Begeleider | Sparrenlaan Assen

Over mij, bewoner bij Vanboeijen
“Op de Sparrenlaan leer ik hoe ik mijn leven vorm kan geven. Ik heb een licht verstandelijke beperking en loop soms ook tegen andere problemen aan. Ik heb daarom hulp en ondersteuning nodig, maar ik doe het liefst zoveel mogelijk zelf. Hier word ik begeleid bij de dagelijkse activiteiten en kan ik om hulp vragen als ik dit nodig heb. Bijvoorbeeld bij het koken, het schoonmaken, of gewoon om even mijn hart te luchten. Ik vind het daarom fijn dat er altijd een begeleider aanwezig is bij wie ik terecht kan. Ik doe een opleiding, sommige bewoners uit mijn groep gaan naar dagbesteding. We hebben allemaal onze eigen ruimte, maar we hebben ook een plek waar we samen kunnen komen.

Over de functie, wat je gaat doen
Op de Sparrenlaan in Assen wordt aan 18 jongeren ondersteuning aangeboden bij wonen, werken en vrije tijd. Op de nabij gelegen locatie de Satelliet (omloop) wordt op dit moment 15 jongeren ondersteuning aangeboden op aanvraag. Het gaat om jongeren met een lichte verstandelijke beperking en eventueel bijkomende problematiek.

Als begeleider bied je hulp en ondersteuning aan de jongeren. Je doet dit op een methodische en systematische wijze. In je werkhouding heb je een grote mate van flexibiliteit, zowel naar de bewoners als naar je collega’s. Je staat voor het ontwikkelen van de mogelijkheden van de jongeren die je begeleidt. In de begeleiding heb je een uitnodigende houding die gericht is op contact. Vanuit het contact wordt telkens gekeken wat een goede volgende stap is. Je kunt voor verrassende situaties komen te staan, waarin veel van je gevraagd kan worden als begeleider. Denk hierbij aan een grote mate van zelfstandigheid, stressbestendigheid, flexibiliteit en besluitvaardigheid.

Binnen het team ben je goed op elkaar ingespeeld, ben je er voor elkaar in lastige situaties en vang je elkaar op na gebeurtenissen. Je bent emotioneel beschikbaar om bij de cliënten verbale en non-verbale signalen op te vangen en deze zelf ook uit te stralen. Er wordt individuele inzet gevraagd om je daadwerkelijk te verdiepen in jouw werk en in jezelf.

Over jou, onze nieuwe collega
Je bent stabiel, betrouwbaar en je voelt aan wat een bewoner nodig heeft. Je hebt een respectvolle benadering naar de bewoners en je biedt ondersteuning vanuit de dialoog. Hier komt ook je analytisch vermogen goed van pas: door in gesprek te gaan met de bewoners maak je de hulp- en ondersteuningsvragen concreet. Je bent resultaatgericht, stressbestendig en je hebt doorzettingsvermogen. Ook tijdens crisissituaties kun je daadkrachtig en besluitvaardig handelen, maar vraag je om hulp indien nodig. Je voelt aan wanneer je situaties met humor of op creatieve wijze kan oplossen. Je reflecteert hierin altijd op je eigen handelen. We zoeken een sterke persoonlijkheid die grenzen kan stellen, met een hart voor de zorg!

Verder ben je in het bezit van een afgeronde relevante MBO of HBO opleiding en heb je bij voorkeur enkele jaren werkervaring met jongeren met een (licht) verstandelijke beperking.

Over Vanboeijen, wat wij jou bieden
Werken bij Vanboeijen betekent iedere dag werken aan een mooi leven voor de bewoners. Verder bieden wij jou het volgende:

  • Je krijgt meteen een vast contract. We gaan voor die langdurige relatie! 
  • Je krijgt de mogelijkheid om opleidingen, cursussen en e-learnings te volgen. Ook hebben we een uitgebreid inwerkprogramma om de organisatie en processen te leren kennen.
  • Je krijgt een salaris conform de cao-gehandicaptenzorg van minimaal €2025 en max. €2993 bruto per maand op basis van 36 uur, afhankelijk van je werkervaring (FWG 40).
  • In mei ontvang je daarnaast vakantiegeld en in december ontvang je een eindejaarsuitkering.

Verder bieden we je goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling via het PFZW. Ook hebben we collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen. Daarnaast kan je gebruik maken van diverse voordelen, bijvoorbeeld de regeling uitruil reiskostenvergoeding of de voordeelregeling waarbij je voor de aanschaf van een nieuwe fiets of laptop een aantrekkelijk belastingvoordeel kunt krijgen.

We maken graag kennis met je
We gaan graag met je in gesprek. We zijn benieuwd naar jouw wensen en ambities en vertellen je graag meer over onze organisatie. Stuur je cv naar ons toe via onderstaande link ‘solliciteer’ op Begeleider | Sparrenlaan Assen › Vanboeijen en we nemen op korte termijn contact met je op.

Heb je eerst nog vragen? Neem dan contact op met Birgit Veld, adviseur werving & selectie, via birgit.veld@vanboeijen.nl of 0611283079. Zij vertelt je graag meer over de functie en Vanboeijen.

Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij je één of twee diensten mee te draaien. Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst, interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.