedrag vallen jou meteen op. Je kunt tegen een stootje; jou maken ze niet snel gek. Je beslist snel, maar altijd weloverwogen. Je voelt aan wat de ander nodig heeft, of dit nu een bewoner of collega is, en past je gemakkelijk aan. We kunnen op je rekenen en weten wat we aan je hebben, je doet wat je zegt en je zegt wat je doet. Verder heb je een relevante opleiding afgerond op mbo-niveau 3/4 of hbo-niveau.

Over Vanboeijen, wat wij jou bieden
Werken bij Vanboeijen betekent iedere dag werken aan een mooi leven voor de bewoners. Je werkt samen met je collega's in een krachtig team, maar ook met artsen, paramedici, gedragsdeskundigen en verwanten van de bewoners. Als werkwijze hanteren wij de Vanboeijen manier. Deze herken je aan het werken in de driehoek, met de invalshoeken van de 8 domeinen van Shalok en Triple-C. Met elkaar bespreken jullie de wensen die er zijn. Daarna kijk je hoe je dit samen kunt realiseren. Je toont eigenaarschap en bouwt een duurzame band op met bewoners, collega's en verwanten.

Verder bieden wij jou het volgende:

  • Je krijgt meteen een vast contract. We gaan voor die langdurige relatie!
  • Je krijgt de mogelijkheid om opleidingen, cursussen en e-learnings te volgen. Ook hebben we een uitgebreid inwerkprogramma om de organisatie en processen beter te leren kennen.
  • Je krijgt een salaris conform de cao gehandicaptenzorg van minimaal €2236 en max. €3154 bruto per maand op basis van 36 uur, afhankelijk van je werkervaring (FWG 40).
  • In mei ontvang je daarnaast vakantiegeld en in december ontvang je een eindejaarsuitkering.

Verder bieden we je goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling via het PFZW. Ook hebben we collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen. Daarnaast kan je gebruik maken van diverse voordelen, bijvoorbeeld de regeling uitruil reiskostenvergoeding of de voordeelregeling waarbij je voor de aanschaf van een nieuwe fiets of laptop een aantrekkelijk belastingvoordeel kunt krijgen.

We maken graag kennis met je
We gaan graag met je in gesprek! We zijn benieuwd naar jouw wensen en ambities en vertellen je graag meer over onze organisatie. Stuur je cv naar ons toe via de link solliciteren op Begeleider Kind en Jeugd › Vanboeijenen we nemen contact met je op!

P.s. Eerst nog wat vragen? Neem dan contact op met Thérèse de Wit, adviseur werving & selectie, via therese.dewit@vanboeijen.nl of 0620278649.

Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij je een of twee diensten mee te draaien. Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst, interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.