Begeleider | BBL-weg 4 Assen

Over de locatie

Op het Vanboeijen terrein Park Diepstroeten staat deze bijzondere woning. Het gebouw is een kruis en dit heeft allerlei voordelen. Naast dat het een prachtige locatie is, die op een prachtige plek staat, wonen en werken er ook prachtige mensen.

De locatie is een intensieve begeleidingsgroep waar 20 cliënten een vaste woonplek hebben, waar 2 crisisplaatsen zijn en waar dagbestedingsactiviteiten worden gegeven. Het gebouw is opgedeeld in 4 gangen waarbij elke gang zijn eigen kleuring heeft, gebaseerd op gedrag, behoefte aan interactie en hulpvraag. Voor de crisisgang zijn wij op zoek naar begeleiders.

De crisisgang is anders werken dan op de woongroep. Op de crisisgang is plaats voor maximaal 4 cliënten. De cliënten verblijven hier minimaal 3 tot maximaal 6 weken. Je bent dus minder bezig met het opbouwen van een relatie vanwege korte duur van de plaatsing van de cliënt. We werken volgens een plan in fases en alle begeleiders passen dit toe. We hanteren hierbij een zorgvuldige dossieropbouw en bespreken dit in een crisisteam-overleg.

Over de functie, wat ga je doen?

Als begeleider ben je verantwoordelijk voor alles rondom de cliënten in de dagelijkse gang van zaken. Dit realiseer jij o.a. door voorspelbaar en consequent handelen naar zowel cliënten als collega's. Het is belangrijk dat jij begrijpt dat jij de stabiele factor bent in een soms hectische omgeving. Jouw insteek is natuurlijk om de dag zo positief mogelijk met elkaar door te komen. Je houdt je daarom goed aan de dagprogramma's van de cliënten, de algemene huisregels en alle andere afspraken binnen het team.

We werken vanuit de missie: de crisisgang is een omgeving waarin de cliënt rust ervaart en wordt gestabiliseerd voor een bepaalde tijd en het vervolg een advies krijgt.

We werken met een door onszelf ontwikkelde methodiek, gebaseerd op onder andere Triple C: de Vanboeijen Manier. Hiermee proberen we zo goed mogelijk te voorzien in de behoeftes van de cliënten. Op deze manier draag jij bij aan het gewone leven van iedere cliënt.

Verder heb JIJ…

  • Een relevante opleiding afgerond op mbo 3, 4 of hbo niveau;
  • Affiniteit met autisme, psychiatrie en moeilijk verstaanbaar gedrag;
  • Een analytisch sterk en een goed ontwikkeld observatievermogen;
  • Een flexibele werkhouding, dus je past je eigen stijl, benadering en gedrag aan wanneer de omstandigheden veranderen;
  • Je beschikt over een duidelijke manier van communiceren met alle disciplines (bewoners en cliënten, collega's, ouders en verwanten, vrijwilligers en andere betrokkenen);
  • Je bezit over de vaardigheid om één-op-één begeleiding te kunnen bieden.

Ook niet onbelangrijk!

  • Je krijgt een jaar contract, bij goed functioneren wordt deze omgezet naar een vast contract.
  • Je krijgt mogelijkheid om opleidingen, cursussen en e-learnings te volgen.
  • Als begeleider een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van maximaal €3332 bruto per maand op basis van 36 uur, afhankelijk van je werkervaring (FWG 40).
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling via het PFZW. Een reiskostenregeling en voor de shoppers onder ons aantrekkelijke kortingen via Benefits at Work bij bijvoorbeeld Bol.com.

We hebben je enthousiast gemaakt! En nu?

Stuur dan je CV en motivatiebrief naar ons toe via de link solliciteer op Begeleider | BBL-weg 4 Assen › Vanboeijen.

Eerst nog wat vragen? Neem dan contact op met Henriëtte Schiphorst (zorgmanager) door te bellen of WhatsAppen naar 06-51164617.

Als onderdeel van de procedure vragen wij je een dienst mee te draaien. Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht.