Begeleider EMB | Middenweg 5 Assen

Ben jij opzoek naar een leuke baan in de zorg? En dit in de gehandicaptenzorg? Heb je ervaring of ben je een enthousiaste starter? Heb jij affiniteit met verzorging? Kun jij de juiste begeleiding bieden? Dan zijn we opzoek naar jou! 

Over de locatie

Op Middenweg 5 wonen twaalf bewoners, zes op de begane grond en zes op de eerste verdieping. Beneden wonen zes bewoners: twee dames en vier heren. Vijf van de zes bewoners zitten in een rolstoel en hebben meervoudige fysieke beperkingen bij een ernstige, matige of lichte verstandelijke beperking. Alle zes genieten ze van sociaal contact met elkaar en met de begeleiding. Ze hebben ook behoefte aan eigen regie en autonomie en kunnen hier met de begeleiding op hun eigen manier over in gesprek gaan. Door hun combinatie van beperkingen zijn ze voor veel van de dagelijkse vaardigheden en activiteiten afhankelijk van de begeleiding. Het is dus van belang dat de begeleiding kan inspelen op hun behoefte, maar ook op de energie en fysieke mogelijkheden van de bewoners. Dit kan elke dag weer verschillend zijn. Begeleiding heeft een contactgerichte begeleidingsstijl, geeft vorm aan een passend dagprogramma en biedt op een vriendelijke manier duidelijkheid en kaders. Geduld, creativiteit en humor zijn hierin belangrijke eigenschappen. Ook houdt de begeleiding nauwlettend de fysieke gezondheid van de bewoners in de gaten en onderneemt waar nodig actie hierop.

Boven wonen de andere zes bewoners: twee dames en vier heren die ouder wordend zijn maar desalniettemin boordevol energie kunnen zitten. Zij hebben een zeer ernstige en meervoudige verstandelijke beperking. De bewoners zijn volledig afhankelijk van de begeleiding voor hun algemene dagelijkse levensverrichtingen en de meeste bewoners zitten in een rolstoel. Omdat de bewoners ouder wordend en kwetsbaar zijn, is het van belang dat de begeleider goed kan kijken naar signalen om zo te zorgen voor een goede balans tussen activiteiten en gezelligheid maar ook juist een moment van rust/ontprikkeling op het moment dat de bewoner dit nodig heeft. De bewoners hebben behoefte aan een voorspelbare en veilige leefomgeving, met een dagprogramma dat afgestemd is op de zorgvraag en behoeften.

Alle twaalf bewoners gaan naar dagbesteding maar hoe vaak en hoe lang wisselt. Zo zijn er altijd één of meer bewoners aanwezig op de woning. Over het algemeen werkt er één begeleider beneden, één boven en iemand die zowel boven als beneden ondersteunt. Door de week is er tijdens de ochtenduren nog een extra begeleider, zodat dan boven en beneden twee begeleiders staan. 

Over de functie, wat ga je doen?

Als begeleider ken je het verhaal van de bewoners. Je bent dichtbij waar het moet en blijft op afstand waar het kan. Het is belangrijk dat je kan aansluiten op de behoefte van de bewoner(s), dat doe je gedurende de dag op verschillende manieren. Hierin sta je niet alleen want de bewoner zelf, de verwanten en jij en je collega's werken samen. Naast het werken op de werkvloer ondersteun je de persoonlijk begeleiders bij bijvoorbeeld de bewoners voorzien van spullen voor op het appartement of naar een (medische) afspraak te gaan. Concreet varieert je werk van het overnemen van de algemene dagelijkse levensverrichtingen tot het aanbrengen van structuur. Samen vormen jullie een krachtig team, zoals we dat noemen bij Vanboeijen. We werken met een door onszelf ontwikkelde methodiek, gebaseerd op onder andere Triple C: de Vanboeijenmanier. Hiermee proberen we zo goed mogelijk te voorzien in de behoeftes van de bewoners. Op deze manier draag jij bij aan het gewone leven van iedere bewoner.

Over jou, onze nieuwe collega

Jij ziet elke dag weer als een nieuwe uitdaging om deze groep bewoners een goed leven te bieden en kijkt elke dag met een frisse blik. Je bent nieuwsgierig en gaat op zoek naar wat wel kan. Je analyseert graag hoe bewoners in elkaar steken en herkent terugkomende patronen. Daarnaast beschik je over een duidelijke manier van communiceren met alle disciplines (bewoners en cliënten, collega's, ouders en verwanten, vrijwilligers en andere betrokkenen). Uiteraard heb je een relevante zorg opleiding op MBO 3/4 niveau of een overgangsbewijs van een relevante HBO-opleiding van het 3e naar het 4e jaar.

Wat bieden wij jou?

Werken bij Vanboeijen betekent iedere dag werken aan een Mooi Leven voor de bewoners. Verder bieden wij jou het volgende:

  • Je krijgt meteen een vast contract. We gaan voor die langdurige relatie!
  • Je krijgt de mogelijkheid om opleidingen, cursussen en e-learnings te volgen.
  • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van maximaal €3009 per maand op basis van 36 uur, afhankelijk van je werkervaring (FWG 35). Daarnaast ontvang je in mei jouw vakantiegeld en in december ontvang je een eindejaarsuitkering.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling via het PFZW. Een reiskostenregeling en voor de shoppers onder ons aantrekkelijke kortingen via Benefits at Work bij bijvoorbeeld Bol.com.

We hebben je enthousiast gemaakt! En nu?

We gaan graag met je in gesprek! Stuur je CV en motivatiebrief naar ons toe via de link solliciteer op Begeleider EMB | Middenweg 5 Assen › Vanboeijen. Eerst nog wat algemene vragen? Neem dan contact op met één van onze recruiters door te bellen of WhatsAppen naar: Estelle Tanasale (06 51 59 36 52) | Helga Kohl (06 29 48 78 04) of stuur een mail naar werving.selectie@vanboeijen.nl

Overige specifieke inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Anja Mellema, Zorgmanager, door te bellen of WhatsAppen naar 06 23 20 92 16.

Als onderdeel van de procedure vragen wij je een dienst mee te draaien. Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst, interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.