Begeleider | Complexe zorg BBLweg 4

Ben jij de zorgtopper die affiniteit heeft met de houtbewerking? Ligt jouw hart bij de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking? Heb je expertise op het gebied van hechting, gedrag en autisme? Ga je geen uitdaging uit de weg en sta jij er indien bewoners je nodig hebben, dan zoeken we jou! Voor de locatie BBL-weg 4 zijn we opzoek naar een begeleider.

Over de locatie

In de wijk Park Diepstroeten te Assen, aan de BBL-weg 4 staat een mooie woning waar intensieve begeleiding wordt gegeven aan 18 bewoners. De woning is opgedeeld in 4 gangen waarbij op elke gang unieke bewoners wonen en er gekeken is naar hun begeleidingsbehoefte. Voor gang 3 zijn wij opzoek naar een begeleider.

Gang 3 kenmerkt zich doordat het een mannenclubje is. Zes mannen, met allemaal hun eigen identiteit, behoefte en problematiek. Een ontzettend leuke club, die van aanpakken houdt. Een aantal van deze mannen zijn harde werkers bij de houtschuur, een dagbestedingslocatie, waar ze kloven, boomstammen sjouwen en zagen. Ze zijn in voor een grapje maar hebben hierin een duidelijke grens nodig. Je gaat met hun mee naar de dagbesteding.

Bij 1 bewoner is sprake van niet aangeboren hersenletsel naast zijn verstandelijke beperking. Hij heeft je echt nodig om zijn wereld overzichtelijk te houden; kan in korte tijd veel verschillende emoties laten zien. Hoe leuk is het om hem te begeleiden in zijn creativiteit als tekenen en graffiti (met krijt), hij heeft veel baat bij duidelijkheid en begrenzing kun jij er voor hem zijn in de voor hem bij tijd en wijle onoverzichtelijke wereld?

Een andere bewoner waarbij je 1 op 1 werkt, begeleidt je door de dag heen; prikkels zijn snel te veel, hij staat angstig in het leven en heeft je nodig om de wereld voor hem overzichtelijk te maken. Een pittige uitdaging maar hoe fijn is het dat jij zijn wereld minder angstig maakt.

Over de functie, wat ga je doen?

Als begeleider ondersteun je de persoonlijk begeleider. Beide zijn jullie verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg van de bewoners. Dit realiseer je o.a. door voorspelbaar en consequent handelen naar zowel bewoners als collega's. Het is belangrijk dat jij de stabiele factor bent in een hectische omgeving waar veel onrust kan zijn. Je houdt je daarom goed aan de dagprogramma's van de bewoners, de algemene huisregels en alle andere afspraken binnen het team.

Binnen het team ben je goed op elkaar ingespeeld, ben je er voor elkaar in lastige situaties en vang je elkaar op na gebeurtenissen. Je bent sensitief om bij de cliënten verbale en non-verbale signalen op te vangen. Je straalt respect uit, zowel naar de bewoner als naar collega's. Er wordt een forse individuele inzet gevraagd om je daadwerkelijk te verdiepen in de vraagstelling van de bewoner en om in beeld te zijn bij de bewoner, met daarbij een gepaste professionele afstand. Dit doe je met de gegeven handvaten van de gedragsdeskundige en aangeboden scholing.

Over jou, onze nieuwe collega

 • Je staat stevig in je schoenen en kunt je eigen handelen goed reflecteren.
 • Je kunt professioneel en respectvol samenwerken met verwanten.
 • Je kunt methodisch werken, bent flexibel en je neemt initiatief.
 • Je bent communicatief sterk, zowel verbaal als schriftelijk.
 • Je bent in staat mensen met elkaar te verbinden, coördinatie te houden, neemt regie over de processen en daarin heb je lef!
 • En niet onbelangrijk houd je van een gezellig praatje en een grapje op zijn tijd met je collega's.

Wat bieden wij jou?

Werken bij Vanboeijen betekent iedere dag werken aan een mooi leven voor de bewoners. Verder bieden wij jou het volgende:

 • Je krijgt meteen een vast contract binnen onze organisatie. We gaan voor die langdurige relatie!
 • Je krijgt de mogelijkheid om opleidingen, cursussen en e-learnings te volgen.
 • Je krijgt een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van maximaal €3154 per maand op basis van 36 uur, afhankelijk van je werkervaring (FWG 40). Daarnaast ontvang je in mei jouw vakantiegeld en in december ontvang je een eindejaarsuitkering.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling via het PFZW. Een reiskostenregeling en voor de shoppers onder ons aantrekkelijke kortingen via Benefits at Work bij bijvoorbeeld Bol.com.

Wat neem jij verder mee?

 • Je bent in het bezit van een relevant opleiding op MBO 3/4 of HBO niveau.
 • Je hebt affiniteit met autisme, psychiatrie en moeilijk verstaanbaar gedrag.
 • Je beschikt over een duidelijke manier van communiceren met alle disciplines (bewoners en cliënten, collega's, ouders en verwanten, vrijwilligers en andere betrokkenen).
 • Je bezit over de vaardigheid om één op één begeleiding te kunnen bieden.

We hebben je enthousiast gemaakt! En nu?

We gaan graag met je in gesprek! Stuur je CV en motivatiebrief naar ons toe via de link solliciteer op Begeleider | Complexe zorg BBLweg 4 › Vanboeijen. Eerst nog wat algemene vragen? Neem dan contact op met één van onze recruiters door te bellen of WhatsAppen naar: Estelle Tanasale (06 51 59 36 52) Helga Kohl (06 29 48 78 04) of stuur een mail naar werving.selectie@vanboeijen.nl

Overige specifieke inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Henriëtte Schiphorst, Zorgmanager, door te bellen naar 0651164617 of te mailen naar henriette.schiphorst@vanboeijen.nl

Als onderdeel van de procedure vragen wij je een dienst mee te draaien. Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst, interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.