Begeleider in de Weekenden | Meppel

Over MIJ, bewoner bij Vanboeijen
Ik zoek een begeleider, een rots in de branding. Iemand die me ondersteunt, vertrouwen geeft en er voor me is. Je bent voorspelbaar en consequent, zodat ik weet waar ik aan toe ben. Ik heb al best veel meegemaakt en heb lang moeten zoeken naar de juiste woonplek. Maar nu woon ik bij Vanboeijen en voel ik me veilig. Jij bent er voor mij, op goede én slechtere dagen. Je neemt het me niet kwalijk dat ik je op moeilijke dagen uitscheld of je in een boze bui per ongeluk sla. Ik kan op je bouwen en je blijft stabiel, welk gedrag ik ook laat zien. Ik verdien een mooi leven, samen, bij Vanboeijen. Ondersteun jij me daarbij?

Over JOU, onze nieuwe collega
Stabiel, verzorgend en geduldig. Deze woorden passen bij jou. Je weet wat er in je omgeving gebeurt en kunt mensen lezen als geen ander. Kleine veranderingen in iemands ogen of gedrag vallen jou meteen op. Je kunt tegen een stootje; jou maken ze niet snel gek. Je beslist snel, maar altijd weloverwogen. Je voelt aan wat de ander nodig heeft, of dit nu een bewoner, cliënt of collega is, en past je gemakkelijk aan. We kunnen op je rekenen en weten wat we aan je hebben.

Over de Kralooweg (locatie)
Op de locatie waar jij komt te werken wonen 24 bewoners met een intensieve ondersteuningsvraag. Op deze locatie wordt zowel ‘wonen’ als ‘dagbesteding’ geboden. Voor de cliënten die jij samen met jouw collega’s begeleidt zorg je voor een gestructureerde en veilige omgeving. Onder andere door te werken met dagprogramma’s en mee te bewegen met de behoefte van de cliënt. De cliënten hebben 24 uurs zorg wat betekent dat er van je verwacht wordt dat je onregelmatige diensten en in het weekend werkt.

Over DE FUNCTIE
Voor de doelgroep waar je mee gaat werken is het belangrijk dat je kennis hebt van verstandelijke beperkingen, psychiatrische ziektebeelden en dat goed weet om te gaan met (zeer) moeilijk verstaanbaar gedrag. Denk daarbij ook aan verbale en fysieke agressie, soms ook op de persoon gericht. Daarnaast willen we de medische kennis in de teams vergroten. We zoeken daarom een collega die naast een opleiding tot begeleider, ook een opleiding tot verpleegkundige heeft gedaan óf graag zou willen doen.

Herken jij jezelf in de punten hieronder? Dan willen we graag kennis met je maken!

 • Een afgeronde MBO 3 of 4 of (je bent bezig met) een HBO relevante opleiding, bijvoorbeeld MMZ, SPW of Social Work;
 • Je hebt affiniteit met verstandelijke beperkingen, psychiatrische ziektebeelden en je weet goed om te gaan met (zeer) moeilijk verstaanbaar gedrag; 
 • je kunt methodisch werken, bent flexibel en je neemt initiatieven;
 • Je bezit over de vaardigheid om één-op-één begeleiding te kunnen bieden;
 • je bent communicatief sterk, zowel verbaal als schriftelijk.


Ook niet onbelangrijk!

 • We bieden jou een vast contract;
 • Voor deze functie is een verpleegkundige opleiding gewenst. Heb je deze nog niet, maar heb je wel de ambitie om deze te doen, dan wordt de opleiding bekostigd door Vanboeijen;
 • Je krijgt mogelijkheid om opleidingen, cursussen en e-learnings te volgen;
 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal €2025 en maximaal €2993 bruto per maand op basis van 36 uur, afhankelijk van je werkervaring (FWG40);
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling via het PFZW. Ook hebben we collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen;
 • Je kunt gebruik maken van diverse voordelen. Bijvoorbeeld de regeling uitruil reiskostenvergoeding of de voordeelregeling waarbij je voor de aanschaf van een nieuwe fiets of laptop een aantrekkelijk belastingvoordeel kunt krijgen.


We hebben je enthousiast gemaakt! En nu?
Stuur dan je CV en motivatiebrief naar ons toe via de link ‘solliciteer’ op Begeleider in de weekenden | Meppel › Vanboeijen.

Eerst nog wat vragen? Neem dan contact op met Birgit Veld (Recruiter) door te bellen of WhatsAppen naar 06 – 112 830 79 .

Als onderdeel van de procedure vragen wij je een dienst mee te draaien. Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst, interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.